1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
jsep

[quote author=JM link=topic=16212.msg139238#msg139238 date=1205397667]
Mites toi meininki ylipäänsä Japanissa, onko kokemuksia että lähteekö esim kausari heti kun vähän "eksyy"?Varmaan jos eksyy niille "strictly off limits" mestoille niin kortin voi luovuttaa saman tein patrollille, mutta muuten toruvat vaan. Ilmeisesti siellä on kulttuurillisestikin haastavaa torua länkkäriä.

Rusutsussa sai laskea missä vaan eikä kukaan tuntunut olevan meidän länkkäreiden puuhista kiinnostuneita. Sama hommeli oli Chisenupurissa. Tosin tässä jälkimmäisessä ei tainnut muuta henkilökuntaa ollakaan kuin hissipojat (40-65v) Smile

M L

[quote author=jsep link=topic=16212.msg139243#msg139243 date=1205402989]
Varmaan jos eksyy niille "strictly off limits" mestoille niin kortin voi luovuttaa saman tein patrollille, mutta muuten toruvat vaan.


Lokaalit meinas, että ei tuu ongelmia mikäli ei jää kiinni  :)  Hirafun ja Higashiyaman väli kuuluu samaan sarjaan, mutta siinä on kuulemma monesti jälkiä. Jengi laskee viimeisen laskun pois sitä kautta ja sit tietä pitkin kämpille karkuun. Mut oot niin sanotusti pississä, jos aiheutat jotain vyöryjä tai satut jäämään rysän päältä kiinni.

Mut älkää hyvät ihmiset tulko koskaan Japaniin maaliskuussa laskemaan. Menee ihan turistihommiksi, kelit on kuin Lyngenissä pahimmillaan. Vettä tulee, ylös asti... Tai sit tää on vaan normaalia tuuria...

P-tex
Käyttäjän P-tex kuva

No mites on ML, tiputtiko sita puuteria tanaan? Oli ainakin ihan lupaavan nakoinen lumisade aamulla kun bussi lahti..
Vai meneeko loppulomakin "Heavy snow Hirafu" -tunnelmissa? Ainahan voi kayda Hiltonissa lounaalla.  8)

Terveisia Tokiosta, ei taalla mitaan kylla ehtiny nakemaan; yhen temppelialueen, hostellin ravintolan ja metron.  Biggrin

Four and a half feet Red Mountain!

M L

Jotain kolmesta viiteen senttiin tuli kuulemma lunta. Oli ihan sinkissa, ei jaksanut lahtea makeen. Siispa tuli tehtya Kutchan reissu.

Ja ettei mene ihan sisapiirijutuiksi, niin Higashiyaman puolella on hotelli, josta saa ihan sikahalvalla seisovan poydan lounaan. Viiden tai neljan tahden hotelli ja serveeraukset samaa luokkaa, lounas irtoaa about 7 eurolla ja se on sitten todella hyva. Suosittelen kaikille kokeilemaan!
Eika paljon haittaa, vaikka menee syomaan laskukamoissa. Monot vaan oven ulkopuolelle ja tohveleissa sisaan.

Keliraporttina voi heittaa, etta lumi on markaa noin 150 cm saakka. Siis patjan puolivaliin, lunta kun on silti noin 250...300 cm. Nyt alkoi pakastaa ja luultavasti lahipaivat on kylmaa ja kirkasta.

Ylihuomenna on joku bigair kisa, jos kelit sallii. Fotoja fotoja...

M L

Se on kesä nyt! Varjossa noin 10 astetta ja auringossa pirun paljon enemmän. Lumi on sulanut vauhdilla parin päivän aikana. Topista on lähtenyt kolmessa päivässä 20 cm. Lumet on valuneet jyrkemmistä paikoista massavyöryinä pohjia myöten. Auttaa ymmärtämään, miksi nuo "Yu No Sawat" yms. on aina off limits -aluetta. Sitä vyörylunta on aika v....ti siellä pohjalla!

Puhuin tuossa Kutchanissa asuvan noin 55 vuotiaan rouvan kanssa toissapäivänä. Hän ei muistanut elämänsä aikana olleen yhtään tällaista maaliskuuta. Kaupungissakin joutuu kuulemma joka vuosi tekemään monta kertaa lumitöitä normaali maaliskuussa, mutta tänä vuonna siellä ei ole satanut yhtään lunta koko kuun aikana. Piti aivan ihmeenä koko tilannetta.

Tänään oli slope style kisat Hanazanossa. Lokaalit veti ihan kivasti, mutta jää ne kyllä aika pahasti suomalaisten newschool -heppujen varjoon. Ihan vinkiksi vaan kaikille, joilla touhu kiinnostaa... Tuo on jokavuotinen kisa ja palkintona on ainakin 1000 taalaa. Siitä vaan laittamaan ens vuoden kalenteriin merkintää. Pääpalkinto kotiin ja on lentolipun rahat kasassa. Wink Siinä sivussa voi tuurilla päästä laskemaan putskua jaappaniassa.

Kaltsu

Vieläkö johokin päin Jaapania kannattaa mennä laskemaan ensi viikonlopun maissa?

M L

[quote author=Kaltsu link=topic=16212.msg139786#msg139786 date=1206564702]
Vieläkö johokin päin Jaapania kannattaa mennä laskemaan ensi viikonlopun maissa?


Vielä... Pohjoisessa ainakin pääsee laskemaan hyviä siivuja kevätlunta. Tuossa on sivusto, josta löytää monen keskuksen tiedot ja lumitilanteen:
http://www.snowjapan.com/e/maps/map-of-japan.html

Mikke_id

Hokkaidolla riittää varmaan vielä laskettavaa. Kun itse 02-03 asuin Asahikawassa saaren keskiosassa käytiin laskemassa sohjoa lähivuorilla vielä vapun tienoilla. Ei se reilu pari metriä lunta ihan hetkessä katoa.

mcfrisk
Käyttäjän mcfrisk kuva

Kaivetaanpa vanha keskustelu esiin, kun tuli nuo lentoliput ostettua...

Mistä saisi tilattua Nisekon alueen topokarttoja?

Paikanpäällä niitä saa NAC:ista http://www.nac-web.com/e_index.htm mutta he eivät suostu lähettämään niitä postissa ympäri maailmaa, vaikka kuinka yrittää luottokortin lukuja tyrkyttää. Olis tarkotus katsella karttoja etukäteen, kuten on jo tottunut aiemmilla reissuilla tekemään. Kartasta saa (no ainaki minä saan) paremman kuvan maastosta kuin nettikeskusteluista ja valokuvista, ja voi suunnitella skinnausreissuja jne.

Jos joltakin kartat jo löytyy, niin myös ISBN tms. lukusarja tai jopa sopivan tarkka digipokkarin otos kartasta kelpaisi.

Google kartoista saa jotain tokkua, mutta siihen ei ole merkitty pahimpia pusikkoja ja kallioita eikä mahdollisia hakattuja polkuja ylös vuorelle.
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=niseko,+hokkaido,+japan&ie=UTF8&ll=42.869045,140.703106&spn=0.056993,0.126858&t=p&z=13

-Mikko

jsep

[quote author=mcfrisk link=topic=16212.msg144705#msg144705 date=1218783461]


Mistä saisi tilattua Nisekon alueen topokarttoja?

Jos joltakin kartat jo löytyy, niin myös ISBN tms. lukusarja tai jopa sopivan tarkka digipokkarin otos kartasta kelpaisi.
Kartta tuli ostettua reissulta jostain urkkakaupasta. Taisi olla 1000 jeniä. Kiva tuliainen.... Wink
ISBN 4-901851-64-0
Mainostavat kartassa osoitetta http://www.hcc.co.jp. En sitten tarkemmin tiedä saako sieltä kyseistä opusta tilattua. Ovat laittaneet myös puhelin- ja faksinumeron, jotka ovat (puh) 0166-62-6004 ja (fax) 0166-62-6018.

Jos ihan kauhia hätä tulee, niin eiköhän tuo kartta ole lainattavissa...

mcfrisk
Käyttäjän mcfrisk kuva

[quote author=jsep link=topic=16212.msg144747#msg144747 date=1218832354]
Kartta tuli ostettua reissulta jostain urkkakaupasta. Taisi olla 1000 jeniä. Kiva tuliainen.... Wink
ISBN 4-901851-64-0
Mainostavat kartassa osoitetta http://www.hcc.co.jp. En sitten tarkemmin tiedä saako sieltä kyseistä opusta tilattua. Ovat laittaneet myös puhelin- ja faksinumeron, jotka ovat (puh) 0166-62-6004 ja (fax) 0166-62-6018.

Jos ihan kauhia hätä tulee, niin eiköhän tuo kartta ole lainattavissa...Suuri kiitos. ISBN helpottaa kummasti. Ainaki sitä jostain nettikirjakaupoista löytyy, joskin kielen ja merkistön ymmärtäminen tuottaa pieniä ongelmia. Pitääpä kysellä jotain natiivia tutun tuttua avuksi...

-Mikko