Käyttäjän Maco blogi

share

Aika paljon on taas tapahtunut sitten viime kirjoittelun. Lunta ei tammikuun alkupuolella liikoja sadellu Tirolissa, mutta jotain sentään kuitenkin, että laskemaan ollaan kokoaika päästy. Tammikuun 16. matkustin Verbieriin Freerideweekin päättäviin FWQ3*-kisoihin. Sattui sitten hyvä dumppi juuri kisojen alle ja päästiin laskemaan kisa uudelle puuterilumelle. Pohjia ei paljon Verbierissäkään ollu, että sharkkeja vaani kyllä suksia lumen alla todella paljon ja varovainen täytyi olla.

share

Joulukuun alkupuolella rupes sääennusteissa näkymään että reilumpaa lumisadetta olisi tiedossa Norjan Länsirannikolle ja sehän ei meitä haittaa. Itsenäisyyspäivän jälkeen oli jo ihan selvää, että nyt sitä lunta on tullut paljon ja lisää tulee kokoaika. Ei muuta kuin arpomaan kohdetta. Varsinkin näin alkukaudesta on kiva päästä laskemaan paljon, eli rando on aika pois suljettua hommaa, toistoja on saatava, että saisi laskutuntumaa.

share

Oltiin jo muutaman viikon ajan kyttäilty Keski-Norjan sääennusteita ja lumisateita sillä silmällä, että päästäis mäkeen. Viime viikonloppuna sitten päätettiin lähteä ja karistaa kaupungin masentava syyskeli jaloista pois, vaikkei se mitään superkeliä vuorillekaan ennusteiden mukaan lupaillu. Lauantaille oli ennustettu kohtuullista keliä ja suunnitelmana oli suunnata Galldhøpiggenin Sommerskisenteriin, joka oli taas avannut hissinsä jokunen aika sitten.

share

Tietoisuus tulevasta talvesta nousee aivan huomaamatta taas. Varusteuutuuksia puskee silmille monista lähteistä. Lennot Ski-Expoille ostettu ja hotelli varattu. Talven majapaikka alpeilta hoidossa. Ainoa mitä vielä uupuu on matkakassasta huomattava osa, sitä yritetäänkin sitten parhaan mukaan paikata pitkillä työpäivillä ja haalimalla kaikki mahdollisuudet ylitöihin.

share

Talvi oli vaikee vammojen yms. johdosta eikä oikein inspiraatiota tänne päivittelyyn löytynyt, mutta nyt alkaa taas fiilistä hommiin löytymään. En ole aikaisemmin juuri kesällä laskenut, kun silloin on pitänyt olla töissä, että saa rahaa seuraavaan talveen ja Suomesta käsin ei oikein viikonlopun pistot ole tuntuneet järkeviltä. 

share

Paskat lumet! Tätä kuulee usein sanottavan ja itsekin on tullut tätä ilmaisua käytetyksi. Mitä se oikein tarkoittaa? On myös sanottu, että ei ole paskaa lunta on vaan huonoja hiihtäjiä. Jotkut taas syyttävät välineitä. Onko näin vai onko vain huonoja laskijoita?