Käyttäjän Juha Viitala blogi

share
share

Yksi asia kestävyyslajien harjoittelussa kummastuttaa. Fyysiseen valmistautumiseen ja erilaisten välineiden hankintaa löytyy satoja kirjoja ja artikkeleita. Henkisen puolen valmistautumiseen ja treenaamiseen kuitenkin on aika vähän proosaa tarjolla. Jos kestävyyssuoritusta mietitään yleisesti niin se koostuu ainakin kolmesta elementistä: - fyysinen kestävyys, tekniikka ja lajikunto - välineet, energia ja tankkaus - henkinen kestävyys

share

Syksy on käynnistynyt hieman kaksijakoisissa tunnelmissa. Sain hankittua uuden sotaratsun, jolla oli tarkoitus päästä reisiä rankaisemaan vielä syyskeleissä, mutta samaan rahaan tuli sitkeä lentsu ja treenit ovat olleet lähinnä verkossa fiilistelyä.

share

Nuuksio Classic järjestettiin tänä vuonna kolmannen kerran, mutta tapahtumasta on jo nimensä mukaan kovaa vauhtia klassikoksi. 414 juoksijaa todisti tänä vuonna upeasti hoituvia järjestelyjä, mahtavia maisemia ja kerrassaan upeaa yhdessä tekemisen henkeä ja kannustusta. Pelkästään fiilis, mikä kisäpaikalla ja tapahtuman aikana välittyy on hyvä syy osallistua, vaikka ei vannoutunut polkujen tallaaja olisikaan. 

share

Päätin kokeilla miltä puoli-tria tuntuu ja suuntasin Porvoon mökille testaamaan kamoja ja mittaamaan lähtökondista.  Uinti - märkäpuvusta iso apu

share

20.7. puolenpäivän jälkeen seison Pik Leninin huipulla. Sää oli matkaa suosinut ja topitus meni kohtuu keveästi, vaikka olikin kokonaisuudessaan selvästi raskain vuori tähän mennessä. Relaassakin puuhaava Artturi oli käynyt ko. vuorella 2009 ja siitä saakka se on kummitellut mielessä. Tämä oli tehtävä. Kuitenkin matka jätti hieman kylmäksi, en vieläkään oikein saanut täysillä puskea, haluaisin löytää rajani.