share

Huutia sille joka päätti sammuttaa hissit.

share

Joo. Aina ei löydy inspistä millään kielellä kirjoittakseen. Nyt iski fiilis sitten suomeksi, joten blogi on nyt oikeasti kaksikielinen. Keväällä aloitin iltapäivätyöt pienessä pyöräkaupassa hämeentiellä. Viikko (kirjoitusta viimeisteltäessä kuukausi..) sitten rakensin uuden pyörän, katujen kauhun, eli ratapyörän. Dodicin runkoon rakennettu fixie opettaa jarruttamisen taitoa ja avaa väsymykselle sekä kivulle aivan uusia ulottuvuuksia.

share

Hej! Jag har haft så mycket att göra med så lite energi, att inte jag har orkat skriva något hit. :( Denna bloginsats börjar där jag slutade den sista, alltså början av min resa till Kanchenjunga North och South B.C.

share

På lördag vaknade jag "redan" 8.30, för att hinna i tåget till Hämeenlinna.. Där ordnades en tävling i bouldering, vars inkomster användes för att betala för sjukvården åt en finsk alpinist. Tävlingen hölls i Hämeenlinnan kiipeilykeskus "Hänkki" och mer än 50 tävlare tog del i tävlingen. Själv tävlade jag i "miehet, yli 15-->" och tog fjärde plats av 31 med ca. 170 poäng. Han som vann min serie var den ända som klättrade två rutter och fick 100p för båda och tog ett framsteg med 200p

share

Till sidan om klättring, gillar jag också att cykla vilket tillsammans med Bicycle Film Festival HKI tände gnistan i mig som nu har lett mig till att investera i nya låsbara pedaler och skor till dem. :P

share

26 dagar. 26 dagar tills jag "nostaa kytkintä" och sticker iväg för ungefär fem veckor!

share

Jag har inte bloggat på en stund för att jag varit på jobb i Bengtsår, ett lägerområde ägd av Helsingfors stad. Den första veckan kom jag till "Benkku" tidigt på lörda morgon och stannade på holmen tills fredag eftermiddag, då mitt veckoslutslediga började.

share

Idag kom jag hem från holmen på morgonen, efter en lång chillkväll med mina kompisar. Då jag kom hem fick jag andas en stund tills jag igen måste fara!  Min vän Kristian, som har varit som utbyteselev i Sibbo det forna året, lämnade Finland för att returnera en dag. Då jag kom hem från flygfältet packade jag väskan och började köra mot Pasila, där kalle skulle klättra med mig.

share

Idag har jag varit på leadkurs i Salmisaari. Kursen gick superbra, dessutom var två andra finlandssvenskar på kursen och jag fick ett par nya klättringsvänner! Det var lite skrämmande dock ändå på ett konstigt sätt fantastiskt att träna konsten i att falla ner på ett lead rep.. En meter löst på repet kan leda till at man faller två meter mera på grund av hur repet utvidgas och säkraren flyger upp mot väggen.

share

På lördag tog jag mig i nacken ock åkte till BK för att återuppleva svett och smärta. Efter en paus på tolv dagar var mina fingrar totalt mjuka igen, dock var det bra att lite "öppna" musklerna för att kunna klättra mera igen. På måndag körde jag till salmisaari, värmde upp och kände all kraft som hade gömt sig under min (alltför långa) paus. Jag värmde upp på en 5c, coachade pappa på en rutt och började psyka mig inför det mest ambitiösa försök nånsin; en lead 7b.

share

Hejsan! Idag på eftermiddag körde jag hem från en kompis hus, packade mina saker och gick till bussen.. nästan..Hunden var såklart inte på gården och jag måste börja söka henne före jag kunde dra mig till stan. Efter en missad buss och en hel del samtal, fick jag veta att hon varit vid bussstationens café. Den jäveln.

share

Igår (tekniskt sett i förrgår), alltså på torsdag, vaknade jag, förde in pantflaskor och köpte snacks och korv inför en övernattning på våran holme ute i sibbö skärgård. :P Jag talade in mommo för att kasta mig till stranden med att fixa hennes bakspegel, och satte mig i en liten Forkd ka, påväg till Kalkstrand. Jag lagade båten färdig, satte hatten i sin trygga låda och körde till kalkstrand, dit Kalle och Ben SKULLE komma med buss..  Efter en "Flader" (grill special) på grillen, satt jag en stund i Kalkstrand och blev oroad, bussen kom inte..

share

Idag, efter mitt hemska tandläkarvisit (sadister...) och en intervju (eftersom jag är medlem i Sibbo ungdomsfullmäktige) måste jag hitta på något att göra efter att vår suomenlinna-boulder-juttu inhiberades. Efter några försök att hitta någon som skulle vilja klättra i salmisaari, (toyota kiipeilyareena) bestämde jag mig att gå ensam. Efter en lång och svettig tur med motorcykeln, gick jag in och såg några bekanta, som sedan säkrade mig genom några lead rutter (inklusive Andy G's 6c lead rutt som flash) efter en paus på 5 månader från att klättra med rep.

share

Idag, efter en kort stund hos en kompis, körde jag rakt in till stan och gick in till boulderkeskus ca. 15.. Såklart den dagen då min magnesiumpåse blev hemma, var det ju också fasans hett även inne och svettet rann..   Jag klättrade med Kalle och Ben. Inget nytt kom jag fram med men gjorde repeat på flera rutter och var annors i toppskick, även efter bara två triangelbröd jag hade ätit denna dag.