1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pancake
Kuoriasuja

Mitä muita varteen otettavia vaatevalmistajia laskuhommiin ko Halti ja Haglöfs? Olen vasta alottelemassa nuita hommia, joten malkein kaikki kerrospukeutumiseen tarvittavat ostettava.

Anonyymi

Itse käytän: Patagonia ja Marmot.Laatu on kriteereissäni ykkösenä.

Mika K

Itsellä käytössä Mountain Equipment, Marmot ja Jack Wolfskin. Nuo ainakin toimivat hyvin, jonkun verran kokemusta on mysö Convertin(=Columbian) kamoista ja toimiviksi ovat osoittautuneet nekin. North Faceen on viime vuosina mennyt usko, ei laatu oikein enää ole pelissä niillä mukana.Itse en katsoisi kuitenkaan merkkiä vaan materiaalivalintoja ja leikkausta. Kun löytyy omalle ruholle sopiva takki sopivilla matskuilla( ja hinnalla) niin eikun kokeilemaan.. Blum 3

Läskikymppi Freeride Team

Anonyymi

Kun nyt mainittiin tuo Wolfskin, kysyisin kokemuksia: kuinka hyvin JW:n "Texapore" -kalvo toimii?Kokeilin JW:n Black Range takkia ja XL-koon mitoitus & leikkaus ainakin iski tällaiseen 190 cm, 85 kg pulkkanaruun oikein hyvin.Mukavasti taskua, kunnollinen huppu ja kokonaisuudessaan mietityn tuntuinen vaate. Myös kepeys miellytti. Takki ei rajoita liikkuvuutta (puhun nyt retkeilystä & ulkoilusta) ja esim. fleece tms sopii alle hyvin.Siis - missä mättää, mitä en huomannut Wink

Mika K

Juu, omat kokemukset Texaporesta rajoittuu yksiin housuihin, jotka ovat kyllä jo reilu 3 vuotta toimineet ihan hyvin. Paremmin hengittää tuo mielestäni kuin gore tai siis teki niin ainakin uutena ja vedenpitävyyskin on ihan samoja luokkia. Nyt vanhemmiten alkaa perssauma jo vuotamaan ja sivuvetoketjujen päällä olevat tarrat hieman löystymään, mutta tämä menee tavallisen kulumisen piikkiin oli kyse nmerkistä mistä hyvänsä.Itse en siis ole tuosta texaporesta mitään kummempia heikkouksia vuosien varrella löytänyt, mutta takissa tuo laminaatin hengittävyys saattaa tulla iän myötä jonkunlaiseksi ongelmaksi. En ole tosin housuja kovin usein pessyt joten on nyttemmin varmaan koko kalvo tukossa vaikka mitä tekee..Jos siitä sopivan takin löysit niin sanoisin että osta poies.

Läskikymppi Freeride Team

marco

Edellä lueteltujen lisäksi vois mainita Lowe Alpinen joka käyttää omaa Triplepoint kangasta. Hintalaatusuhde hyvä.

snowy owl

Anonyymi

Ens syksynä ainakin Lowe Alpinelta on tulossa EVent -kalvolla varustettuja kamoja. Ko. kalvoa on jo hehkutettu etukäteen Goren ylivoimaisena pieksijänä etenkin hengittävyydessä. Tiedä sitten....

Anonyymi

Olipa kuoriasun kalvo tai materiaali mikä hyvänsä niin tosiasia kuitenkin on se että mikään niistä ei hengitä riittävästi jos nyt ei ihan rauhallisesti etene. Paras yhdistelmä edelleenkin on hengittävä, ei vettä imevä, nopeasti kuivuva asu normaalisti ja kun vettä tulee niin mahdollisimman kevyt jollain lailla hengittävä kuori asu. Nykyään noita kuoriasuja saa jo painoltaan 500 g:aan takki+housut.

Anonyymi

Toiminnallisuuksiltaan (huppu, taskut, materiaalit, paino, tuuletusaukot) paras löytämäni takki talvella 01-02 oli Mountain Hard Wear Ethereal FTX. Hyvin on toiminut ja ollut hintansa väärti. Etenkin ominaisuus-paino-suhde saa kiitosta.

Anonyymi

Nää "paras löytämäni" valinnatkin taas riippuu aika pitkälti käyttötarkoituksesta, aika harva käyttäjä tälläkään palstalla tarvitsee esim. jotain expedition-mallin takkia, kevyempi versio toimii paljon paremmin. Samoin taskujen paikat, leikaukset ym. määrittyvät käyttötarkoituksen mukaan.

Mika K

..ja vielä enemmän käyttäjän mukaan Biggrin

Läskikymppi Freeride Team

Anonyymi

Mulla on nyt ollut noin 3kk käytössä Klättermusenin Bifrost, jossa kalvona eVENT. Voin suositella lämpimästi sekä takkia että kalvoa - puheet goren hakkaamisesta tuntuu ainakin meikäläisen lämmön- ja kosteudenvaihtelulla varsin oikeilta.Aikaisempi kokemus Patagonian 2- ja 3-kerroksisista malleista (Triolet, Ice-9, Dimension) ja kosteutta on pukannut sisäpintaan huomattavasti eVENTiä enemmän. Sama juttu NF:n, ME:n ja Marmotin gore-takkien kanssa...Korostetaan vielä, että kyseessähän on käyttäjäkohtainen asia. Edelleen, takin tärkein ominaisuus on se, että se sopii leikkauksen puolesta päälle. Tämä lienee myös yksi edellytys myös kalvon optimaaliselle toiminnalle.Tältä pohjalta pidän siis varsin hyvänä uutisena, että Lowe tuo markkinoille toivottavasti hieman maltillisemmin hinnoiteltuja eVENT-tuotteita.Vielä tarkennus: oma käyttö lähinnä kiipiämistä ja laskua upottavilla hangilla.

Anonyymi

Joo ja kuoren alle seuraavaa settiä sopivasti eri kombinaatioissa kelin mukaan: powerstretch fleece paita&housut & tavallinen urheilukerrasto polypropeenia. Jos nuo ei tunnu pahimmilla pakkasilla riittävin niin ehkä kannattaa siirtyä toppatakkiin, tai hommata lisäksi ruskovillan, ullfrotten tai jonkun muun valmistajan villa(sekoite)kerrasto. Mutta en itse tykkää pitää noita paljasta ihoa vasten, eli aika tarvii kuitenkin polypropeenit alle.Niin vielä niistä polypropeeneista: ne alkaa haisemaan yhden laskupäivän jälkeen ja kolmen päivän jälkeen haju alkaa olemaan sietämätön (siis jos vähän hikoileekin eli haikkaa tms) Elikkä viikon matkaa varten tarvitset kaksi kerrastoa. Käsipyykissä se haju ei lähde mihinkään.Ja vielä kun hommaat sellaiset sukat jotka eivät ime vettä tyyliin perus-urheilusukat niin alkaa olemaan pukeutuminen kuosissa.

Anonyymi

yeah! meitsikin pistäis kaikkein eniten painoarvoa istuvalle leikkaukselle. rotsin ja kalvon merkillä ei niin väliä. patagoniassa viehättää vaatteiden yksinkertainen toimivuus. Lowessa loistava hintalaatusuhde. TNF:n laatu ei todellakaan vastaa vaatteiden ovh. hintaa suomessa, joten välttäisin ko. merkkiä, jos et löydä ulkomailta mukavan edukkaasti.

Olof

Columbian rotsi ja housut mulla on. Eivät hengitä sika hyvin mut ihan jotenkin kuitenki. Kestävyys on ollu parasta A luokkaa. Ollu 4 vuotta rotsi käytös kest talvet ei muuta oo muuttunu ku vähän väri on haalistunu harmaaseen mustasta. Veden pitää kans. Ainut miinus on et jos haluu enemmän hengittävyyttä nii sillo kans sit pitää todennäköisesti maksaa enemmän. Mut mulla nää on pelittäny ihan hyvin. Ite käytän merinovilla alus asuja ja bridgendalen hiihto sukkia toimii. Cittarist oon ostanu Swixin asuja ja sit yhet on devoldin thermastat/merinovilla se ei sit kutia jos jollakin on se ongelmana. Yhet on myös haglöfsin asu jos on kuulem joku antibakterial käsittely siis se on jotain polyprpeliinia se kyl vaikuttaa et se ei haise läheskään nii pahalle ku ne vanhat keino kuitu kamat. Yök... Suosittelen merinovillaa.. Se on parasta

Powder to the people

Anonyymi

Joku puhui Pataconian laadusta? Minun takki kului kyljestä puhki noin 50 hiihtopäivään. Sisä kangas kului puhki kalvoon asti. Ei vakuuta. katsellaan miten takuu toimii.....

Anonyymi

Joo ja tunnetustihan noi milletin bi-strtechit eivät ole sieltä kestävämmästä päästä, eikä varmaan muutkaan venyvät kuoret.

Anonyymi

Oma Patan Ice-9 on ainakin toiminut ihan mainiosti. Laskupäiviä takana noin 80 ja muita käyttöpäiviä toinen mokoma lisää.Kaikkien kuoritakkien ongelma (silloin kun takkia käytetään muutenkin kuin vain laskemiseen) on hinansuut. Ne tuntuu kuluvan takista kuin takista _kovassa käytössä_.

Anonyymi

No niin, sain tankojen tonkimisesta nyt kyllikseni ja osti JW:n Black Range -takin. Kokemusta on yksi kepeä kesäsateinen työmatka polkupyörällä ja mieli halajaa tietenkin jo metsään.Takki istuu leikkaukseltaan, niin kuin jo aiemmin tuolla mainitsin, ja sen huippuasiallinen huppu tuli siis heti tarpeeseen. Hihan pituus riittää mukavasti fillaroidessa ja rotsin pituus on takaa tuonne prseen alle WinkTakissa on vedenpitävät? vetoketjut, joten niitä liepeitä ei siellä kainalon vetarissakaan enää ole. Tuntuis toimivalta. Kalvona JrM:n tuolla ketjun alussa kommentoima Texapore.Jos jollekulle tulee hinku, niin Stadissa Itäkeskuksen Halosella on retkuiluosasto, ja tällä hetkellä mm. kaikki JW tuotokset -20%.

Niin, hinta oli siis alkujaan 260 e. ja nyt 208 e.

Anonyymi

Joo noista stretcheistä.... nortin 3L XCR stretch tuntuu kans kuluvan helposti sisäpuolelta..... Sad

Anonyymi

4 vuotta kovassa käytössä ollut Tierran 3L gore rotsi on kans kulunut puhki sisältä useammasta kohdasta. rotsi on ostettu jo edesmenneestä Dockhousesta. miten tuo takuukuvio (jos edes menee takuuseen) toimii? kuka tuo Tierraa maahan tällä hetkellä?

Janne K

Laskuhommissakin riippuu hieman, miten niitä harrastaa. Jos on tarkoitus viettää yöt hotellissa, mökissä, tms. sisätilassa, en lähtisi missään tapauksessa valitsemaan takiksi vedenpitävää kuoritakkia. Erityisesti, jos olet vähänkään enemmän hikoilevaa sorttia, kuten minä.Vaihdoin viime kaudella Lowen kuoritakkini Patagonian softshell-takkiin. Pelitti mielestäni paremmin kuin oikea kuori. Laskttua tuli Himoksella tihkusateessa, Rukalla 25 asteen pakkasessa ja Elbruksella pirunmoisessa tuulessa. Sadevettähän softshell ei pidä, mutta harvemmin talvella onneksi sattuu sellaisia kaatosateita, että se olisi ongelma. Hieman kastuneet kamat saa kuivattua kuitenkin illalla.Housuissa pitäydyin perinteisissä kuorihousuissa, koska jalat lumeentuvat mäkitouhuissa enemmän, aurinko sulattaa lumen välillä pisaroiksi, jne. Jalat kuitenkin hikoilevat vähemmän kuin yläkroppa, joten ne eivät ole siinäkään mielessä yhtä paha ongelma.Vappureissulle vanha Lowen Triplepoint-kuori lähti mukaan. Lähinnä, koska majoitus oli teltassa ja kamojen kuivaaminen niiden kastuttua vesisateessa hankalaa.

Anonyymi

Eli jos on neopreenikerrasto,microfleecepuku,ruskovillan kerrasto ja kuorivaatteet,niin näitä yhdistelemällä pitäisi selvitä suomen olosuhteissa?

Anonyymi

se vaan on niin että kovempi ja karheampi matsku kuluttaa pehmeämpää,

esin piippari suoraan kuoren alla hankaa kyllä sisäpinnan rikki ennen pitkää. Itse asiassa kun sisäpuolelta vaate kuluu puhki (tai ulko), syy aika usein löytyy miettimällä tarkkaan mikä sen on kuluttanut. Harvoin ne ittekseen kuluu. Esim. Paclite ja cordura repun viillekkeet on aika tappava yhdistelmä kankaalle.