share

Patiksen jälkeen ohjelmassa on ollut uusia linjoja Kustavin Riskeläisvuorella.

share

Matkat on siinäkin mielessä mukavia että saa hyvällä syyllä hankkia kaikenlaisia pieniä vekottimia. Nykyajan kamat on kehittynyt muutamassa vuodessa valovuosia eteenpäin

share

Taas on pari viikkoa vierinyt eteenpäin ja matka on lähempänä. Lupasin kirjoittaa vähän itse harjoittelusta joten täältä pesee.

share

2 kuukautta. Siinä aika jonka täytyy kulua ennen Argentiinaa. Aika on kulunut taas siivillä. Pikkuhiljaa alkaa miettimään mitä on tullut tehtyä ja mitä vielä pitää tehdä matkan hyväksi. Vaikka pari kuukautta tuntuu pitkältä ajalta, ei se käytännössä ole paljon mitään. Varsinkin jos ajattelee miten nopeasti tää syksy on sujahtanut.

share

Tammikuun ensimmäinen päivä lähtee lento aamulla varttia vaille seitsemän mukanaan kaksi uudenvuoden riennoista toipuvaa, Minä ja Tampereen kovin alppilähettäjä Lauri Hämäläinen.

share

Istuskelen Pielisen rannalla pienen niemen nokassa pienessä mökissä. Järvi on tyyni. On uskomattoman kaunista, niin kuin lähes aina täällä. Rauhallinen paikka rentoutua kesän menojen jälkeen, Suomalaisen luonnon hiljaisuudessa.

share

Vihdoin pitkä odotus lähenee loppuaan. Työt päättyvät ja auton keulatähti suuntautuu kohti pohjoista. On aika siirtyä elämään matkailijan elämää seuraavaksi kuudeksi viikoksi ja mennä sinne minne mieli vie. Tätä, tai oikeastaan myös seuraavaa kuutta viikkoa olen odottanut varmaan tammikuun alusta lähtien. 

share

Muutama viikko on kulunut ja ulkoilurintamalla on yritetty olla aktiivisia. Lämpömittari nousee pikkuhiljaa hellelukemiin kun aurinko paistaa aina silloin tällöin sateen välillä. Kevät on ollut kiipeilyntäyteistä ja kesä tulee olemaan vielä kiipeilyntäyteisempi. Jos suunnitelmat pitää paikkansa, ja miksei pitäisi, syksy ja ensi talvi tulevat olemaan todella kiipeilyntäyteisiä.

share

Vihdoin tuli kevät. On sitä odotettukin. Edellisestä kirjoituksesta onkin jo aikaa, sillä pienet ja suuremmat elämänmuutokset ovat pitäneet mielen kiireisenä. Nyt on hyvä hetki summailla viime viikkojen outdoor-reissuja ja -rientoja.

share

Taas on aikaa kulunut ja ollaan siirrytty kevään puolelle. Kevät ei vielä todellakaan ole, mutta sitä kohti mennään. Joka päivä aurinko paistaa hieman pidempään. Nyt sen jo huomaa. Matalalta paistaen auringonsäteet värjäävät kalliot ja jääseinät mahtavilla väreillään. Kiipeily on suorastaan nautinnollista.

share

  Mahtoikohan olla viimeinen kerta kun tänä vuonna pääsi ulos kiipeilemään. Tänä syksynä taivas on ollut harmaa ja vettä on satanut paljon. Joku voisi sanoa liikaakin. Jos asiaa tarkastelee valoisin silmin, isot sademäärät tarkoittavat lupaavaa jäätalvea. Siihen kuitenkin tarvitaan pakkasta. Ennen pakkasia täytyy kaikki lupaavat päivät käyttää kallioilla ja kivillä kiipeilyhommiin.

share

Viimeiset viikot ovat menneet arkiseen elämään totutellessa ja kiipeilykunnon palauttelussa ennen seuraavaa reissua. Työnteossa ja treenaamisessa on ollut kylliksi askaretta arkipäiviin. Juuri ja juuri olen saanut kaikki kuvat kesän matkoilta lajiteltua ja ensi viikolla on Bouldertehtaalla kuvaesitys Kazakstanin matkalta. Tervetuloa katsomaan ja kuulemaan!

share

Nyt on matka ohi. Itse asiassa olen ollut Suomessa jo tovin, mutta nyt saan vasta istahdettua ja kirjoitettua matkastani Kazakstaniin. Palasin matkalta 19. elokuuta, nukuin yön kotona ja lähdin aamulla ajamaan pohjoiseen kohti Kuusamoa. Nyt olen ollut kotona reilu viikon ja pikkuhiljaa sopeutunut arkiseen rytmiin ja työn tekoon. Onneksi lokakuun alussa koittaa taas lähtö matkaan.

share

Huomenna koittaa kauan odotettu päivä. Kello 13.20 lähtee lentoni kohti Istanbulia ja siitä jatkoyhteydellä Alma Ataan. Kevät ja kesä ovat menneet nopeasti. Nyt on kamat pakattu ja pian matkaan.

share

Sain palautetta viimeisimmästä tekstistäni. Kiitos siitä. On mukavaa nähdä että blogia luetaan, ja saada palautetta kirjoituksistani. Palaute koski lähinnä osiota joka käsitteli Reventeenvuorta. Alueen kehittäjältä saamassani palautteessa haluttiin että oikaisen joitain seikkoja tekstistäni. Osa näistä asioista on omia mielipiteitäni, enkä lähde niitä sen enempää selventämään. Alueen reitit ovat mitä ovat ja olen niistä sitä mieltä mitä olen. Pultit ovat miten ovat ja reitit kulkevat miten kulkevat.

Sivut