1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
sikapexi

Ullmax-sukkia ja kalsareita on tullut pidettyä, muiden villaisten ja sekoitekankaisten ohessa. Ullmax toimii muuten hyvin, mutta kulutuskestävyys ei tunnu olevan samaa luokkaa esim. Icebreakerin kanssa.

veeäm

Stadium myy omia Everest-tuotemerkkinsä 100% merinovillaisia alusasujaan muistaakseni hintaan 34,90€ per tuote... Siispä koko kalsaripuku maksaa ruotsalaisessa sporttikaupassa n. 70€... Ei p..skempi hinta mielestäni, siis jos kamppeet on mistään kotoisin.

Kellään näistä kokemuksia vai joudunko ihan summassa ostamaan itselleni joululahjaksi...?

FreeZ

Katselin tuota Ortovoxin 240 3/4 housua itselleni. Mistään ei oikein löytynyt tietoa kuinka paljon tuon "240" kanssa sietää kylmää. Aika tiukilla on ollut paksummat 3/4 housut kun kaupoissa olen kiertänyt. Jos jollain on heittää hyvää vinkkiä toimivasta 3/4- välipöksystä niin täällä kuunnellaan.

JussiMaa

Mulle posti toi kuluneella viikolla juurikin noi Ortovoxin 240 paidan sekä 3/4 housut. Tosi mukavat päällä ja laadukkaan oloiset.  Ei ole oikein vielä kokemusta kuin yhden testimielessä nollakelissä tehdyn juoksulenkin verran

Viikon päästä olen ehkä viisaampi tuon lämpimyyden suhteen, kun kamppeet pääsevät oikeaan ympäristöön

Raid

Partioaitasta ainakin ite ostin Icebreakerin 3/4-kalsarit. Huvittavaa että ne maksoi vähemmän kuin Haltin muovikalsarit samassa paikassa. Icebreakerin kamoista muutenkin vain hyvää sanottavaa. Eihän ne halpoja ole, mutta villan laatu on ihan ykköstä ja tuntuu ne kestäviäkin olevan.

hehautal

Näyttää tosiaan noilta halpismerkeiltäkin, kuten Everest, McKinley, tulevan markkinoille merinoa. Näytti olevan McKinley merinopaidalla suositushintaa 89,95 tms. eli ei ole halpis ennen -50% alennusmyyntejä niinkuin tapana. "Normaalihinnoillahan" noita ei liene tarkoituskaan myydä kun asiakkaat menevät helpommin halpaan tarjouksilla.

Kertooko joku jolla on kokemusta paremmista ja noista halpiksista että miten vertautuvat?

Icebreakerit kyllä kuluvat puhki siinä missä muukin laadukas villa. Kestää, muttei keinokuituun verrattuna. Eli villaa kannattaa käyttää oikein eikä pestä liikaa vaan tuulettaa. Silloin pitenee myös villahoitoainekäsittelyiden väli ja kampe kestää vuosien käyttöä.

Villavaatekankaita kannattaa muuten vertailla herkällä tatsilla sormien välissä pyörittelemällä ja vaikka huulilla kankaan pehmeyttä tunnustellen. Eli huulipunat kannattaa jättää laittamatta kun lähtee vaateostoksille niin ei myyjät katso pahalla. Smile

-Heikki

hehautal

Haa ja kun porukka etsii paksuja merinokamppieta niin sellainen maininta että jotta tulisi paksumpia villakankaita niin tarvitaan neulottavaksi paksumpi lanka. Siitä sitten seuraa että kangas on vähemmän pehmeä, jäykempi sekä joustoa menetetään ja voi "kutittaa". Sen huomaa esim. jo paksummissa 240 Ortovoxeissa jotka nekään eivät ole kovin paksuja.

Ei siis passaa unohtaa kerrospukeutumista merinoidenkaan kanssa eli usein kaksi ohuempaa on parempi kuin yksi paksu. Liikunnassa kahdella 200g/m^2 merinokerroksella jo pärjää varsin kylmässä. Seisoskeluun ja istuskeluun sitten untuvaa vielä päälle.

-Heikki

Alibaba

Vaimo antoi lahjaksi kulahtaneiden villa-alusvaatteiden tilalle uuden satsin Ruskovillan merinovillaisia. Sellaiset forest-tyyppiset paita, housut, kypärähuppu ja lapaset. Nyt kun alkoi pakastaa olivat mukana. Laitoin sunnuntaiaamuna villaiset alle ja ohuen tuulenpitävän kerroksen päälle. Selässä oli kymmenisen kilon reppu. Reipasta kävelyä, välillä seisoskelua, mutta pieni nihkeä hiki päällä koko ajan. Reppua vasten paita kutisi hieman. Oisko johtunut juuri siitä ettei villavaatteita oltu vielä pesty. Iltapäiväksi vaihdoin villat pois keinokuitukerrastoon ja kuituliiviin. Olo muuttui liikkeessä mukavemmaksi.  Pidän sellaisesta tasapainotilasta enemmän kuin sitä että hikeä pukkaa. -5 - -10 astetta pakkasta on minulle liian kuuma kyseisen villa-alusvaatekerraston ja tuulenpitävän kuorikerroksen kanssa, jos pitää reippaasti kävellä repun kanssa. Housujen säärten kireän osan sijaan ottaisin löysemmän.

rane62

Ruskovillan silkkivilla kerrasto on ohuempi, mutta niin mahottoman mukava. Itsellä tänään koiralenkillä silkkivilla alla ja hyvin tarkeni. Iltalenkillä laitoin ruskovillan ulkoilu kerraston alle saunassa käynnin takia. Ihan oikea valinta ei kylmä eikä kuuma.

blueberry

Itsellä on täyspolypropeeni sekä pari yhdistelmää, 3-4 polyesteri ja 3 fleeceasua sekä pari fiinswalaa. pakko sanoa että kyllä tykkään fleecestä (liekö catmandoo) ja hintakin oli 10-15e eniten. iho ei jää kosteeksi eikä kyllä pahemmin fleecekään (alaselkä) vaan siirtyy ylempiin. ja on lämpimämpi kun muut tekokuituiset. finnswalaa (perus) oon käyttäny vähemmän varmaan ajaa asianasa sekin mutta ei tunnu niin lämpöselle kuin fleece...

Sivut