1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
SamuelVäsy
Uudet sukset: SX11 vs. Progressor9+ vs. RC4 WC RC vs. x?

Ostin viimevuonna uudet sukset, Atomic SX9:t, joiden myötä innostus lasketteluharrastukseen kasvoi jälleen valtavaksi. Edelliset sukset olivat aivan kuraa, joten uusilla suksilla löytyi rinteistäkin aivan uusia ulottuvuuksia... Nyt kävi kuitenkin niin että kauden avausreissulla Levillä sain toisen suksen poikki kaatumistilanteessa, ja näillänäkymin ei tuotetakuu ole suksea korvaamassa, vaikka olikin alle vuoden vanha yksilö...

Eli nyt tarvisi sitten uudet sukset hommata loppukauden reissuille. SX9 oli varsin mukava suksi, ja etenkin kun kävin ennen viimeisintä reissua huollattamassa kantit niin meno maistui jälleen erittäinkin makealta kun kantit piti jäälläkin. Suksirikon myötä tuli sitten testailtua useampiakin vuokraamon suksia. Testattua tuli SX12, SL12, Progressor9+ sekä jotkin rossingolin pujottelusukset. Pujottelusukset eivät omiin laskutottumuksiin oikein soveltuneet, joskin aivan hauskoja olivat laskea... Progressor ja SX12 taasen vaikuttivat oikeinkin mielenkiintoisilta, Progressor etenkin, vaikkakin jotenkin tuntui että viimeisin "särmä" meiningistä puuttui, tai liekkö johtui tylsistä kanteista. Ajan loppuessa kesken, en sitten enää muita suksia kerinnyt testailemaan...

Tekniikan maailman suksivertailu tuli lueskeltua läpi ja jokseenkin samansuuntaisia huomioita tein testaamistani suksista joita myös TM:n testissä oli... Sattuneesta syystä rupesi myös Stöcklin sukset kiinnostamaan, mutta niitä ei täälläpäin oikein ole testattavissa ja saatavuuskin taitaa olla aika heikko. Myöskään keskieuroopan nettipuljuista ei oikein tuntunut löytyvän, vai enkö osannut vain etsiä oikeasta paikasta..?

Eli hakusessa olisi suksi pääasiassa vauhdikkaaseen rinnekanttailuun, mutta lasken mieluusti myös puuterissa rinteen ulkopuolella mikäli vain tilaisuus tulee. Pääasiassa lapissa tulee laskettua, mutta tarkoituksena olisi yksi reissu alpeillekkin heittää. Hintaluokka mieluusti siellä n.400-500e tietämillä, kotimaasta tai ulkomailta tilaten... Pääkuljettajan speksit; 172cm 70kg. Tällähetkellä kiikarissa on otsikon mukaiset:

- Atomic SX11(oletettavasti hyvin saman tyylinen kuin SX12?)
- Progressor 9+(vaikutti melko hyvältä jokapaikan höylältä?)
- RC4 Worldcup RC(En testannut, mutta TM testin mukaan vaikuttaisi sopivalta? Miten paljon eroaa Progressorista?)
- Stöckli Rotor76 tai Spirit Globe(en testannut TM testin mukaan vaikuttaisi lupaavilta?)
- Jokin muu, mikä?


Elikkä arvon laskukansalta kaipaisin hieman kommentteja/käyttökokemuksia/suosituksia...

VilleF

SX:11 on muutaman vuoden takainen malli ja eroaa jonkun verran nykyisestä SX:12 mallista. Rakenne on muuttunut ja SX:12 on pituussunnassa vähän pehmeämpi kuin SX:11, eli toimii hyvin myös vähän pienemmissä vauhdeissa. SX:11 on kuitenkin oikein hyvä suksi, vaikka onkin vähän vanhan mallinen, eli jos löydät sen jostain hyvään hintaan, niin osta pois vaan.

Hugo
Käyttäjän Hugo kuva

stöcklejä tuo Suomessa maahan Kurkisen Jamppa. Kannattaa varmaan ottaa yhteyttä,haluu testailla!Saat multa yvllä yhteystiedot,jos kiinnostaa:)

SamuelVäsy

Maahantuojaan otinkin jo yhteyttä, ja tällähetkellä ei ollut tarjolla kuin Rotor 76:sta tuota pitempää, 179cm pitkää versiota jotka on mulle kyllä liian pitkät...

Siitä pääseekin nätisti kysymykseen, että minkähän pituiset sukset mun kannattaisi ottaa, kun tuolla eräällä toisella foorumilla mainittiin että suksen pituudella saattaisi olla jopa enemmän vaikutusta kuin mallisarjassa seuraavaan sukseen siirtymisellä..?  Pääkuljettajan speksit siis; 172cm ja 70kg.

Vagabond

SX11:set on puhtaat rinne raaserit ja aika kantikkaat sellaset.
Itellä on 160cm ihan rinne käyttöön ostettuna (ite parisenttiä sua pitempi).
Loistosuksi jos haluaa haasteita rinteeseen. SX12 on ilmeisesti aika paljon nöyrempi ja mukavampi ja ehkä fiksumpi valinta  :).

SX11:set on terävillä kanteilla ja tuoreilla jaloilla/voimilla todella makeet vehkeet.
Viime talvena Dolomiteellä viikon rinnettä niillä kruisailleena voin sanoa, että loppuviikosta iltäpäivän tunteina nöyrempikin suksi olis kelvannut. Väsyneenä saa olla tarkkana kuin porkkana...
Joku muukin SX11 omistaja täällä tais kommentoida, että vois vaihteeksi ostaa ns. koko päivän helposti laskettavat sukset.  :?

Kävin tuolla VLV:ssä Riihivuoressa ja kokeilin Stöcklin Stormrider VXL:liä 179cm koossa.
Tykästyin aika paljon. Kokeile Stormridereitakin....
 

Landy

K2 Apache Crossfire!

Tuli muutamana talvena laskettua noilla muutamia testilaskuja ja nyt hommasin omaksi. Edelliskauden sukset saa suksikauppa.com sivuilta 449€.

Copy paste tuolta suksikaupan sivulta.

K2 Apache Crossfire + M1 12.0 side vm.07-08       
 
449,00 €
(OVH: 790,00 €)

Tuotenumero:  107003
--------------------------------------------------------------------------------
Täysin uudistettu Crossfire on monipuolinen suksi, jolla on huippuluokan suorituskyky. Suksi on rakennettu ensisijaisesti hoidetuilla rinteillä kruisailuun. Uusi 70 mm keskileveys lisää suksen monipuolisuutta, ja vertikaalinen ABS sidewall –rakenne takaa paremman pidon kanttauksessa ja kovalla rinteellä. Titaani-metalli-laminaatti ja MI-järjestelmä siteen alla takaavat tarkimman mahdollisen voimansiirron ja suksen hallinnan.


Pituus cm 167     
Leveys Kärki mm 117     
Leveys Keski mm 70     
Leveys Taka mm
101     
Kääntösäde m       
Vuosimalli 2007-2008
Off/Rinne 30/70
Side Marker M1 12.0

Ehdottomasti hyvät rinteessä ja hiukan rinteen ulkopuolellakin. Biggrin

SamuelVäsy

Noniin, päädyin nytten siis kuitenkin noihin Progressor 9+:iin, jotka tänään pärähtivät postista kotiin. Varsin kivuton oli kyllä tilaus Conradilta, about puolitoistaviikkoa tilauksesta toimitukseen, postikuluja sen 25e vaikka tilasin monot samassa kyydissä.

Hinku on kova päästä suksia testaileen, ja torstaina pitäisikin suunnata kohti Tahkoa. Yksi mitä rupesin tuossa kuitenkin miettimään, että mitenkös noitten siteiden "kireyden" kanssa? Tehdasasetuksissaan nuo näyttivät olevan 3.5/12 arvossa, joka on aivan turhan löysä. Eli minkämukaan nuo siteiden laukeamispisteet pitäisi määrittää? Jostain muistan lukeneeni että tuo pitäisi määrittää laskijan painon mukaan, siten että jos laskijan paino on 70kg niin tuo side pitäisi viritellä arvoon 7/12. Olenko kovankin hakoteillä tämän suhteen..?

Toisekseen, onko käsitystä minkälaisissa kulmissa nuo kantit ovat tehtaan jäljiltä, ja onko tarivisko pohjaan vetää jonkinlaista vaksia ennenkö rinteeseen lähtee suihkimaan?

JMan

Laske vaikka tällä http://www.dinsetting.com/.

Pege

Vastasin samaan ketjuun Skimbaajan foorumissa kunnes löysin tämänkin ketjun. Smile

Näköjään SamuelVäsy tilasit samat sukset samasta kaupasta kuin minä ja ilmeisesti saatiinkin paketti samana päivänä eli maanantaina 9.2. Smile Jos viitit vastailla jompaan kumpaan paikkaan liittyen siteisiin, jotka suksissa oli. Oliko sinulla asennettuna siis ne FSX12-siteet, jotka kaupan mukaan piti olla? Itseltäni löytyi neonkeltaiset Z13 siteet.

SamuelVäsy

Jepulis, Skimbaajan foorumilla tulee surffailtua myöskin Smile

Mutta asiaan, siteet olivat kyllä nuo FXS12 niinkuin pitikin... Oli myös säädetty oikein monojen mukaan, vaikka mielestäni ilmoitin väärän monon pituuden suksien valinnan yhteydessä Smile


Pege

Aika outoa. Onkohan Conradilta loppunut oikeat siteet ja ovat sitten lyöneet kiinni jotkin toiset mitkä hyllystä on löytynyt. Eihän noissa varsinaisesti mikään muu häiritse kuin tuo väri, joka ei oikein istu yhteen suksen värityksen kanssa.