1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Mikko Piironen

[quote author=Mikke_id link=topic=16212.msg148039#msg148039 date=1225535656]
Muistan joskus kanssa lukeneeni, että Finskin pisteillä vois kuitata ylipainoa. Nyt ei tosin tuolla sivuilla osunut silmään.Pisteillä voi ostaa etukäteen (viimeistään 14 päivää ennen lähtöä) voucherin, joka oikeuttaa 10 ylimääräiseen kiloon. Edestakaiseen matkaan tarvitsee kaksi voucheria, ellei paino putoa reissussa tai ellei tota halua tuliaisvaraksi.

Kaukokohteiden voucher rokottaa saldoa 20000 pisteellä. Euroopan matkoille tuon voucherin saa 10000 pisteellä.

Bebe

Vidu tuota finskiä.

Nopea muistelo viime kevääseen jolloin sanottiin että jos maksaa suksikassista niin :

-Saa ottaa 20kg eri laukkuun+suksipussissa 1kpl suksia ja sauvat.

TAI eri reissulla kesällä :

-Saa ottaa 20kg laukkuun ja suksipussiin henkilökohtaiset (eli kaikki köydet ja muut) laskukamat..


Nyt nopeasti pirautettuna laukut voi yhdistää (rollbägiin) jolloin kamaa saa olla max 32kg laukussa mutta suksimaksu on silti maksettava...Uuh...jokainen virkailija tunnustaa antavan eri vastauksen eri päivinä..

HeMa

[quote author=Bebe link=topic=16212.msg148054#msg148054 date=1225579205]
Nyt nopeasti pirautettuna laukut voi yhdistää (rollbägiin) jolloin kamaa saa olla max 32kg laukussa mutta suksimaksu on silti maksettava...

Uuh...jokainen virkailija tunnustaa antavan eri vastauksen eri päivinä..Joo, tuntuu kyllä olevan monen firman onkelma. Tosin tähän asti on saanut rullailla suksibägillä reittilennoilla, kunhan on ollut painorajojen sisällä iliman mitään maksuja.... Tosin tällöinkin tuo 32 kg kolli on maksimi-paino ja sitä ei saa periaatteessa edes ylittää maksamalla... Siinäkin kyl on vissiin pientä joustoa ollut.

carita

Juu noista painorajoista saa tosiaan hyvinkin eri vastauksen, riippuen kenen kanssa sattuu juttelemaan. Infosta ja puskaradiosta oon kuullut, että kun vain ilmoittaa ajoissa (esim. viikkoa aikaisemmin) että olisi ylipainoa muuallakin kuin matkustajassa, niin voisi saada pari ylimääräistä kiloa anteeksi. Tiedä sitten päivystävän virkailijan mielipide asiaan....

Joku kyseli elämysmatkojen osallistujamääriä. Skiexpossa kuultua; noin viitisentoista pakettimatkailijaa tällä 23. lähdöllä. Ehkä saattaa jopa nousta, jos joku muukin sattuu tsekkaa (olikos se?) hiutaleen pätkän ja vaik lukee muutaman vuoden takaisia skimbalehtiä. Näin ainakin kävi itselle!

Mutta tuota 600 euron säästöä on pakko ihmetellä??? Mä laskeskelin lentohinnat (kauko ja sisäiset), majoituskulut sekä bussikulut yhteen niin kyllä se tuolla 2,5 viikon matkalla hyvin lähelle 1700 egee omatoimisenakin olisi tullut. Tietysti jos kiertää puolmaailmaa, niin voi vähän säästää, mut toi 600 kuulostaa jo tosi suurelta erolta! Pelkät lennot Hki-Nagoya-hki oli 900 euroo, eipä taida 200 riittää muihin kuluihin? Mut kerrohan (nic. joku?????) että miten ihmeessä saitte säädettyä reissun! 

Kyllä on taas niin fiilikset korkeella, kun näki kaikkia ihkuja rinne- ja takamaastokyntäjiä viikonloppuna!! Enää pari viikkoa niin pääsee korkkaa oikeesti tän kauden ja jippiii, uudet rakkaat Smile


carita

[quote author=carita link=topic=16212.msg148096#msg148096 date=1225657145]
, niin voisi saada pari ylimääräistä kiloa anteeksi. Niin tokkiisa tarkoitin noita kassiin pakattuja kiloja,,,, dammmm sinänsä  :lol:

Mikko Piironen

[quote author=carita link=topic=16212.msg148096#msg148096 date=1225657145]
Pelkät lennot Hki-Nagoya-hki oli 900 euroo, eipä taida 200 riittää muihin kuluihin? Mut kerrohan (nic. joku?????) että miten ihmeessä saitte säädettyä reissun! Eikös noita Nagoyan lentoja saanut taas 500 eurolla hulluilta päiviltä.

blumi

Jos haluu vielä fiilistellä tota japaniaa ja nisekoa ennen Tammikuuta, niin hiutaleessa Joulukuun aikana tulee viime kauden ohjelmista koosteita.

-b

golf

carita=>oli tossa 600e  ehkä vähän pyöristystä=) mutta:lennot osakaan hulluiltapäiviltä n.450 ,lento osakasta sapporoon 160e,majoitus ihan ok hostelissa n.500e.vaikka kuinka väljästi laskee niin kova säästö tulee.

Eero V
Käyttäjän Eero V kuva

Kyllähän omatoimimatka näyttää selvästi edullisemmalta. Kuitenkin pakettimatkassa on puolensa: Perillä odottaa opas busseineen, hänellä on hyvä paikallistuntemus ja verkostot. Ja mikä hienointa: isommalla porukalla löytyy helpommin samanhenkisiä ja -tasoisia seikkailukavereita ja muutenkin on hauskempaa :lol:.

Noista matkatavaramaksuista vielä:
Japan Airlinesillä on myös 20kg raja vapaalle matkatavaralle (+10kg cabin baggage). Suksipussi on ilmainen, jos sisältyy tuohon 20kg, muuten menee ylipainomaksu 1.5% menolipun hinnasta per kilo, kuitenkin yli 3kg ylipainosta korkeintaan 3kg:n maksu. Eli jos Osaka-Sapporo maksaa edestakaisin 400€, niin ylipainohinta on 6€ per kilo.

http://www.jal.co.jp/en/inter/service/bag/sports.html
http://www.jal.co.jp/en/inter/service/bag/#2

M L

[quote author=Eero V link=topic=16212.msg148110#msg148110 date=1225700106]
Kyllähän omatoimimatka näyttää selvästi edullisemmalta. Kuitenkin pakettimatkassa on puolensa: Perillä odottaa opas busseineen, hänellä on hyvä paikallistuntemus ja verkostot. Ja mikä hienointa: isommalla porukalla löytyy helpommin samanhenkisiä ja -tasoisia seikkailukavereita ja muutenkin on hauskempaaSorry, jos jonkun leipä kapenee  8)

Omatoimimatkalla säästää kyllä jonkun satasen ilman suurempaa säätämistä ja kyttäilyä. Sen rahan voi sitten käyttää vaikka kamerakaluston päivittämiseen kohteessa. Nykyään netin aikakaudella on ihan poskettoman helppoa hoitaa matkat, majoitukset ja muut kuviot online. Eniten säästyy lennoissa, kun ostaa ne esim mainituilta hulluilta päiviltä. Myös lentoyhtiöiden omia tarjouksia kannattaa seurata.

Omatoimimatkassa on ainakin mun mielestä se etu, että voit säätää ajankohdan just siten ku itse haluat. Majoitusvaihtoehtoja on paljon, voit valita just sellaisen kuin haluat ja mikä silmää miellyttää. Japanissa kilpailu on kovaa ja kohteet esitellään todella hyvin netissä.

Pakettimatkoilla tapaa tosi jees porukkaa, mutta samalla tavalla ne tonteilla olevat muutkin hemmot on laskuhenkistä väkeä. Ainakin itse tykkäsin vaihtaa ajatuksia tuolla muidenkin kuin suomalaisten kanssa. Suomi oli (ainakin vielä) Japanissa sen verran eksoottinen, että moni kyseli mielellään meidän seudun tapahtumista.