KILPISJÄRVI - SUOMEN KURULAISPARATIISI

 

 Tervehdys kaikki innokkaat ajelijat!

 

Viime syksynä Vapaalaskuiltamissa hyvä ystäväni Kilpisjärven Keisari tarjoili isolla kädellä rommia baaritiskillä ja kertoili tarinoita Kilpisjärven laskumahdollisuuksista. Puheissa kävivät Terbmiksen kurulaiset, joten asia alkoi Koiraakin kiinnostamaan. Niinpä tuumasta toimeen. Ystävällisenä herrasmiehenä Keisari lupasi järjestää innokkaalle Koiralle asunnon kuukaudeksi Kilpisjärveltä, pieniä palveluksia vastaan toki. Näin ollen tässä sitä nyt ollaan ja seuraavassa hieman tarinaa kurulaisista, joita olemme käyneet valloittamassa. 

 Kilpisjärven Keisari omistaa kelkan, joten sillä on nopein tapa huristella Terbmiksen suuntaan. Matka taittuu yleensä hiihtohinauksessa, kerran Keisari on buukannut matkalaisille oman reenkin. Matkaa kuitenkin kertyy noin 15 km ja sen hurauttaa puoleen tuntiin. Terbmikseltä löytyy monta kurulaista, joista päivän kunnon mukaan on mukava valikoida itselleen sopiva. Kurulaisissa haikattavaa kertyy n. 300 verttiä ja ne ovat kyllä todella mieluisia laskuja Koiran mieleen.

 

Terbmiksen kurulaiset jäältä kuvattuna. Linjoja löytyy vähän vaativammallekin ajelijalle!!

  

 

Jussi tutkailemassa tulevia haastajiaan.

  

Jussi kapuamassa kurulaista - Koira oli ehtinyt jo toppiin auringonottohommiin.

  

Pääkurulainen ylhäältä kuvattuna. Ylhäällä saa jo vähän jännittää uskaltaako tuonne ränniin tuikata. 

  

Jussi tuikkailu hommissa, tälläkin kertaa laskettiin pyydaa!

 

 Muutaman kerran Terbmiksen kurulaisia ajeltua alkoi Koiralta löytyä kasvavaa innostusta uusiin paikkoihin. Niinpä menimmekin Keisarin kanssa iltaoluelle pohdiskelemaan tulevia haasteita. Mukaan saimme myös ystäväni Karhuherran, joka oli kotiutunut Kilpisjärvelle. Kaljaa litkiessämme Keisari näytti hienoja kuvia Jollanoaiviksi kutsutulta mäeltä. Sieltä spottasimmekin todella makian firnikurulaisen. Joten seuraavana päivänä reki kelkan perään ja nokka kohti Jollanoaivia. 

 

Kurulaisemme alhaalta spotattuna. Jollanoaivin seinämä on helppo tavoittaa. Vain hieman Terbmiksen ohi Kilpisjärveltä tultaessa ja kurkkaus vasempaan, niin seinämä jo häämöttää. 

 

Ylös on nopea mennä. Töppyrän molemmista sivuista pääsee näppärästi aloittamaan kinnailu hommat. Sen jälkeen vaan valitsemaan omaa kurulaistaan!

  

Karhuherraltakin heltyi peuccu tälle kurulaiselle. 

  

Koira pääsi korkkailemaan. - Hyvää ajeltavaa firniläistä!!

  

Alhaalla odotti Keisarin kuljetuspalvelu - koirankin oli helppo hymyillä. 

 

Jollanoaivin kurulainen tarjoili todella hienoa firnihiihtoa. Hiihdettävää itse kurulaisessa kertyi noin 300 verttiä. Lumi oli sulanut mukavasti pinnalta ja vauhtiakin uskalsi ottaa!

Voin lämpimästi suositella laskuhommia Kilpisjärvellä. Jos saat mahdollisuuden kelkkakyytiin kannattaa Terbmiksen / Jollanoaivin kurulaiset käydä tarkistamassa. Paikalle voi saapua myös vaellussuksilla tai skinnaamalla. Tällöin hyvänä tukikohtana voi käyttää Terbmisjärven rannalla sijaitsevaa autiotupaa.

   

Ajeluterveisin, 

 

Koira 

            

Käyttäjän napakettu kuva

napakettu