1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
kaamos

Ilmeisesti käsitteet sekaisin.
Mannerjäätikkö EI tarkoita mantereella olevaa mitä tahansa jäätikköä.

Nyt kuivaa kyyneleet ja ryystä räät<br />Et kuollut vielä tänäänkään

Jipsu

[quote author=kaamos link=topic=28463.msg172689#msg172689 date=1265963256]
Ilmeisesti käsitteet sekaisin.
Mannerjäätikkö EI tarkoita mantereella olevaa mitä tahansa jäätikköä.Olet tavallaan oikeassa, mutta kaikki on suhteellista. Myös termien käyttö on toisaalta tunnetusti liukuvaa. Itse sidon siihen viittauksen ajalliseen ja maantieteelliseen kontekstiin, eli en mielestäni ole mitenkään absoluuttisen väärässä, vaikka kytken kyseiset seudut mannerjäätikkö-käsitteen alle.

Sarekretkeilijä

"Uutisia:

16.2. Fears of ’Lehman-style’ tsunami as crisis hits Spain and Portugal. Kreikka on pienehkö ongelma verrattuna Espanjaan ja Portugaliin. Toisaalta olisi helpompaa luetella ne EU-maat, jotka eivät ole konkurssikypsiä. Kimppaan on menty eriasteisten banaanitasavaltojen kanssa ja seuraukset tulevat näkyviin lähivuosina. Uppoavassa laivassa on kuitenkin kunniakasta olla, sillä se ilmentää ”keskinäisen riippuvuuden” ihannetta.

16.2. Scandinavian temperatures, IPCC´s ”Scandinavia-gate”. IPCC:n väitteet Skandinavian lämpenemisestä ovat humpuukia.
Jo CRU-sähköpostit paljastivat, miten ruotsalainen professori Wibjörn Karlén kritisoi ankarasti kyseisiä väitteitä. Professori Karlénin mukaan Skandinavian ilmasto lämpeni 1900-luvun alusta 1930-luvulle, viileni 1970-luvun puoliväliin ja sitten lämpeni taas, muttei saavuttanut aivan 1930-luvun lämpöä. Karlén ihmettelee myös väitettä Torniojärven rannalla sijaitsevan Abiskon talvien keskilämpötilan 5,5 asteen noususta, kun todellinen mittauksiin perustuva luku on 0,4 astetta. Karlén toteaa IPCC:n väitteiden kautta pohjoisen pallonpuoliskon olevan yhtä perusteettomia. Se mitä Karlén tuossa kertoo, on asioiden todellinen laita - ilman ideologiaa, pelkkää tiedettä. Voi miten tylsää, ei ilmastokatastrofia, ei länsimaisen ihmisen syyllisyyttä, ei maailmanlopun odotusta, ei edes mahdollisuutta tehdä ”parannusta” ja löytää elämälle tarkoituksen antava ”ekologinen elämäntapa”.

15.2. Climategate U-turn as scientist at centre of row admits: There has been no global warming since 1995. CRU-ilmastotutkimuslaitoksen johtaja Phil Jones myöntää, ettei v. 1995 jälkeen ole tapahtunut tilastollisesti merkittävää lämpenemistä, ”lätkämailan” rakentamisessa käytetty data on kateissa ja että 1970-90 -luvuilla tapahtunut lämpeneminen on samantapainen kuin 1910-40 -luvuilla koettu, joka johtui luonnollisista syistä.
Sunday Times puolestaan kirjoittaa Ross McKitrickin ja John Christyn näkemyksistä otsikolla World may not be warming, say scientists. Tutkijat kiinnittävät huomiota urbaaniin lämpösaareke -ilmiöön, jota heidän mielestään ei ole otettu huomioon asianmukaisesti. Tilastojen näyttämä lämpeneminen saattaa johtua suurelta osin mittausasemista, joissa ympäristön rakentamisen, asfaltoinnin ym on annettu vaikuttaa lukemiin. Yhdysvalloissa on muuten vapaaehtoisvoimin tutkittu jo 82% maan sääasemista, jotka tuottavat lämpötiladataa ilmastotutkimuksen tarpeisiin, ks. surfacestations.org

15.2. Velkaskandaali paisuu: Kreikka panttasi lottotuototkin. Vampyyrikalmariksi ristitty pankkiiriliike Goldman Sachs on hääräillyt Kreikassa auttaen maan hallitusta peittämään huikean velkaantumisensa mielikuvituksellisin kikkailuin. New York Times kirjoittaa aiheesta otsikolla Wall St. Helped to Mask Debt Fueling Europe’s Crisis.
Matt Taibbin artikkelin mukaan Goldman Sachs jokaisen suuren markkinamanipulaation ja kuplan takaa aina suuresta lamasta lähtien."

Lähde: http://nwo.11syyskuu.net/

Jipsu

Sinänsä hyvin kiinnostavaa, että jonkun mielestä IPCC:n noin kolmen tuhannen sivun raportti mitätöityy muutaman asiavirheen vuoksi...

Kaikille ilmastokeskustelusta ja ilmaston kehityksestä kiinnostuneille suosittelen asiantuntijatietoa tarjoavia lähteitä:

http://www.nasa.gov/topics/earth/features/temp-analysis-2009.html

http://www.realclimate.org

Salaliittoja näissä ei varsinaisesti paljasteta, joten ne eivät ehkä ole kaikkien mielestä riittävän jänniä, mutta kannattaa silti tutustua...

Sarekretkeilijä

Nuo ovat niden huijareiden sivustoja. Suuri valta taisi pelastaa syytteiltä, mutta katsokaa niitä linkkejä vuodetuista sähköpostiviesteistä.

Petos on ollut ykkösuutinen USA:ssa, mutta Suomen madia vaikenee, kun Suomi on luvannut ilmeisesti velkojilleen ja Bilderbergille maksavansa hiilimiljardin joka vuosi kansainväliselle finanssieliitille. Se ei ole itse asiassa kovin ympäristöystävällistä porukkaa.

Mielestäni tässä on isoista asioista kyse eikä vain tästä miljardista. Valheilta suoltavat tynkkyset ym. saatetaan pian julistaa ainoiksi toivotuiksi kansalaisiksi. Sen verran härskiksi alkaa touhu mennä.

niilo

Jipsu on täysin pihalla, nyt jo CRUn pääjehu prof. Phil Jones myöntää ettei viimeisen sadan vuoden lämpeneminen ole poikkeuksellista, eikä ilmasto ole lämmennyt 1995 jälkeen, tämä siis suoraan ilmastouskovaisten päämajasta,
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1250872/Climategate-U-turn-Astonishment-scientist-centre-global-warming-email-row-admits-data-organised.html

Sarekretkeilijä

US-blogit/Mirjaleena Isoaho:"uurija kommentoi:
17.2.2010 12.55
Mirjaleena, kysyit tiivistystä. :

Vesiasiaa on vaikea hahmottaa ellei katso isompaa kuviota, globaalia rahajärjestelmän kriisiä ja valtioiden systemaattista ylivelkaannuttamista maailmanpankille sekä yksityisille kansainvälisille pankeille.

1. Finanssikeinottelu vapautettiin 70-luvulla sallimaan moraaliton ja rikollinen kasinopeli ihmisten perustarpeisiin kuuluvilla kansallisomaisuuksilla (vesi, sähkö, asuminen).
Lamat ja nousukaudet ovat seuranneet toisiaan yhä rajumpina. Tuloerot ovat kasvaneet.
Yksittäisen keskiluokkaisen työntekijän palkalla on 70-luvun puolivälistä saakka ollut vuosi vuodelta yhä vähemmän ostovoimaa. Tämä käyrä ei ole kääntynyt nousuun kertaakaan yli 30 vuoteen.

2. Nyt on tultu tien päähän. Globaalissa mitassa velan määrä on johdannaiskaupan ja finanssikeinottelun salliman lainapapereiden paketoinnin myötä ylittänyt kaikki mahdolliset realismin rajat.
Velkaa on kertakaikkiaan määrällisesti liikaa, jotta siitä olisi millään maksajataholla mahdollisuus edes teoriassa selviytyä.
Huumorimielessä on laskettu, että veroja täytyisi voida kerätä jo muiltakin taivaankannen planeetoilta ja paljon, jotta nykyinen finanssiyhtälö toimisi.

3. Olemme järjen vastaisessa, täysin absurdissa, maapallon laajuisessa velan ja maksukyvyn ongelmassa.
Tätä tosiseikkaa ei virallisissa talousuutisissa myönnetä.
Piirileikki ei enää pyöri ja musiikki on tauonnut. Konkurssissa olevat valtiot ja veronmaksajat ovat jääneet ilman tuolia.
Rahaa on tuhansin miljardein ohjattu elvytyksen nimissä pankkien tukemiseen, vaikka elvytyskään ei tässä tilanteessa enää tuo apua. Se korkeintaan siirtää ongelmaa hiukan tuonnemmaksi.

4. Se, mitä on tapahtunut kolmansille maille viime vuosikymmeninä, on nyt tapahtumassa länsimaisille sivistysvaltioille.
Konkurssissa olevien valtioiden on pakko ottaa vastaan korollista ulkomaanvelkaa, jonka antaja Maailmanpankki sanelee kovat lainaehdot.

5. Takuiksi lainoille otetaan kaikki arvokas eli kansalliset luonnonvarat miksei myös tulevien vuosien verokertymät.

Konkurssissa olevasta Kreikasta juuri uutisoitiin, että valtion lainanotossa amerikkalaiselta investointipankilta Goldman Sachsilta kelpasi vakuudeksi jopa kansallisen rahapeli-instituution loton arvioitu tuotto.

6. Luonnonvarat, vedet, energia eli kaikki kansallisvarallisuus imetään valtioilta ylikansallisille markkinatoimijoille.
Lainsäädäntö virtaviivaistetaan sallimaan tämä poliittisen konsensuksen sanelema toiminta. Voidellut ja tietämättömät poliitikot eivät pane hanttiin.

7. Monet valtiot, USA, Iso-Britannia sekä EU-maat, Kreikka, Islanti, Baltian maat, Ukraina, ja epäilemättä kohta myös Suomi, ovat niin ylivelkaantuneet, ettei ole realistista väittää niiden selviytyvän koroista tai veloista.

Köyhdytetyn kansan veronmaksukyvyllä on rajansa.
Näkyvissä ei ole tällä menolla useisiin sukupolviin mitään, minkä varassa talouskasvua voisi realistisesti odottaa. Velan määrä on kertakaikkiaan liian suuri. Jopa euron romahtamista ennakoidaan.

Näitä asioita koskevaa puolueetonta tietoa on vaikea löytää valtamediasta, joka propagoi hallitusten poliittisella mandaatilla valitsemaa linjaa pankkitukineen ja veronkorotuksineen. Hallitukset esittävät jyrkät kansantalouden supistustoimet ja verotaakan kasvattamisen (työvuosien lisäämisen) ainoana vaihtoehtona.

8. Kolmansille maille on annettu velkoja anteeksi.
Jotkut maat (Argentiina) ovat yksinkertaisesti kieltäytyneet maksamasta, koska niiden periminen olisi johtanut kohtuuttomuuteen.

9. Mitä tekee Suomi?
Meiltä otetaan niin paljon kuin saadaan ja ehditään ennen kuin kansalaiset heräävät.

10. Ottaminen tapahtuu salassa, lakien sallimana ja poliitikkojen tietämättömyyden tai välinpitämättömyyden turvin.

11. Täytyykö Suomen köyhtyä kolmannen maailman tasoon ennen kuin nöyrä kansa sanoo, ei kiitos enempää. "

Ilmeisesti jokin umpiluu-luonnonsuojelijaväki uskoo loppuun asti kaiken olevan ympäristölle eduksi ja heitä kärrätään IMF:n rahoilla (valtion tuki, maailmanpankin ja IMF:n tuki "kansalaisjärjestöille") mielenosoituksiin Köpikseen ja muutenkin mallikansalaisiksi yhteiskunnassa kaikke apönkittämään ja oikeaa uskoa levittämään. Ympäristöliike on otettu haltuun kuten vasemmisto monissa asioissa. Hyödyllisiä idiootteja.

Jipsu

[quote author=niilo link=topic=28463.msg172976#msg172976 date=1266402954]
Jipsu on täysin pihalla, nyt jo CRUn pääjehu prof. Phil Jones myöntää ettei viimeisen sadan vuoden lämpeneminen ole poikkeuksellista, eikä ilmasto ole lämmennyt 1995 jälkeen, tämä siis suoraan ilmastouskovaisten päämajasta,
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1250872/Climategate-U-turn-Astonishment-scientist-centre-global-warming-email-row-admits-data-organised.htmlKuulepas Niiloke. Jos yksi (tai vaikka useampi) heppu yksittäisestä tutkimusyksiköstä kääntää kelkkansa, ei se ehkä ihan yksinään riitä todistamaan mitään... Ja Joneshan on ollut entinen "pääjehu" jo hyvän aikaa, siirretty aiheellisesti syrjään vilpin vuoksi, joten miksi uskoa hänen väitteitään tässäkään vaiheessa?

Toisaalta, mitä nämä vilpillisen tiedemiehen väitteet muuttavat? Samoja tutkimustuloksia omissa tulkinnoissaan käyttävät NASA ja NOAA eivät suinkaan ole perumassa ilmastonmuutosta.

niilo

[quote author=Jipsu link=topic=28463.msg172982#msg172982 date=1266410008]
[quote author=niilo link=topic=28463.msg172976#msg172976 date=1266402954]
Jipsu on täysin pihalla, nyt jo CRUn pääjehu prof. Phil Jones myöntää ettei viimeisen sadan vuoden lämpeneminen ole poikkeuksellista, eikä ilmasto ole lämmennyt 1995 jälkeen, tämä siis suoraan ilmastouskovaisten päämajasta,
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1250872/Climategate-U-turn-Astonishment-scientist-centre-global-warming-email-row-admits-data-organised.htmlKuulepas Niiloke. Jos yksi (tai vaikka useampi) heppu yksittäisestä tutkimusyksiköstä kääntää kelkkansa, ei se ehkä ihan yksinään riitä todistamaan mitään... Ja Joneshan on ollut entinen "pääjehu" jo hyvän aikaa, siirretty aiheellisesti syrjään vilpin vuoksi, joten miksi uskoa hänen väitteitään tässäkään vaiheessa?

Toisaalta, mitä nämä vilpillisen tiedemiehen väitteet muuttavat? Samoja tutkimustuloksia omissa tulkinnoissaan käyttävät NASA ja NOAA eivät suinkaan ole perumassa ilmastonmuutosta.


Niin mutta kun tosiasia on ettei sataan vuoteen ole tapahtunut poikkeavaa lämpenemistä, eikä vuoden 1995 jälkeen lainkaan, mitä vahvempi usko sitä pahempi tosiasioille, tiedetään.

Sarekretkeilijä

NASA ja NOAA ovat suuren vallan kontrollissa kuten Suomessa Ilmatieteen laitos. Poliitikot ovat suosineet ilmastonmuutosuskovaisia ja sen henkinen pomo on perustanut 200 uutta virkaa ja palkannut vastaavia natseha töihin. Vastaavasti suuren vallan nasa ja NOAA olivat palkanneet nämä huijjarit. Ne sadat tutkimukset ovat samojen huijjarien petosten perusteella laadittu ja aineistot ensin väärin mitattu ja sitten vielä manipuloitu. Isoja petoksia on osoitettu kautta linjan, mutta nyt niistä vasta puhutaan "virheinä", vaikka kaikki on ollut täysin selvää ennenkin ja lähes alastonta. Ilmeisesti sähköpostivuoto sai aikaan särön tai sitten isojen poikien kesken on tullut erimielisyyttä jostain ratkaisevalla hetkellä.

Se tutkimustyökin on erilaisten mallien ja niiden perusteella ennusteiden laatimista ilmastosta eli aivan huuhaa hommaa. Muuttujia on liikaa ja kelmit eivät edes ole yrittäneet olla rehellisiä. Tässä on vihreä like tehnyt itsensä totaalisen naurettavaksi, kun se roikkuu vieläkin stalinistityyliin täsä rahaeliitin valheprojektissa.

Sarekretkeilijä

JP-nimim Hesarissa:""Valitettavasti fysiikka on pysynyt ennallaan - ja sään lisääntyvät ääri-ilmiöt istuvat todella hyvin ilmastomalleihin. "

Fysiikan ei voi näin sanoa, vaan kannattaa tutustua Unkarilaisen NASA:llakin työskennelleen Ferenc Miskolczin julkaisemiin kahteen tutkimusta. Kolmatta vuotta näitä on jo yritetty osoittaa vääriksi, mutta tähän mennessä kukaan ei ole siinä onnitunut.

Miskolczi on näet julkaisemissaan tutkimuksissa osoittanut että kasvihuoneilmiö on vakio (Miskolczin vakio, 1.8767). Jos vaikkapa CO2 lisääntyy, niin vesihöyryn määrä vastaavasti vähenee. 1950-2008 se on vähentynyt alle prosentin. Jos kaikki CO2 katoaisi maapallolta, niin vesihöyryn määrä lisääntyisi 3%. Jos taas se kaksinkertaistuisi, niin vesihöyryn osuus vähenisi 3%.

Väite kuulostaa uskomattomalta, mutta on hyvin yksinkertainen. Niin kauan kuin maapallon pilivipeitto ei ole 100% ja maapallolla on vettä, pysyy kasvihuoneilmiö vakiona, riippumatta siitä paljonko kasvihuonekaasuja ilmakehässä on.

Teoria ja mittaamalla tehty tutkimus täsmäävät 0,1% tarkkudella ja tulos selittää myös sen miten on ollut mahdollista että maapallolla on ollut ilmakehässä CO2:sta 7x ja 20x, eikä ilmasto ole tuhoutunut, kuten IPCC:n teorian mukaan kävisi.

Miskolczi ratkaisi sen energiataseyhtälön jota Trenberth ei saanut ratkaistuksi.

Näiden kahden tutkimuksen vaikutus on IPCC:n kannalta murskaava. Koko ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos kun perustuu siihen että CO2 vahvistaa kasvihuoneilmiötä joka sitten aiheuttaa lisäksi positiivisia takaisinkytkentöjäkin.

Jos kasvihuoneilmiö nyt onkin vakio, niin CO2 ja IPCC sen mukana on irrelevantti tekijä. Takaan että Trenberth ei tätä tiennyt, koska vielä syksyllä 2009 hän kirjoitti etteivät he ymmärrä miten energitaseen saisi tasapainoon.

Nyt jokainen, jonka mielestä YK:n ilmastoväite on kiistaton totuus on helppo tapa todistaa se, eli osoittaa että Miskolczi on väärässä Kolmeen vuoteen tätä ei ole pystytty tekemään vaikka yrittäjiä on riittänyt.

Täältä löydät sekä selostuksen asiasta että kaksi sivulle upotettua tutkimusta. Lue alustus ensin, itse tutkimukset ovat tiukkaa matemaattista tavaraa ja sisävätä tietekin kokeellisen todistuksen.

http://tinyurl.com/yayw2qu

Ääri-ilmiöiden osalta IPCC lähteenä käytettiin niiden osalta keskeneräistä tutkimusta, joka valmistuttuaan ei osoittanut niiden lisääntyneen. "

Sarekretkeilijä

http://nwo.11syyskuu.net/

"18.2. Climate makes money move in mysterious ways. Suuri raha liikkuu ilmastopolitiikassa. Britannian hallitus on rahoittanut massiivisesti kaikkea alaan liittyvää. Rahoitusta on piiloteltu monimutkaisten järjestelyjen taakse. Asiaa pitäisi tutkia lisää, sillä tässä haisee korruptio.
British Council gets in on the climate act. Brittiläistä kulttuuria edistävä British Council on yksi ilmastoaktivisteja rahoittava taho. He ovat värvänneet sadantuhannen aktivistin verkoston, jonka mielenosoitusreissuja ja muita kuluja he rahoittavat. "

http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/7176262/Climate-makes-money-move-in-mysterious-ways.html

http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/7231466/British-Council-gets-in-on-the-climate-act.html

Sarekretkeilijä

"20.2. Henk Tennekes, he was right after all. Hollannin suurin päivälehti De Telegraaf kirjoittaa maan meteorologian laitoksen entisen johtajan Henk Tennekesin olleen sittenkin oikeassa. Tennekes johti k.o. laitosta 1990-luvun alussa, kunnes eräässä lehtikolomnissa tuomitsi IPCC:n "tieteen". Tennekes joutui eroamaan virastaan. Mutta nyt siis suuri päivälehti myöntää hänen olleen oikeassa! Englanniksi käännetty artikkeli löytyy täältä."

Samalla sivustolla havainnollinen esimerkki, kuinka kaikenmaailman nasat ja ilmatieteen laitokset miehitetään paskanpuhujilla ka niiden ulosanti valjastetaan propagandalle ja valehtelulle.

TRB

Ai ovvai.

Sarekretkeilijä

"24.2. £60m bill for the CO2 of our political class. Britannian hallitus aikoo käyttää 60 miljoonaa puntaa päästöoikeuksien ostoon Kiinasta ja Intiasta, jotta se voi lämmittää ja valaista valtion virastot ja muut kiinteistöt. 9 miljoonaan kuluu pankkiiriliikkeitten välityspalkkioihin.
Nykymaailma on kuin mielisairaala, jossa potilaat ovat kaapanneet vallan...."

Siis edistääkö luonnonsuojelua maksaa Kiinalle ja Intialle siitä, että voi kuluttaa energiaa? Olisiko tässä nyt kysymys jostain ihan  muusta?

Jipsu

[quote author=kauheamies link=topic=28463.msg173441#msg173441 date=1267103130]
Olisiko tässä nyt kysymys jostain ihan  muusta?Tätä(kin) monologia seuratessa kieltämättä siltä alkaa vähitellen vaikuttaa. - Lääkkeet on vissiin loppu?