1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
tolppa-apina
"Low-cut"-töppöset Suomesta?

Talvea ajatellen kyselen kokemuksia ja saatavuutta jääkiipeilykengistä Suomessa. Pikainen surffailu löysi Kaylandin super ice ja M11:n ja Millet rock&ice-kengän. Taisi joku borealkin löytyä mutta vaikutti yhtä monolta kuin vanhat Scarpa Vegani.
Mitä eroa on esim. Kaylandeissa ja Milletissä, nauhoitus,tuntuma, tarkkuus? Kuulemma Scarpaakin saa tilattua jostain? Onko Freney xt gtx hyvä jäähommiin? La Sportiva ei vissiin saa kuin ulkomailta.

Että näin, kiitos jo etukäteen valaisevista vastauksista.


anttioksanen

Mä suosittelen vuoristokiipeilykenkien ostamista erikoisliikkeestä omien onnellisten kokemusten jälkeen:

Ostin Chamonixista La Sportivan kengät (Trango ice evo gtx duratherm). Kengät ovat todella tiukasti istuvat ja mun oli vaikea uskoa myyjää että kengät eivät olisi liian pienet. Kengäspesialisti tuunasi niihin Superfeetin pohjalliset, joita hän vielä hioi ja sääti jalkoihin sopiviksi.

Mutta voi veljet - kyllä nyt kelpaa kiivetä! Hyvin tiukasta mitoituksesta huolimatta ei ole tullut vastaan ongelmia hiertymisen, puutumisen tai kylmyyden suhteen. Kengät ovat hyvin tarkat ja selkeästi paremmat kuin aikaisemmat Salomonin ja Kaylandin vastaavat kengät mitä olen käyttänyt. Erot eivät ole teknisissä ominaisuuksissa vaan ylivoimaisessa ja viimeistellyssä istuvuudessa.

Jalkojen muoto vaihtelee ja sun kenkävalinnan pitäisi lähteä sun jalan anatomisesta rakenteesta liikkeelle. Sillä millaiset nauhat kengässä on tai painaako se 100 g enemmän tai vähemmän on paljon vähemmän merkitystä..

T: Antti

tolppa-apina

Tuollaisia kenkäspelialisteja ei taida Suomesta löytyä, vai? Harmittaa kun ei tullut Chamonixin kylästä ostettua sopivaa, valinnan varaa oli kyllä Sad

huvinvuoksijaulkoilunkannalta.blogspot.com

tolppa-apina

Noh, pikkaisen googletin ja kyselin, Suomessa on saatavilla ainakin lämpömuovattavia Sole-pohjallisia. Elikkäs kun löydän hyvän kengän niin missä löytyy asiantunteva myyjä/liike joka virittäis nuo pohjalliset vai onnnistuuko ihan kotona?
On sillä kengälläkin sen verran väliä ettei kapeaan jalkaani viitsi laittaa sellaista jossa nauhoituksen varat loppuu kesken.

huvinvuoksijaulkoilunkannalta.blogspot.com

Antsu

Hain Milletin Alpinistit (hiukka jämymmät kuin vaimon Roc&Icet) Val d'Iserestä kun niitä ei päässyt Suomessa testaamaan. Aiemmat popot on mulla olleet La Sportivoita. Lestit aikalailla samanlaiset. Milletissä saattaa olla hiukka enemmän tilavuutta. Spotivoissa nauhalukot plussaa. Milleteissä kengän kuorta voidaan tarvittaessa muokata (=venyttää) jalkaan sopivaksi samoilla menetelmillä kuin monojakin. Lämpömukattavilla linereilla ja custom-pohjallisilla istuvuus tietty paranee, vaikkakin bulkki samalla kasvaa. Ski-Servicen Snyffehän on maan tunnetuin monomaakari - nykyisin hommissa Timanttikantissa, Lahdessa.

Teemu

Itse hankin viime syksynä jääkiipeilykenkiä ja kun ei niitä täältä Turusta silloin paljoa löytynyt, niin hoidin skiexpon yhteyteen sovituksen.  Ainakin Camu ja Freeheels toimittivat ihan mielellään muutaman parin kenkiä sovitettavaksi, kun vain etukäteen pyysin.

Päädyin Milletin Rock&Ice -kenkään.  Kaylandia en ole tosipaikassa testannut, joten verrata en osaa, mutta tuossa Milletissä ei ole muuta haukuttavaa, kuin (tosi) kylmän kelin lämmöneristys.  Ei siis ole mikään kovan pakkasen kenkä, mutta -15 celsiusta menee vielä hyvin.  Sen jälkeen alkaa palelemaan.  Tämä tosin oli kenkää hankittaessa jo tiedossa, joten eipä kai sitäkään voi oikein haukkua.  Muuten erittäin miellyttävä kenkä.

tolppa-apina

Vinkki Itä-Suomen kiipeilijöille, Löytyi rock&ice kokeiltavaksi niinkin yllättävästä paikasta kuin Savonlinnan Sport Gear Servicestä, saa muuten Sole-pohjallisetkin uunitettua jalkaan sopivaksi. Hintakin tuntui sopivalta. pitäisi päästä vielä kokeilemaan ainakin tuota M11:ta, misssähän noita olisi, Camu, entä muuallla?

huvinvuoksijaulkoilunkannalta.blogspot.com

Remu

Jos jotain Camun tavaraa haluaa idästä, niin uskoisin, että Kuopion Seikkailukeskuksesta haluaa kysyä. Ainakin näin ymmärsin kesäisen keskustelun perusteella. Hyllyssä ei tavaraa ole suunnattomasti, joten kannattanee kysyä liikkeestä etukäteen sovitusmahdollisuutta.

hippi

Jos jalkasi on noin 40-41 kokoa. Kurkkaapa myyntipuolelta kengät, jotka toimivat.  :shock:

Voit ottaa yhteyttä myös allekirjoittaneeseen.

T -hippi-