1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Paivareppu

Quote:

Kaivannut top 10 luetuinta/vastatuinta aihetta, se aikanaan oli..  tuntui että se pisti ihmisiä seuraamaan niitä aiheita enemmän  ja sai siten jutut rönsyilemään enemmän... ja samalla toi lisää hupia lukijalle..  tyyliin "kuinka jyrkkää on jyrkkä".. 
Quote:Tuo olisi jees

Myynti ja ostopuoli toimii ihan hyvin. Ei se kommentointi siellä kait enempiä haittaa ja enimmäkseen ihan suht asiallista viestintääkin taitaa olla.

FAQ olis kiva herättää henkiin jos joku vaan sen ajan jostain hommaan löytää ja vaivaa jaksaa nähdä.

mek

Kannattaisiko vähän benchmarkata, esim. utsidan.se sivustoa. Sieltä ainakin kama-arvosteluosioilla olisi varmaan käyttöä täälläkin.

Jos serveritilaa riittää, niin miksei myös kuvagalleria.

No pain, no gain...

swam

Nyt vaihdettiin Lumi Retkeksi ja Vehje Välineiksi.

Olisiko jengillä kiinnostusta laittaa testikommentteja uusista välineistään siis tänne? Voitaisiin ehkä aloittaa niin, että jos joku on hankkinut jotain, se kirjoittaisi tänne lyhyen arvostelun tuotteesta ja sen jälkeen muut voisivat kommentoida. Myöhemmin ehkä voitaisiin hankkia vehkeitä esim. maahantuojilta testattavaksi.

Millä sivustoilla on teidän mielestä parhaat ulkoiluaiheiset uutiset?

hei vaan!

Anonyymi

[quote author=swam link=topic=20181.msg134222#msg134222 date=1196345939]....Olisiko jengillä kiinnostusta laittaa testikommentteja uusista välineistään siis tänne? Voitaisiin ehkä aloittaa niin, että jos joku on hankkinut jotain, se kirjoittaisi tänne lyhyen arvostelun tuotteesta ja sen jälkeen muut voisivat kommentoida. Myöhemmin ehkä voitaisiin hankkia vehkeitä esim. maahantuojilta testattavaksi.

Millä sivustoilla on teidän mielestä parhaat ulkoiluaiheiset uutiset?Menisikö turhan mutkikkaaksi, jos "Varustekokemuksia ja vaikutelmia & Uutuuksia" olisivat omana alaluokkanaan välineissä, jotta ne olisivat siististi nipussa. Nytkin kokemuksia eri varusteista löytyy runsaasti, mutta monet arvokkaatkin kommentit ovat muiden keskusteluiden sisällä.

Jipsu

No niin, nyt sivusto näkyy niin kuin pitääkin, eikä tarvitse arvailla mitä täällä on uudistettu...

-Foorumi on muuttunut näköjään aika paljon. Kaikilta osilta ei kuitenkaan välttämättä parempaan suuntaan; alaotsikkojen lisääminen ei mielestäni ole kovin hyvä idea. Koen lähinnä ärsyttävänä, jos keskusteluja ja niihin linkkaavia otsikoita täytyy etsiä eri tasojen kautta. Mieluiten kaikki selkeästi esille samalle sivulle... Otsikotkaan eivät ehkä ole parantuneet lyhentyessään. Miksi tehdä selkeästä epämääräistä?

Ideat kuva- ja linkkigalleriasta ovat kyllä kannatettavia.

zamboni

Foorumi on nykyään enemmän vasemmalla kuin sdp. Foorumi takaisin keskelle ruutua!

Näytä 10 viimeisintä viestiä keskustelualueella nimenpäivitykseen ja näyttämään viimeiset 30 viestiä.

ET

Onkohan tätä nyt viisasta tuoda julki, kaikki taitavat tietää. Eli kannattaa, puolin ja toisin, muistaa että melkoinen osa porukkaa käyttää firefoxia lisättynä ad-blocilla. Silloin on helppo eliminoida mieltä häiritsevä mainonta.

Modena omasta puolestani kiitokset lumi- ja filopuolen jengille, eipä todellakaan tarvitse modenäppäimiä rääkätä.

Pitkän linjan rakk...relaalaisena se ettei vanhaa aineistoa ole käytettävissä, on vahinko.

vesi on pilaantunutta puuteria, kuten Sepi sanoo

swam

C'moon katelkaa mainoksia  Blum 3 ja klikatkaa niitä! Sillä taataan tän jatkuvuus ja jopa mahdolliset investoinnit kaikkiin mahtaviin juttuihin tulevaisuudessa.

Ennemmin mainokset tuolla laidassa kuin keskustelujen sisällä.

hei vaan!

Echo

Minulla on käytössä 19 tuuman laajakuvanäyttö ja reso 1440X900 ja kuva näyttää  tältä, eli tuolla on 1/3 osa melkein näytöstä harmaata vielä mainosten jälkeenkin.

Jos voipala tappaa erämaassa, se on kaunis kuolo. <br />Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.<br />[size=6pt]Tura[/size]

niittäjä

Ettei ole näytön asetuksista tai internet asetuksista kiinni.Mulla samankokoinen näyttö sekä himassa että duunissa ja näyttää ihan normaalilta.

Mikko Piironen

Mikä on normaali?

Itselläni näyttää just tuolta kuin Echon kuvassa niin läppärin näytöltä kuin ulkoisella monitorillakin. Selaimesta riippumatta.

En ymmärrä tota ylimääräistä harmaata, ennen oli kaikki paremmin ja leipäki maistui iha guinnessilta.

Echo

[quote author=niittäjä link=topic=20181.msg134282#msg134282 date=1196412842]
Ettei ole näytön asetuksista tai internet asetuksista kiinni.Mulla samankokoinen näyttö sekä himassa että duunissa ja näyttää ihan normaalilta.


Kumpiakaan ei ole muutettu, mutta tuo "harmaa alue" vaan kasvaa.

Jos voipala tappaa erämaassa, se on kaunis kuolo. <br />Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.<br />[size=6pt]Tura[/size]

niittäjä

Kappas, näemmä harmaa alue ilmestynyt itsellekin.
No ootetaan jos sivut vielä kehitysvaiheessa niin eiköhän se siitä muutu.

NallePuh

Mulla myös iso harmaa siivu oikeassa laidassa mainosten oikealla puolella. On noin 20% näytön leveydestä. Sama läppärissä sekä pöytäkoneessa. Molemmat laajakuvia.. 
Win XP ja exlpoder selain :lol:

Anonyymi

Ei taida olla selaimesta riippuvainen juttu. Tutkiskelin html-koodia, joka tämän sivun muotoilee. Sieltä löytyy seuraava ymmärtääkseni kiinteän sivun leveyden määritelmä:

"<div style="position: absolute; left: 1%; width: 970px; margin-top: 10px; border: 2px solid;">"

Eli sivu näkyy aiotun kokoisena 1024*768 näytöllä. Muutin tuota hieman ja lopputulos olisi leveälle näytölle sopiva:

Leveä relaa

Onnistuisiko koodaus siten, että käytettäisiin selaimen antamaa ikkunan leveyttä?

Edit:

Seuraava muutos tuotetussa (x)html-koodissa saisi sivun leveyden asettumaan leveimmäksi mahdolliseksi käytettävissä olevaan ikkunaan, jolloin myös leveässä näytössä tulisi lisätila käytettyä ilman harmaita reunuksia:

</head>
<body>
<div style="position: absolute; left: 1%; width: auto; margin-top: 10px; border: 2px solid;">

Mpx

Sivusto oli aikaisemmin koko selaimen levyinen ja on nyt pakotettu pitämään leveys. Tämä johtuu nykyisestä ulkoasun hallinnasta sekä mahdollisista tulevistakin muutoksista.

Tiettyyn leveyteen pakotettu leiska on helpommin hallittava sekä ulkoasun että mainonnakin kannalta. Itse koen myös luettavuuden paremmaksi kapeammalla palstalla.

Iso osa palveluista käyttää suunnilleen tämän kokoista näkymää pakotettuna, ainakin moni käyttämistäni.

Itselläni 1600 leveä näyttö eikä vaikuta pahalta, mutta harvoin tosin pidän selainta auki koko näytön levyisenä.

Tämä tälläinen välihuomautus, Sami - Swam pääasiassa hoitaa tätä uudistusta ja minä nöyränä nuolen jalkaa. Lisää palautetta vaan, kiitos tähän asti ja voi tätä leveyttäkin kelailla vielä..jostain täytyy kuitenkin lähteä liikeellä, kevät on uudistusten aikaa!

Anonyymi

Kiitos selvittävästä vastauksesta. Mediana internet on haastava laitteiden moninaisuuden tähden.

Jotkut palvelut ovat valinneet muuttuvan sivun leveyden, kuten:
www.amazon.com
www.en.wikipedia.org
www.backcountry.com

Verkkokaupoille ratkaisu lienee melko selvä. Wikipedian kaltaiseen palveluun sopeutuva leveys sopii mielestäni täysin.

Toiset taas kiinteän:
www.suomi24.fi
www.jippii.fi
www.utsidan.se

Näistä omaan silmääni parhaiten asian on hoitanut utsidan.se. Taustaväri jatkuu muuttumattomana, Otsikkopalkin leveys on kätketty mustuuteen, Navigointipalkki jatkuu muuttuvaleveyksisenä luoden illuusion koko tilan käytöstä. Toki utsidan kärsii pahoin väärin valitusta kielestä.

Suomi24:ssä taustakuvio miellyttää silmääni. Pahimpana pidän jippii.fi:n pierun väristä, koristelematonta ympäristöä.

Haasteita relaan uudistamisessa varmasti riittää.

teesaa

Ruudulta lukiessa negatiiviteksti on usein selkeämpää ja vähemmän rasittavaa pitkän päälle. Jos noita artikkeleita sun muita wikejä (itse en kaipaa) on tulossa julkaisuun, niin voisi harkita tehtävän niiden osalta - ja samalla ne erottuisivat muusta foorumista.

Ei sen puoleen, että relaa olisi mahdottoman huono lukea - ihan OK.

Mielestäni hyvä ilme on esim Exwebissä (http://www.explorersweb.com/) jossa kaikesta sekalaisuudesta, vasempaan laitaan tumppaamisesta ja väriloistosta huolimatta on aika tasapainoinen ilme.

Muutenkin saittia kannatta seurata!

Wannabe mies monessa lajissa!

Jipsu

Ihan taas lämpimikseni urputan uudistuksesta: -Millä ihmeen logiikalla retkiluistelua käsittelevät säikeet kuuluvat "pyörä" -otsikon alle? Entä miksi yleensä luistelu ja skeittailu yhdistetään pyöräilyyn? -Eihän niillä ole mitään tekemistä keskenään! (Minne muuten mahdolliset rullasuksitouhut kuuluisivat? -Tonne suksiosastoonko?)

-Erottakaa nuo yllämainitut puuhat edes alaotsikoilla toisistaan hyvät ihmiset...

Sitten noista, no, kekseliäistä otsikoinneista: Tuon retkeilyn sijaan ehdotan "tripit" -otsikkoa. Se stemmaisi jotenkin sujuvammin tuon "lumi" -otsakkeen kanssa. Biggrin ...Muuttakaa ihmeessä edes toi "kasa" hieman järkevämmäksi...

Anonyymi

Totta Kasa kuullostaa aikas "jännältä". Voisiko se olla yksinkertaisesti vaan Muut?

Binaural

Fixattu leveys on hjuva. Vasemmalla voi olla Firefoxin kirjamerkit auki ja oikealla vaikka Gaim. Siis resolla 1680x1050.

Ei näitä yli 1024 leveyksi kannata suunnitella, vaikka miten skaalautuisi.
Hyvään suuntaan on menossa.

zamboni

[quote author=Binaural link=topic=20181.msg134524#msg134524 date=1196778615]
Fixattu leveys on hjuva. Vasemmalla voi olla Firefoxin kirjamerkit auki ja oikealla vaikka Gaim. Siis resolla 1680x1050.

Fizattu leveys on hyvä, mutta eikö voitaisi fixata sisältö keskelle ruutua? Nyt laajakuvanäytöllä täydellä ikkunalla pitää jo ihan päätä kääntää jotta teksti löytyy vasemmasta laidasta.

Binaural

Quote:
Fizattu leveys on hyvä, mutta eikö voitaisi fixata sisältö keskelle ruutua? Nyt laajakuvanäytöllä täydellä ikkunalla pitää jo ihan päätä kääntää jotta teksti löytyy vasemmasta laidasta.
Quote:


Totta tuokin, keskitettynä olis monelle miellyttävämpi.

an55

Värin vaihdolla voisi olla piristävä vaikutus...

Anonyymi

Mikä väri? Aika harvassa ois värit jotka ei ala hatuttaa Biggrin
Perus sävy on kiva, tietty vois vaihtaa lookkia aina sillo tällöin mutta konsepti sama..vähä mitä ite harrastan omil sivuil

pkaelli

en tiedä käsiteltiinkö tätä jo, mut vois laittaa hiukan selkeämpiä kohdearvosteluita ja mieluusti offi-vinkkien kera johonkin omaan ryhmään. Toki kuvien kera.

saman vois tehdä eri suksille.


freeride.se on aika selkeä noiden suhteen.


Jussi

Aries

[quote author=ET link=topic=20181.msg134247#msg134247 date=1196364413]
Pitkän linjan rakk...relaalaisena se ettei vanhaa aineistoa ole käytettävissä, on vahinko.Sama täällä, kaipaan ensimmäisiä superherojuttuja ja rakka.netin chattimäisyyttä. Eikä vieläkään löydy mitään keinoa palauttaa rakan aineistoa (kokonaan)? Joskus olisi mukava katsoa omia (hölmöjäkin) kannanottoja historiasta.

Rakka.net oli instituutio ja brändi, relaa palvelee varmaan suurempaa joukkoa.

Kiitos tästä. Yli 10 vuotta Rakkaa ja Relaata!

kaamos

Jo MONTA kertaa mainittu "ympäristöpalsta" olisi kyllä hyvä! Näin asiasta kiinnostuneet löytäisivät väittely kumppanit helpommin, ilman että tarvitsee uutta aihetta samasta asiasta aloittaa retkeily/lumi tai yms. palstalle...

Nyt kuivaa kyyneleet ja ryystä räät<br />Et kuollut vielä tänäänkään

nuskol

Sami! Älä hylkää uutiskirjeideaa. Toteutuksessa on kuitenkin sen salaisuus eli sen pitää sisältää jotain lähes kaikki käyttäjät herättävää joka kerta. Sinne sitten mahtuu aina mainoskin. Kannattaa vaan ottaa haastavampien mainonnan toteutusten myynnissä useissa verkkomedoissa asiantuntevalla myynnillä käytössä oleva suunnittelijoita ohjaava "mainonnan tulee myös palvella käyttäjiä"-asenne. Esimerkiksi käyttäjät saavat oleellisen tarjouksen tai jonkin palvelun ennen ketään muita jne.

Toinen perusteeni uutiskirjeelle on omaa käyttäjäkokemusta. Olen aiemmin lukenut vain laskuosiota. Nyt olen lähdössä matkalle ja aion tutustua leijasurffaukseen. Näin kaksi päivää ennen matkaa huomasin että joku saattaisi relaassa tietää mestoista, kursseista ja muusta jotain (selattuani googlea ensin ympäri maailman). Jos joku olisi vähän potkinut uusista harrastuksista uutiskirjeellä vaivihkaa aiemmin olisin varmasti ehtinyt täällä hieman aiemmin kysellä meiningistä. Leijoista minulle tosin jo viime talvena hehkutti toinen käyttäjä irl (lol).

Hyvää joulua Sami, Modet ja kanssaulkoilijat!

swam

Moi!

Hauskaa alkanutta vuotta.

Kiitos mahtavista kehitysideoista. Yritetään toteuttaa joitain noista mahdollisimman pikaisesti.

Vähän tätä on nyt jo fiksattu, niin kuin olette huomanneet. Jotain selkeytettävää on vielä kategorioissa yms. (ja "Kasa" on mun mielestä aivan MIELETTÖMÄN hyvä nimi :D) ja varsinkin visussa - ulkoasun tunaamiseen on onneksi jo ilmoittautunut yksi tämän maan johtavista visumestareista, joten se on kohta hallussa.

Mitä mieltä olisitte erillisestä etusivusta? Tällä sivulla olisivat viimeisimmät viestit, säätietoja, uutisia yms. - menisikö turhaksi klikkailuksi vai... Tällä hetkellähän Relaa.com on puhdas foorumi, ja tämä muoto estää aika tehokkaasti lisämateriaalin lisäämisen tonne foorumin etusivulle.

Uutiskirjeestä: Olisiko joku mahdollisesti kiinnostunut koostamaan sitä? Uutiskirje voisi sisältää tiedotteita PLUS yhteistyöyritysten erikoistarjouksia Relaa.com:in jäsenille. Hommaan kuuluisi saitin seuraaminen ja kirjeen suunnittelu sekä yhteydenpito/myynti yhteistyökumppaneille. Uutiskirjeen tuottamasta tulosta voitaisiin antaa myyntiprovisio kirjeen koostajalle (siis kunnon prosentit). Aluksi tuskin olisi mitään suurta tuloa, mutta jotain kuitenkin. Hommahan olisi koostajan aktiivisuudesta kiinni ja toimenkuvaa voitaisiin laajentaa tarpeen mukaan.
Silti: mun mielestä uutiskirjeellä ei kannata jäseniä piinata, ellei se sisällä kunnon infoa/uutisia sekä tarjouksia, jotka on oikeasti niin hyviä, että niitä kannattaa lukea.

Eli siis: eteenpäin kuulkaas nääs.

Sami

hei vaan!

Sivut