share

Vaarojen Maraton juostiin Kolin kansallismaisemissa viime viikonloppuna. Reitti oli kivikkoinen, juurakkoinen, mutainen, jyrkkä, pitkä ja mäkeä oli ihan riittävästi.

share

Toukokuun lopussa juoksin ensimmäisen ultramatkani Karhunkierroksen upeilla ja teknisillä poluilla. Tässä vähän kokemuksia miten homma sujui!

share

Tammikuussa aloitin ski mountaneering kilpailu-urani huimilla Sappeen laskettelukeskuksen vuorilla. Ajatus lähteä mukaan näihin kisoihin oli oikeastaan aika päähänpisto mutta kun olen kerta tottunut kisailemaan erilaisissa hieman seikkailuhenkisissä kilpailuissa olematta niissä kovin hyvä, niin mietin, että kaipa sitä maaliin pääsee tässäkin lajissa.

share

Kävin juoksemassa polkumaratonin, josta en ollut aikaisemmin kuullut mitään: Valtellina Wine Trail. Kisapaikkana oli Sondrio Italiassa, joka on noin 250km päässä Milanosta koilliseen. Tsekkaa hieno kisavideo!

share

Pääsiäisenä suuntasimme lomallamme Picos de Europan vuoristoiseen kansallipuistoon. Jos nimi ei kerro mitään niin tässä jutussa saat tietää tarkemmin miten hienosta paikasta on oikein kyse!

share

Viime viikon lopulla päätin, että haluan viikonlopuksi melomaan - pitkästä aikaa! Retkikohteeksi valikoitui Päijänne lyhyen ajomatkan ansiosta sekä ainakin kartalla alueen saaret näyttivät mielenkiintoisilta. Hieno retki upeissa maisemissa!

share

Olin toistamiseen ajamassa kilpaa Virossa Tartu Rattamaratonilla. Tällä kertaa ei mennyt ihan putkeen vaikka maaliin asti pääsinkin.

share

Minäkö MM-tason juoksija? Omaan korvaan tuo kuulostaa milteinpä naurettavalta mutta jos ottaa osaa MM-kilpailuihin niin kai sitä voi näin sanoa. Kyseessä on siis ranskalaisten keksimä laji skyrunning, joka tarkoittaa polkujuoksua korkeassa ilmanalassa. Näihin kisoihin pystyi pelkästään ilmoittautumaan eli mitään karsintoja ei ollut päästäkseen MM-kilpailuihin. Tavallaan aika siistiä!

share

Kesäkuun puolivälissä pakkasimme auton täyteen jos jonkinlaista harrastuskampetta. Suuntana oli Keski-Eurooppa ja erityisesti Alpit. Otimme myös maastopyörät mukaan ja päätimme viettää pari päivää pyöräillen Saksan eteläosassa Black Forestissa, eli Schwarzwaldissa.

share

Kävimme tammikuussa laskemassa Italian Champolucissa. Rinteet olivat ihan täydelliset, kylä idyllinen, ruoka todella hyvää ja ilmapiiri loistava!

share

Pari vuotta sitten kun katkoin sääreni niin opin paljon itsestäni enkä enää pidä asioita kuten terveys tai hyvä kunto itsestäänselvyyksinä. Opin kärsivällisyyttä sekä todella arvostamaan kykyä liikkua, urheilla, olla ulkona luonnossa ja tehdä juttuja yhdessä ystävien ja muiden samanhenkisten ihmisten kanssa.

share

Tasan vuosi sitten kirjoittelin jutun Elämäni ensimmäinen maraton. Vuosi on mennyt todella nopeasti ja taas koitti tuo samainen kisa - Nuuksio Classic Trail Marathon. Ilmoittauduin kisaan jo toukokuussa, heti ilmoittautumisen avauduttua. Tässä tulee kisaraportti: "Elämäni toinen maraton". Mitä, missä, milloin?

share

En ihan oikeasti ymmärrä miten nimeni on päätynyt niin monen syksyn kilpailun osallistujalistalle. Edelleenkin kestävyyskunnossani on paljon kehitettävää, en ole erityisen hyvä missään näissä lajeissa ja tiedän, että itse kilpailun aikana olo aika epämiellyttävä. En aseta itselleni mitään hurjia tulostavoitteita enkä myöskään saa itkupotkuraivareita jos aika aika paljon huonompi kuin olin etukäteen salaa toivonut.  Miksi siis?

share

Kesäloma ja roadtrip pohjoisessa. Tässä oli avainsanat toiseen kesälomareissuuni Ranskan alppireissun jälkeen. Päätös lähteä Kebnekaiselle syntyi helposti sillä kaipuu vuorille ei ole vähentynyt. Edeltävällä viikolla ennen lähtöä lueskelin uutisista, että Käsivarressa oli satanut lunta ja mietin, että taasko sitä tulee lähdettyä jonnekin palelemaan. Päätimme pitää suunnitelmat sen verran avoimina, että voisimme liikkua ja tehdä juttuja kelin mukaan. Ensimmäisenä toivelistalla oli kuitenkin Kebnekaisen huiputus.

share

Terveiset Ranskan Alpeilta Chamonixista! Viime kesänä ihastuin tähän paikkaan niin, että olihan se pakko päästä taas takaisin.

share

Jotkut varmaan miettivät, että mitä eroa on multisportilla ja seikkailu-urheilulla. Multisportilla tarkoitetaan yleensä lyhyempiä, n. 3-8h mittaisia kilpailuja, joissa lajeina yhdistyy pyöräily, juoksu, melonta sekä yllätystehtävät. Joukkueet suunnistavat näissä kaikissa lajeissa. Multisport-kisoissa on yleensä ainakin Suomessa useampi sarja: kilpasarja ja kuntosarja ja näissä erona on lähinnä miten pitkä rata on kilometreissä ja miten vaikeaa suunnistus on. Joukkueissa on yleensä kahdesta kolmeen jäsentä.

share

Tervehdys kaikille Relaalaisille pitkästä aikaa! Talvi on aika pitkälti mennyttä, kiipeilyjäät sulaneet ja lenkkipolutkin alkaa olla juostavissa. Minun piti kirjoittaa tämä teksti jo aikaa sitten mutta taas on riittänyt puuhaa sen verran, että ei ole malttanut naputella koneen ääressä töiden lisäksi. Isompi tekosyy on kuitenkin ehkä suuri kynnys alkaa editoimaan videota kun tietää, että siinä ei ole mikään mestari. Nyt sain tosiaan pienet pätkät koostettua yhdeksi helmikuiselta jääkiipeilyreissulta Norjaan. 

share

Osa teistä onkin ehkä lukenutkin kirjoitukseni "Elämäni ensimmäinen maraton". Tässä jatkoa vähän samasta aiheesta. Olen pitkään kuvitellut, että ei minusta ole juoksun harrastajaksi. En varmaan ole ainoa joka miettii näin kun pistää lenkkitossut taas jalkaan vuosien tauon jälkeen. Nyt sanoisin, että ei kannata luovuttaa sillä on se mahdollista! Mulla on ollut kaikenlaisia haasteita tuon harrastuksen kannalta. Aikoinaan mulla oli niin pahat siitepölyallergiat että minkään sortin hengästyminen ei tullut kesäisin ulkoilmassa kyseeseen.

share

Siitä on nyt puolitoista vuotta kun olen ollut viimeksi suksilla. Olen odottanut talvea paljon sillä minulla on ollut valtava ikävä päästä taas laskemaan. Tein mielestäni hyvän ratkaisun jalan kuntoutumisen kannalta, että jätin viime kevään laskettelut kokonaan väliin. Tämä päätös lähinnä sen takia, että lihakset eivät olleet ehtineet palautua täysin eikä sen takia että luu ei olisi vielä luutunut. Mutta nyt tiedän olevani taas hyvässä kunnossa ja voin lähteä mäkeen luottavaisin mielin. 

share

Edellisestä bloggauksestani on kulunut hieman aikaa. Minulla on tähän hyvä syy! Blogini nimen mukaisesti olen viihtynyt enemmän pihalla kuin sisällä vapaa-aikanani. Jotenkin syksy ja raikkaat ilmat sopivat minulle. Näillä keleillä juostessa saa hyvin happea, ei tule liian kuuma ja pärjää vähemmällä nesteytyksellä. Illat vierähtää mukavasti juostessa maastossa, suunnistaen, meloen ja pyöräillen. Työmatkapyöräily on edelleen yksi elämänlaatuani huomattavasti parantava tekijä eikä haittaa vaikka on viileä keli tai tulee vettä niskaan.

share

Kello on 2.45 ja havahdun kun joku tulee herättämään. Olemme Écrinssin vuoristomajalla 3175 metrissä. Tuntuu siltä, kuin ei olisi nukkunut oikeastaan ollenkaan. Olemme pakanneet varusteet edellisenä iltana ja vaihtovaatteita ei oikeastaan ole niin eipä kestänyt montaakaan minuuttia kun kömmin kaverini Hannelen kanssa majan yläkertaan syömään aamupalaa. Argentiinalainen oppaamme Tomas siellä jo odottikin meitä hymyssä suin. Tuntuu siltä kuin koko maja olisi jo hereillä vaikka ulkona on ihan pilkkopimeää. Kolmen aamupala on kuulemma suosituin.

share

Terveiset Chamonixista! Olen ehtinyt olla täällä vähän yli viikon verran ja en ole ihan varma haluanko lähteä pois ollenkaan. Aloitimme ystävieni kanssa suunnittelemaan tätä alppikiipeilykesää jo viime talvena. Nyt kun oikeasti on päässy toteuttamaan niitä juttuja mitä ollaan mietitty niin täytyy kyllä sanoa, että päätös tulla tänne on ollut oikea. Vietän kaikki kesälomani täällä - toivottavasti monta kokemusta rikkaampana. Tässä juttua mitä meidän juhannuksemme Alpeilla oli. Hienon kiipeilyn lisäksi mukaan mahtui myös vähän jännitystä.

share

Ennen joulua rupesimme SnowFlakes tiimimme kesken miettimään kokoonpanoja seuraavan vuoden Venlojen ja Jukolan viestiin. Minulla oli jalka paketissa ja sanoin, että haluan mukaan mutta en tiennyt vielä pystynkö. Mutta kevään tullen alkoi näyttää siltä, että juoksu onnistuu niin onnekseni varasijani muuttui paikaksi Venla-joukkueessa. Ja sitten muutamien peruutusten ja vaihtojen vuoksi ajauduin lopulta ihan Jukola-joukkueeseen! Johan minä olen noin 15 kertaa elämässäni suunnistanut niin eikun metsään vaan äijien kanssa!

share

Ihan mahtavaa kun on kesä! Ulkona on niin kiva touhuta kaikkea - tämä neito on siis todellakin viihtynyt pihalla. Pienenä esimerkkinä yksi kesäinen arkipäiväni: pyöräilin 6km töihin, kävin juoksemassa siellä lyhyen 5km lenkin, pyöräilin duunin jälkeen venekerholle 6km ja sitten purjehtimaan pariksi tunniksi ja pyöräilin 11km kotiin. Arkeenkin saa mahtumaan aika paljon ulkoilua kun käyttää aamutkin hyödyksi. Helatorstain aikaan vietimme pitkän viikonlopun Kustavin kallioilla kiipeillen - eli siis käsiä ja jalkoja kallionkoloihin jammaillen.

share

Lauantaina 12.5 kisattiin Karkkilassa Multisport ry:n järjestämässä seikkailu-urheilukisassa. Vain muutamaa viikkoa aikasemmin SnowFlakes-tiimikaverini laittoi minulle viestiä lähtisinkö hänen kanssa kuntosarjaan mukaan. Olin jo vastaamassa, että ei minusta ole vielä tähän jalkani ja kuntoni takia mutta sitten tajusin, että eihän sitä tiedä ellei yritä. Lupa lääkäriltä kuitenkin on, että toukokuussa saan alkaa tekemään taas maksimaalisia urheilusuorituksia. 

Sivut