share

Yhä useampi suomalainen etsii keinoja tehdä hyväntekeväisyyttä mieleisellään tavalla. Kapua-hyväntekeväisyyshanke on konkreettinen teko ja vuoden mittainen projekti. Kapua hakee nyt uusia seikkailija-hyväntekijöitä Kapua 2018 Malawi -tiimiin. Kampanjassa vapaaehtoiset osallistuvat ”Kapua-triathloniin” Malawissa ja keräävät varoja koulutuksen ja terveyden edistämiseen itäisessä ja eteläisessä Afrikassa. Haku tiimiin on käynnissä lokakuun ajan.

share

Kapua 2017 Kirgisia -kampanjassa vapaaehtoiset keräävät varoja koulutuksen ja terveyden edistämiseen Keski-Aasiassa ja Nepalissa sekä osallistuvat vuorivaellukselle Kirgisiassa. Haku Kapua-tiimiin on auki!

share

Jo blogin nimenkin mukaisesti Kapuan kanssa pääsee matkalle, monellakin tapaa. Jo nyt – puolessa välissä vuotta – on selvää, että vuoden kapuaminen on myös huikea päänsisäinen matka, jolta ei kaiketi voi välttyä. Se ihan konkreettinen matka meitä odottaa marraskuussa: patikka Everestin perusleiriin.

share

29.4.2016 Hiihtoa ja hyväntekeväisyyttä Vappuaaton aattona Helsingissä paistaa aurinko. Se selvästi virittää kaupunkilaisia kesään. Mieli kuitenkin vaeltaa vielä Pyhälle, jalkojenkin tekisi mieli sinne. Mutta aika ei anna periksi. Mun talvi on tältä erää ohi, kesäsuunnitelmat odottavat.

share

En ole koskaan ollut intohimoinen ulkoilmaihminen. Liikunta on toki minulle tärkeää ja olen kuin kotonani joogamatolla, Combat-tunnilla ja kuntosalilla. Lenkkeilen, mutta asuessani kantakaupungissa lenkkipolut kulkevat kaduilla ja kaupunkipuistoissa - eivät metsän keskellä. Rakastan raitista ilmaa, merenrantoja ja metsiä, mutta en ole ikinä omistanut vaelluskenkiä, merino-kerrastoa tai kompassia. 

share

Vihdoin hiihtoloma ja luvassa puhdasta lunta etelän vesisateiden keskelle, uuh! Hyväntekeväisyyshanke Kapuan varainkeruu ja kuntoilu marraskuun Everestin vaellusta varten on täyttänyt ne alkuvuoden tunnit ja minuutit, joita perusarki on armollisesti jättänyt vapaaksi. Viikko Pyhällä tuntuu ihan mahtavalta...

share

Haku Kapua 2016 Nepal -tiimiin on kuumimmillaan – vielä pari päivää! Kapua kutsuu vastuunkantaja-seikkailija-joukkuepelaajia kapuamaan apua sisällissodasta ja maanjäristyksestä toipuvaan Nepaliin.

share

Palasin viime viikolla Kapuajien matkassa Boliviasta, Andien vuorilta Suomeen. Vuorokauden lentorupeaman aikana mieleeni palautui vuosi sitten päiväkirjan sivuille raapustamani teksti, joka syntyi vastaavalla matkalla Etiopian ylängöltä palatessani:

share

Kehitysmaissa matkatessa on vaikea välttyä kohtaamasta äärimmäistä köyhyyttä. Miten köyhyyteen sitten tulisi suhtautua? Pitäisikö kerjäläiselle antaa lantti, vai ei?

share

Harmaassa ja sateisessa helmikuussa mieltä lämmittää muistella vuodenvaihteessa tekemääni matkaa Yhdysvaltoihin. Vierailin tuolloin ystäväni perheen luona Silver Cityssä, Uudessa Meksikossa. Silver City on pieni kaivoskaupunki, joka sijaitsee lähes 1800 metriä merenpinnan yläpuolella. Lähimmät suurimmat kaupungit ovat aivan Meksikon rajalla sijaitseva El Paso (240 km) ja Arizonan puolella sijaitseva Tucson (320 km).

share

Kapkaupungin jylhä tuntomerkki, yli kilometrin korkeuteen kohoava Pöytävuori oli kutsunut kapuamaan jo muutaman viikon ajan. Kuulimme varoituksia vuorilla tapahtuneista ryöstelyistä ja siitä, kuinka matkalle ei kannata lähteä lasten kanssa. Perjantai 13. päivä sopi hyvin näiden väitteiden testaamiseen.

share

Lähetin hakemukseni Kapua Etiopia 2014 -ryhmään, koska en oikeastaan voinut muutakaan. 2014 Kapua -keräyksen kohde, kehitysmaiden naisten ja tyttöjen elämänlaadun parantaminen, on minulle tärkeä teema, jonka parissa haluan tehdä töitä. Olen jo saanut mahdollisuuden tutustua moniin naisiin ja tyttöihin Tansaniassa ja Namibiassa. Toisinaan pysähdyn miettimään: Mitähän näille tytöille ja naisille tapahtuu elämän varrella? Toivon, että heillä olisi mahdollisuus opiskella, päättää itse milloin aika on kypsä perheelle ja lapsille ja ennen kaikkea toivon, että he saisivat elää turvassa.

share

Uskallus vaatii alkusysäyksen. Minulla kaikki alkoi kapuamisesta, portaiden kapuamisesta. Vielä kolme kuukautta sitten olin kavunnut samaa 15 porrasta ylös ja alas yli kuusi vuotta. Sitten sain yllättäen tarjouksen, josta en voinut kieltäytyä. Nyt rappuja on 63. Kauniita harmaita kiviportaita. Oma koti ja oman kodin portaat. Olin onnellinen. Yksi saavutettu unelma, vuorenhuippu.

share

Oletko haaveillut valloittavasti vuoren tai nautitko luonnossa liikkumisesta ja uusista seikkailuista? Onko auttaminen tai maailmanparantaminen lähellä sydäntäsi? Jos vastasit kyllä, saatat olla etsimämme henkilö: Kapua etsii hyväätekeviä joukkuepelaaja-seikkailijoita KAPUA 2014 Etiopia -tiimiin!

share

  Mitä tarvitaan onnistuneeseen viikonloppuun? Yllättävän vähän! Tässä yhden loistoviikonlopun ainekset:   Ystävät Tärkeintä on seura, ja siihen sopii hyvin joukko yllytyshulluja Kapuajia, kuten Puuma, Hippi, Nipo ja Kaljushka.   Mökki Torppa, metsä ja Bermudan kolmio: savusauna-palju-järvi. Näillä pääsee jo pitkälle.  

share

  Nyt se on koettu! Reissu, jota ehdinkin odotella vaivaiset seitsemän kuukautta. Reissu, joka toimi hyrräävänä moottorina varainkeruuta tehdessäni. Nyt on nähty käytännössä mihin nuo keräämämme varat kohdennetaan ja ketkä niistä hyötyvät. Nyt on myös kiivetty vuorelle!

share

  "Mikään unelma ei ole liian suuri toteutettavaksi".

share

Matka Guatemalaan on jo aivan kulman takana. Matkakuumeilun ohessa Kapua Guatemala 2013 – hankkeen varainkeruu käy kiivaana. Keräyspotissa on tällä hetkellä noin 50 000 euroa. Vielä on matkaa 100 000 euron tavoitteeseen, mutta tällä porukalla on asenne ja tahtotila kohdillaan. Varainkeruun lisäksi töitä teettää myös selviytyminen projektin fyysisestä osuudesta, vuoristovaelluksesta ja Tajumulcon (4220m) valloituksesta.

share

  Kapua lähtee innoissaan mukaan matkamessuille. Jo pitkään on povattu, että ekomatkailun jälkeen kokemuksellisen aktiivimatkailun suosio kasvaa. Reissaajat ovat kuulemma kyllästymässä rantalomiin. Uskomme vahvasti, että vapaaehtoistyömatkailu on tulevaisuuden juttu.  Onko todella näin?

share

Istun Afrikan tumman taivaan alla, lämpimän yön syleilyssä, niin lähellä päiväntasaajaa, että sitä voisi koskettaa. Nurmikko allani on pehmeä ja tuhannet tähdet tuikkivat valopilkkuina ylläni.

share

  Ensimmäinen ryhmä itsensä hyvään haastaneita Kapuajia on parhaillaan trekkaamassa Nepalissa. Oma Kapua Annapurna -tiimi on kerännyt tähän mennessä kymmenen rohkean naisen voimin jo huikeat 23 500 euroa Nepalin orpolasten tukemiseksi! Varat kanavoidaan kohteisiin suomalaisen Kädestä käteen - Mano a mano ry:n kautta.  

share

Matkailu on yksi suurista intohimoistani. Se avartaa ja auttaa ymmärtämään eri tapoja elää tällä maapallolla. Matkailu antaa näkökulmaa omaan elämään, jonka monia asioita pidämme itsestäänselvyyksinä, mutta jotka eivät sitä ole. Esimerkiksi puhdas vesi, jolla lotraamaamme, ja sanitaatio puuttuvat suurelta osalta maailman väestöstä. Siksi ripuli, meillä varsin helposti hoidettava vaiva, on lasten yleisin kuolinsyy kehitysmaissa.  

Sivut