1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
lumikuru
Käyttäjän lumikuru kuva
Varapäällihousut

Minulla on vanhat hiihtohousut, mitä lie "Helancaa" ja siis tietysti vuorettomat. Lapissa oikeastaan vain tunturihiihtoa (ylhäällä, pakollisia siirtymätaipaleita lukuun ottamatta) harrastavana on aamuisin aina pientä hankaluutta alusvaatemäärän  optimoimisessa. Koskeehan se kyllä yhtä hyvin vyötärön yläpuolista kuin alapuolistakin osaa. Yläpuolen kanssa aina selviää, mutta alapuoli on vaikeampi, koska vähentäminen ja lisääminen sinne hiihtohoujen alle on paljon paljon hankalampaa kuin yläosastoon. Eihän sinne määräänsä enempää edes mahdu! Omistan kyllä Hagflösin lämpöhousut, mutta ne ovat aivan liian lämpimät tämmöisiksi ilmeisesti kuorihousuiksi (käsitteet epäselviä).

Tarvitsisin siis semmoiset nopeasti (kohmeisin sorminkin!) päällepuettavat, liukkaasti isojen monojenkin yli vedettävät päällyhousun näköiset "varakalsarit". Noissa lämpöhousuissani on lantiolta alkava koko jalan mittainen vetoketju, joka taitaisi olla välttämömyys "kuorihousuissanikin". Sekin vetoketju  jumiutuu vähän liian helposti siihen vetoketjunkanttiin eikä siis tämä yksityiskohta voi yksinkertaisesti ikinä koskaan olla liian hyvin toimiva. Mitään kummoisia lämpöominaisuuksia en vaadi; jatkossakin olisi siis tarkoitus selvitä koko päivä tunturissa ilman vaatelisukkeita mutta ettei tarvitsisi niin varman, varman päälle ajatella aamuisin!


JK. En aio heittää vesilintua vanhoilla hyvillä hiihtohousuillani. Niissä on jopa sopivasti tätä strech-ominaisuutta telemarkkia varten!

JK. JK. Esimerkkinä siitä, että määrittelyt ovat vähintään epäselviä, surffaaminen löysi mm. "täydelliset kuorihousut", 365 e! Minun "kuorihousut" ovat siis ehdottomasti vuorittomat, yksinkertaiset eli halvat kapineet: jotain kangasta ja hyvät vetoketjut (siis sepalukseenkin!), taskujakaan ei tarvita.  Pitääkö mennä ammattimaisen ompelijan kanssa juttusille, luultavasti saisi haluamansa jopa mittatilaustyönä (mikä ei tosiaan olisi tärkeää) "vähän" halvemmalla kuin nuo "täydellisetkin"?!?!?

powerskier

Vähän joka merkiltä löytyy kuorihousuja, joissa on sivuvetoketjut täyspitkiä. Itselläni Haltin ja Vauden mallit.

Katsele hyvinvarustetuista urheiluliikkeistä.

teesaa

Onhan noita hyllyt täynnä, mutta maksamaan saa varautua. Omien tekeminen luonnistuu myös OK, jos ompelukone pysyy hanskanssa.

Wannabe mies monessa lajissa!

lumikuru
Käyttäjän lumikuru kuva

[quote author=teesaa link=topic=35312.msg187714#msg187714 date=1299738091]
Onhan noita hyllyt täynnä, mutta maksamaan saa varautua. Omien tekeminen luonnistuu myös OK, jos ompelukone pysyy hanskanssa.
Ei tosiaan ole "hyllyt täynnä", todella harvinaisia sellaiset "kuorihousut" ovat; eihän sitä muuten tässä....  Olet oikeassa hinta-asiassa, mutta ei voi millään maksaa  niitä summia vaatepartikkelista, joka viettäisi aikansa lähinnä siellä repun nurkassa. Raid

Varustelekasta Bundeswehrin kuoripöksyt:

http://www.varusteleka.fi/product/housut-kaytetyt/bw-vuoritetut-kalvohousut-oliivinvihreat-kaytetyt/_32W0WLLSR

Ja noista saksit varovasti vuorit pois, jos tosiaan vain kuoret tarvit. Eipä ainakaan ole hinnalla pilatut, vaikka menis kokeilu puihin.

Ulkomaisista army surplus-kaupoista voi löytyä jotain muutakin

Korpijaakko

Jos nuo saksalaiset housut näyttävät vuorta lukuunottamatta hyvältä, niin minulla olisi tarpeettomana vastaavat sakemannien housut, mutta niissä on vain ohtu vuorikangas ei tekoturkista. Sivuilla täyspitkät vetoketju, joiden takana on kiinteä suojalista, mutta leikkaamalla sen saa auki. Yksinkertaiset henkselihousut, sivuvetoketjut, tuulen ja vedenpitävät.

Jos koko sattuu (175-185cm pitkä ja painoa 80-100kg), niin voin myydä nuo hyvinkin edullisesti. Ja jos haluat, voin leikata kiinteän suojalistan auki ja taittaa ja ommella sen reunat pikkurahalla. Laita YV jos kiinnostaa.

Peik

[quote author=lumikuru link=topic=35312.msg187671#msg187671 date=1299674490]
[=courier]

Tarvitsisin siis semmoiset nopeasti (kohmeisin sorminkin!) päällepuettavat, liukkaasti isojen monojenkin yli vedettävät päällyhousun näköiset "varakalsarit".  Minun "kuorihousut" ovat siis ehdottomasti vuorittomat, yksinkertaiset eli halvat kapineet: jotain kangasta ja hyvät vetoketjut (siis sepalukseenkin!), taskujakaan ei tarvita.  Pitääkö mennä ammattimaisen ompelijan kanssa juttusille, luultavasti saisi haluamansa jopa mittatilaustyönä (mikä ei tosiaan olisi tärkeää) "vähän" halvemmalla kuin nuo "täydellisetkin"?!?!?Ranskan poikien sotahousut kuullostas äkkiseltään vastaukselta hätähuutoosi, tosin parit miinukset: ainoa tasku perspuolella ja sisällä, henkselit joutuu korvaamaan jollain joustavalla. Itsellä ollu kyseiset pöksyt ja takki kohta 10v, nyt ajatuksena kenties tilata uudet housut.

http://www.militarykit.com/products/trousers/trousers_french_army_gore-tex_woodland_dpm.htm

lumikuru
Käyttäjän lumikuru kuva

Tulipa ostettua Craft-merkkiset kokosivunvetoketjuhousut Stadiuimilta alle 30 e:lla vähän jälkikäteen, mutta kai muutakin käyttöä on. Saas nähdä kuinka pärjään niiden vetoketjujen kanssa....

Saruska

varustelekassa oli itävallan armeijan kolmikerrosgorehousuja.
29e maksoi ja sopiva kokokin löytyi. varahousuiksi varmaan just passelit.