Käyttäjän Joel Kauppinen blogi

share

La Sentinelle. Siis mikä? La Sentinelle on vapaalaskutapahtuma, joka kerää yhteen vuorista ja laskemisesta kiinnostuneita ihmisiä. Kyseessä ei ole kilpailu vaan tarkoituksena on vaeltaa ja laskea vaativa reitti. Kaikki perille päässeet ovat voittajia. Tapahtuma on Bruno Compagnetin ja Minna Riihimäen käsialaa. 

share

Teksti Joel Kauppinen, kuvat Marko Kerola Tuoreet kansainvälisen kiipeilyliiton UIAA:n uutiset jääkiipeilyn parista kertovat, että tulevana talvena lanseerattavan Eurooppa-cupin neljäs kilpailu käydään Oulussa Oulun kiipeilyseuran jäätornilla.

share

Teksti Joel Kauppinen, kuvat Piia Simi IDEA Helatorstaina hiihtelin Pyhäkeron sivua pitkin kohti Pyhäkurua. Siellä täällä oli jo pälvipaikkoja ja nätti polku pilkisteli lumen seasta. Se näytti ajettavalta – siis pyöräiltävältä, ja tiedossa oli, että pyöräilyä ollaan vapauttamassa kansallispuistossa tänä kesänä. Ajatuksiin jäi bike&ski-retken toteuttaminen kesämmällä.

share

Jääkiipeilyn SM-kilpailut järjestetään jälleen 13 vuoden tauon jälkeen. Kisa-areenana toimii Oulun kiipeilyseuran jääkiipeilytorni Oulussa. Tervetuloa seuraamaan kisoja lauantaina 25.2.2017 paikan päälle tai YLE Areenasta suorana lähetyksenä. Tarkemman kisa-aikataulun ja muut tiedot löydät kisasivuilta.  

share

Syyskuun toisena lauantaina järjestettiin Fiskarsin ruukissa maastopyöräilyreittien avajaistapahtuma. Luvassa oli ohjattuja lenkkejä, pyörätestimahdollisuus, burgereita ja mahdollisuus tutustua paikalliseen panimoon. Matkaa paikalle kertyy Helsingistä reilu tunti, Turusta vajaa puolitoista tuntia ja Tampereelta reilu kaksi ja puoli tuntia. Iltareissuna Fiskarsin pyöräilyt on isommista kaupungeista vähän hätäisiä, mutta leppoisen päiväretken tekee jo helposti. Toki paikalla voi viihtyä pidempäänkin, koska siellä on pieneksi kyläksi hyvät matkailupalvelut.

share

Korvaavatko sähköiset kartat ja karttasovellukset perinteiset kartat? Kokemuksia Ylläksen offarikartan ja Oulun maastopyöräilykartan tekijältä.