Käyttäjän tomppa blogi

share
share

Syväsukellusta Maltan hylyillä  

share

Legendaarinen Pääsiäissafari

share

Jääsukellusta – parhain kausi meneillään!  

share

Maailman perintökohde, Boholin suklaakukkulat   Pidettiin yks päivä vapaana sukeltamisesta. Ei kovin monesti tule mahdollisuutta vastaavaan kohteeseen mennä, joten järkkäiltiin yhdessä Dive Thru Resortin väen kanssa päivän reissu muutamiin kohteisiin.

share

Parasta sukeltaessa – ehkä tähän asti Balicasacin saaren ympärillä on monta kohdetta missä sukeltaa. Yks niistä on sellainen, missä on hyvin tavallista nähdä Jackfish pyörre (piikkimakrilli pyörre ei kuulosta niin siistiltä). Tuollainen pyörre koostuu sadoista kaloista jotka uivat ympyrää. Ne muodostavat melkein tornadon mallisen pyörteen, joka elää ja muuttaa muotoaan koko ajan. Sukeltajalla on mahdollisuus uida tuollaisen pyörteen läpi tai jäädä keskelle ihailemaan sitä. 

share

Sukeltamisen makuun – ehkä ei ja ehkä sittenkin Aamu aurinko alkoi paistamaan noin 6 aikaan, mutta sitä ennen lähialueella oleskeleva kukko aloitti aamusoittonsa jo 4 aikaan. Melkoisen nopeaan aamupalalla yhteistuumin todettiin, että kukko päätyy pataan piakkoin, sillä muutkin olivat saman herätyksen saaneet riittävän ajoissa.

share

”Tammikuun pakkasten alta pois ja Aasian lämpöön!”, sanoi ryhmä matkalaisia, kun kohtasivat Helsinki-Vantaan lentokentällä. Oulussa pakkasta alkoi olla lähemmäs 30 astetta. Matkalla kohti Helsinkiä se hiukkasen lämpeni -17 asteeseen. Ajatus määränpäässä odottavasta lämmöstä helpotti pakkasen sietoa huomattavasti. Noh, matkaa oli vielä tehtävänä joitain tunteja: Helsinki-Istanbul-Manila-Tagbilaran-Panglao, istua kyllä kerkeää.

Sivut