1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Janne K

Vaimon kanssa Nisekossa myös tuolla Elämysmatkojen vikalla reissulla 20.2.-3.3. Moikkaillaan, M L, jos olet jo silloin mestoilla!

M L

Mun lähtö tod.näk 2.3 hesasta. Voip olla, että tuun sillä koneella jolla lentelette takaisin (Onko Elämysmatkoilla yhtiönä Finnair?). Takaisin tulosta ei vielä suunnitelmia, joskus loppukuusta.

jaksu

[quote author=M L link=topic=16212.msg134576#msg134576 date=1196850877]
Mun lähtö tod.näk 2.3 hesasta. Voip olla, että tuun sillä koneella jolla lentelette takaisin (Onko Elämysmatkoilla yhtiönä Finnair?). Takaisin tulosta ei vielä suunnitelmia, joskus loppukuusta.elämysmatkojen lennot JAL::lla amsterdamin kautta.

JoSi

Mekin oltais varmaan lähetty Nipponiin Eläymysmatkoilla, mutta nuo lentoyhteydet on tossa paketissa niin huonot, että päädyttiin omatoimen puolelle. Taas. Vaikkei siitä palkoille pääse, mutta säästää arviolta 6 tuntia koneessaistumista per suunta. Ja vaihdon vielä kaupan päälle. Meillä siis suorat Finskin Hki-Osaka lennot.

Ni tammi-helmikuun vaihteissa mennään, tod.näk. Naganon lähistölle.

M L

Mulla Finski oikeestaan suoran lennon ja Silverin vuoksi, saa 40 kg kamaa ilman lisämaksuja. Eikä ole koneen vaihtoja, mutta yksi välistoppi.

golf

Omatoimisesti nisekoon 12-27.2. tuli aika paljon halvemmaksi kuin elämysmatkojen kautta.

NittiFemma

Silverillä 40 kg?

Joutuuko suksipusseja maksaa erikseen, vai kattaako silver hiihtokamat myös.

95

95%

M L

Otteet finskin sivuilta:

"Saat matkustusluokasta riippumatta ottaa mukaasi 40 kg matkatavaraa silloin, kun sinulla on paikka Finnairin operoimalle reittilennolle ja lippusi on kirjoitettu Finnairin kiintiöön. Etu on henkilökohtainen, eikä koske erikoismatkatavaroita tai eläinkuljetuksia."

ja suksista:

"Hiihtovarustepaketiksi lasketaan yhdet sukset ja sauvat tai yksi lumilauta sekä yksi pari hiihto- tai lumilautakenkiä. Suksien tai lumilaudan mukaan ottamista ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Varusteet on pakattava suksi- tai lumilautapussiin, jotta vältytään matkatavaran vaurioitumiselta. Sukset ja lumilauta kuljetetaan veloituksetta reittilennoilla, mikäli ne sisältyvät sallittuun matkatavaramäärään."

Eli ei tarvi maksaa ekstraa.

Olen aina ilmoittanut nuo sukset jo varausvaiheessa, vaikka ei ehtojen mukaan tarvitse. Tuskin on iso asia noilla kaukolennoilla, mutta Eurooppaan mentäessä voi olla niin pieniä koneita, että suksipussi ei välttämättä mahdu koneen sisään.

NittiFemma

Kiitos,


Hyvä tietää, että nuo sukset pitää ilmoitta alpeille mennessä etukäteen, ihan varmuuden vuoksi.

Silveriä odotellessa,

Biggrin

95%

temppa

helmikuun puolivälissä lähtö nisekoon, jos nyt tällä kertaa pääsis laskeen sitä hehkutettua putikkaa!  Ruotsin ja norjan korput pitää jollain paikata, tosin on sitä pehmeetä tullu sentään muutamalla skandireissullaki.  Tämän topikin juttujen jälkeen meni yöunet ku selas kaikki nuo linkit läpi  Biggrin

golf

Jep jep.Myöskin parin viikon päästä lähtö nisekoon.Tänä "talvena" ei olekkaan tullut kuin reilejä hinkattua,mukava päästä välillä kunnon lumille pulkkailemaan!
Onkos täällä nisekossa käyneitä?Olisiko hyviä pikku tipsejä,kaikki tuohon alueeseen liittyvä otetaan kiitollisena vastaan=)

Eads

Torstaina palattiin Nisekon reissulta, tosin viikko afteria Kiotossa ja Tokiossa.

Ei mitään spessua, peruspuuteripäiviä, lunta rintaan asti Winkhttp://www.niseko-moiwa.jp/en/course/index.html

toi kannattaa tsekata myös, siellä ei ollut viidentoista suomalaisen lisäksi kuin skipatrol laskemassa rinteen ulkopuolella.
blumi

en tiedä missä nisekossa sä oot ollu, mut meillä ainakin lumi oli putskua. ei siinä itse nisekon keskuksessa kannatakaan pyöriä. liikaa väkeä taistelemassa mestoista, mut se moiwa on ihan käsittämättömän hyvä mesta laskee pyyderiä. laskut ei oo mitään 1000m vertikaalia, ehkä semmosta 200-300m mut lumi on yli hilseen.

repoa lainatakseni:" en oo euroopassa nähnyt kuin kerran tai kaks tällasta lunta, mitä täällä on joka päivä". et jos puuteria haluaa laskea, niin japaniaan. mut jos kiinnostaa vaan tuore lumi niin sit voi mennä alpeille.

SPY

Kyl Nisekosta hyvää hiihtoa saa kunhan tietää mihin menee...Tammikuussa viikonloppusin paikat laskettiin vähän nopeemmin puhki,mut kyl viikolla siellä aika omia polkujaan sai koluta...

Eads

[quote author=blumi link=topic=16212.msg137991#msg137991 date=1202734642]
en tiedä missä nisekossa sä oot ollu, mut meillä ainakin lumi oli putskua. ei siinä itse nisekon keskuksessa kannatakaan pyöriä. liikaa väkeä taistelemassa mestoista, mut se moiwa on ihan käsittämättömän hyvä mesta laskee pyyderiä. laskut ei oo mitään 1000m vertikaalia, ehkä semmosta 200-300m mut lumi on yli hilseen.

repoa lainatakseni:" en oo euroopassa nähnyt kuin kerran tai kaks tällasta lunta, mitä täällä on joka päivä". et jos puuteria haluaa laskea, niin japaniaan. mut jos kiinnostaa vaan tuore lumi niin sit voi mennä alpeille.Siis mitähäh? Kyllä Nisekosta löytyi helvetin hyviä paikkoja, puuteria yli omien tarpeiden. Moiwassa elämäni paras laskupäivä tähän asti. Sopi vielä tälläiselle laiskalle, joka ei jaksa haikata kuin afterista kämpille.

Eero V
Käyttäjän Eero V kuva

[quote author=blumi link=topic=16212.msg137991#msg137991 date=1202734642]
repoa lainatakseni:" en oo euroopassa nähnyt kuin kerran tai kaks tällasta lunta, mitä täällä on joka päivä". et jos puuteria haluaa laskea, niin japaniaan. mut jos kiinnostaa vaan tuore lumi niin sit voi mennä alpeille.Hienoa, että Japanista löytyy sitä todellista pyydaa, josta kaikki unelmoivat. Me uskoimme myyttiin jenkkipuuterista, mutta emme sitä löytäneet reissullamme 11-25.1.2008 Kanadaan. Lumen määrä ei poikennut kaikesta La Nina -hehkutuksesta huolimatta yhtään normaalista. Sitä oli kyllä satanut tasaisesti pitkin talvea, mutta vain vähän kerrallaan, joten pilvisiä päiviä ja huonoa näkyvyttä oli ollut riittämiin.

Meidän 2 vkon reissumme aikana ei satanut kuin kerran (Whitewaterissa) ja silloinkin vain n. 10 cm. Kaikissa käymissämme paikoissa (Big White, Red Mountain, Whitewater, Revelstoke, Sun Peaks) hiihtokeskusten sisältä ei löytynyt pyydaa. Onneksi sentään narujen ulkopuolelta, jonne sai mennä ilman sakon uhkaa. Mutta sielläkin lumi oli aivan tavallista hyvää pakkaslunta, jota löytyi lapsena Suomen kotimetsistä. Ja huipuilta löytyi samaa tuulenpieksämää kuin Lapissa. Onneksi meillä oli (alkutalvesta poiketen) useita aurinkoisia päiviä. Aurinko ei siellä pilannut lunta pakkasesta johtuen (-5 ... -14), mutta takasi hyvän näkyvyyden.

  _ _ _ _

Nyt kysynkin Nisekon kävijöiltä:
Vaikka lumi oli unelmaa, niin oliko laskeminen myös unelmaa? Näkikö huipuilla mitään, puhalsiko siellä aina pirullisen jäätävä tuuli? Oliko metsän suojaa riittävästi, ja näkikö siellä? Satoiko alijäähtynyttä vettä niin, että lasit jäätyivät hetkessä? Entä pakkasen purevuus, rupesiko välillä kaipaamaan alppien aurinkopäiviä?

Kysyn ihan vakavissani. Eihän sitä tiedä, jos vaikka ensi talvena...

Eads

Eero;

Oli se. Huipulla ei nähnyt kyllä hevon vittua kun itse siellä olin (joskus taas paistoi arskakin), mutta se tuolla jaappanissa onkin, niitä metsiä on helvetisti ja sellaista harvaa lehtimetsää, näkyvyyden kanssa ei mitään ongelmia vaikka satoi kunnolla lunta ja pilvessä. Ja ei sieltä topista tarvinut ottaa kuin käännös tai kaksi, niin alkoi jo näkymään. Pakkasta oli tuossa kymmenen hujakoilla meidän reissun aikaan, lumi mikä satoi oli kunnon lunta. Muutamissa hisseissä saattoi minuutin pari ottaa hiukan kylmä tuuli, mutta ei todellakaan mikään problem. Luulimmekin ennen reissua, että keli voi olla todella rankka, mutta -10 ja kova tuuli, se nyt on ihan sama missä istuu sen pari minuuttia hississä ellei vedä farkuissa ja nahkatakissa brittityyliin. Ja ei todellakaan tullut kyllä alppeja ikävä, noh ehkä vähä afterissa, mutta senkin korjasi kun vilkaisi söpöjä japanilaistyttöjä... <3

Muttamutta, säkästähän tämä on kiinni, nyt kun kattonut lumitilannetta siellä, viikkoon ei ole tullut lunta. Viime vuonna taas kävi säkä Kanadassa(kin) ja meillä oli lähes joka päivä tullut reilusti uutta lunta... Viimeisinä kahtena päivinä aurinkoa ja terassilla tissuttelua. Aika vittumaista Biggrin

Pikku-T

Perusmeininkiä joulukuussa. Smile

Oltiin 20-27.12. 150cm lunta tullessa ja sitä tuli neljänä ekana päivänä 10-20cm per vuorokausi. Tuolloin vielä esim back bowlissa (Annapurin takana) bambu ja ylhäällä koivujen latvat vähän haittasivat laskemista. Nyt siellä on kait 250+, joten nyt varmaan lääniä on puolet lisää laskettavana. Kun lunta ei sitten satanut, niin äkkiä kaikki helpot spotit oli mennyttä. Ja sitten lumen laatu heikkeni nopeasti. Moiwa taitaa olla vähän auringolle altis, mutta olisi kuitenkin kannattanut käydä. Prkl.

Pari havaintoa:
* Ausseilta (edes sesonkilaisilta) ei kannata ottaa ohjeita spoteista, mutta riittää kun pitää silmät auki. Niitä kyllä löytyy. Esim. joku Strawberry fields on hehkutuksesta huolimatta  aika tynkä pätkä ja samantien lumen tultua laskettu puhki.
* Kokeilkaa iltalaskua, varsinkin jos on pakkasta ja lunta sataa. Tuli Ace Quadista laskijan oikealla olevilta harjanteilta pimeällä, valonheitinten kajossa laskettua elämäni parhaat siivut. Lunta pöllyää naamaan, puita, jyrkkää ja huuhhuh
* Rinnekartan avulla on paha suunnistaa, se on huonosti piirretty
* Onsen taivasalla ja bisse on ihan paras afterski, suosittelen kokeilemaan asap. Länkkäreille löytyy peseytymisohjeet pukuhuoneesta

Voi kun pääsis takas...

t

M L

Laittakaas lisää raporttia, matka-ajankohta lähestyy...  Wink

blumi

jos haluut nähdä nisekoa, tsekkaa torstaina hiutale neloselta.

-blumi

Pemker
Käyttäjän Pemker kuva

Tämä voipi olla jo tuttu saitti.

Hyvää siinä on se, etteivät ainakaan liiottele milliäkään. Paikan päällä verrattuani raportteja ja reaalimaailmaa yllätyin aina iloisesti!

http://www.snowjapan.com/e/daily/niseko-now.php


-More speed to U-

JouHou
Käyttäjän JouHou kuva

[quote author=Pemker link=topic=16212.msg138538#msg138538 date=1204012877]
Tämä voipi olla jo tuttu saitti.

Hyvää siinä on se, etteivät ainakaan liiottele milliäkään. Paikan päällä verrattuani raportteja ja reaalimaailmaa yllätyin aina iloisesti!

http://www.snowjapan.com/e/daily/niseko-now.php
No kyllä ne muutaman millin näyttävät koijaavan tuolla. Current snow depth -kohdassa arvoksi annetaan 250m. Biggrin Lieneekö niin, että tuo m tarkoittaa jaappaaniassa jotakin muuta kuin metriä? Vai onko kyse inhimillisestä kirjoitusvirheestä?

jsep

Ihan kivaa täällä on. Tänään laskettiin koko päivä arviolta vähintäänkin polvensyvyistä pyydaa Rusutsussa ja eilen hiukka matalampaa Chisenupurissa (vai miten se nyt kirjotetaan). Grand Hirafun alue on noin niinkuin tuo snowjapan kertookin nimittäin tuulen raiskaamaa...

Huomasin kauhukseni päivän mittaan tottuvani tuohon "face shot" tyyliseen lumeen ja pitäväni sitä normaalina. Seuraavan kerran sellasta saa...öööö....en edes uskalla arvata milloin Sad

Jos tänne tuutte, niin käykää ihmeessä muissakin lähikohteissa. Aivan käsittämätöntä lunta!

Tässä vielä pari muuta hyödyllistä linkkiä:
http://niseko.nadare.info/
http://www.niseko-moiwa.jp/en/index.html
http://www.snow-forecast.com/resorts/Niseko/6day/mid
http://www.niseko.ne.jp/cgi/en/tenki/tenki.cgi?S=2 (viimeistä numeroa voi vaihdella 1-3 välillä)
http://www.kinokoniseko.com/

Mikko Piironen

[quote author=blumi link=topic=16212.msg138537#msg138537 date=1204012835]
jos haluut nähdä nisekoa, tsekkaa torstaina hiutale neloselta.

-blumiHyvän pätkän olitte saaneet tehtyä, Japanin fiilistä välittyi näppishiihtäjällekin. Oispa ollut kiva mennä tuonne tänäkin vuonna, mutku ei. Se on selvä, että mä ainakin palaan tonne vielä joskus. Kivaa hiihtoa ja hieno maa muutenkin.