Käyttäjän elamysopas blogi

share

Pitkä auringonottojakso katkesi eilen kun illasta alkoi hiljakseen sadella lunta. Lunta tuli n. 20 cm ja päästiin vihdoin vähän pöllyttämään. Pitkän sateettoman jakson aikana rinteet menivät aika muhkuraisiksi joten laskeminen on vähän jännempää kun laskee kumpareikkoa jonka päälle on satanut tuore lumi tasaiseksi kerrokseksi. Yllätyksellistä menoa! Vuorella tällä hetkellä 380 cm lunta. Aurinkorinteet on jo pitkälti nurmikkoa, mutta laskettavaa vielä riittää.

share

Edellisen päivityksen jälkeen sää on tehnyt suht radikaalin käännöksen. Lämpötilat nousivat reilusti sekä vuorella että tietysti laaksossa. Rinteessä tämä on näkynyt entistä isompina kumpareina varsinkin iltapäivästä. Kumpareet tosin ovat pysyneet laskettavina eli myös varjon puolella niistä voi päästellä suoraan läpi. Ainakin viimeisten viikkojen aikana.

share

Kanukeissa hiihdettiin jälleen kerran loistopyydaa! Elämysmatkojen Kanadan kiertomatkojen ensimmäinen reissu (Kissahiihtokeikka) on onnellisesti ohi ja pyydaa hiihdettiin enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Kahdeksasta hiihtopäivästä kuusi mentiin face-shot keleissä, eli suomeksi syvää! Mustang Powder - firman tiluksille kun mentiin niin oli juuri tullut metri uutta ja kevyttä. Neljä päivää pöllyteltiin niin, että kauden puuterikiintiö tuli täyteen kerralla. Kaksi jo tammikuun lopussa Japanissa käynyttä kaveria totesivat Kanadan vieneen tällä kerralla selkeän voiton.

share

St. Antonissa paistaa aurinko! Nyt on auringon palvojilla ilo ylimmillään: Antonissa on terassikelejä luvassa. Hiihtäjille se tietää rinnelaskua mieluiten heti aamutuimaan, mutta eipä siinäkään mitään vikaa ole. Ja kun aurinko paistaa niin afterskin voi viettää terassilla ja hankkia itselleen todella katu-uskottavan pandarusketuksen. Sääennusteisiin ei kyllä täällä ole juurikaan luottaminen, mutta mikäli ne pitäisivät paikkansa niin ensi viikolla voisi taas tulla vähän lunta.

share

Flachaun talven lumitilanne on ollut tänä talvena yhtä positiivistä kuultavaa kuten muuallakin Alpeilla. Lunta on on tullut tasaisesti ja sitä on ollut jo valmiiksi riittävästi. Kuukauden kylmä jakso piti olosuhteet hyvässä kunnossa niin rinteessä kuin rinteen ulkopuolellakin. Menneellä viikolla lumi tuli ensimmäistä kertaa reilun tuulen ja selkeästi lämpimämmän ilman avustuksella. Se tarkoittaa siis selkeästi erilaisia laskuolosuhteita etenkin rinteiden ulkopuolella. Todella pehmeä lumi muuttui siis vain pehmeäksi. :) Lumivyöryvaroitukset heilahtivat myös jälleen neloseen.

share

Down day. Hitto. Helihiihtämään tänne tultiin, mutta tänään käytiin ratsastamassa helioppaan hevosilla (mikä on tietysti hauskaa puuhaa sekin). Helihiihto on maailman hienointa hommaa, mutta pirullisen altis ilmojen oikuille.

share

Antonissa on tällä kaudella ollut aivan mieletön lumitilanne. Alkutalvesta dumppasi viisi metriä, joista saatiin hyvät pohjat. Parin viikon tauon jälkeen saatiin tänään vihdoin uutta lunta Ylemmät hissit olivat tänään kiinni, mutta alemmiltakin pääsi jo umpihankeen. Lunta on vuorella tällä hetkellä 475 cm ja kylässä 155 cm. Huomenna ja ylihuomenna sää taas selkenee, joten aurinkoisia puuteripäiviä on tiedossa. Onneksi sää on myös hieman lauhtunut edellisten parin viikon -24 asteen paukkupakkasista.

share

43 Päivää Hakubassa. 37 Päivää hiihtoa. 31 Päivää puuterihiihtoa. 9 Päivää upeita haikkeja/randoja (ja tottakai rinnenäyttöpäiviä). Näistä luvuista voi helposti päätellä, että jokaiselle viikolle täällä osui ainakin muutama JaPow (sellainen, et sitä hissiputikata on vähintäänkin PALJON) -päivä. Olipa asiakkaat täällä sitten viikon tai kaksi, niin uskoisin, että jokaisella on nyt takataskussaan uusia kokemuksia puuterihiihdon maailmasta.

share

Engelbergissä on meneillään yksi parhaista lumitalvista vuosikymmeniin! Lunta on topissa vajaat viisi metriä ja kylässäkin piisaa sen verran, että kotiovelle voi lasketella ja kylille käppäillessä on hyvä sonnustautua Soreleihin. Mennyt viikko on ollut erittäin kylmä, mikä on pitänyt lumen kevyenä ja hyvänä.  

Sivut