1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Rimpula
Vinkkejä termarin puhdistukseen?

Olisiko kellään vinkkiä miten termarin saisi puhdistettua ikävästä tomaatti-chili-nuudelikeiton hajusta? Erehdyin pistämään tätä keittoa termariin heti reissun ekana päivänä ja sen jälkeen myös kevätsipulikeitto, purjoperunakeitto ym. tuoksuivat ja lähes maistuivat tomaatti-chili-nuudelikeitolle - sinällään viihdyttävää nautiskella eri mutta samaa keittoa koko viikon. Haju tuntuu pesiytyneen korkkiosaan. Kaiken lisäksi termari oli lainattu...ja olisi kiva palauttaa se puhtoisena takaisin jotta siitä voisi nauttia muutakin kuin tomaatti-chili-nuudelikeittoa.

Vinkeistä kiitollisena,
Rimpula

Ällä

Minkähänlainen se korkkiosa on, saako sen ruuvattua auki? Tietääkseni konetiskiaine tai leivinsooda ovat sellaisia, joita on käytetty termarin puhdistukseen pinttymistä/hajuista. Esimerkiksi ravistamista korkki kiinni tai liottamista voisi kokeilla näitten aineiden kanssa.

powerskier

KIEHUVAA VETTÄ JA RUOKASOODAA JA LÄHTEE HAJUT JA PINTTYMÄT!

-J-

Rimpula

Kiitos vinkeistä!
Pitää kokeilla ruokasoodaa jospa sillä lähtisi.
Korkki on ihan tavallinen automaattikorkki, siis sellainen naksahtava, jossa kumia sisällä ja jonka sisäosa vielä irtoaa. Puran korkin niin pieniksi osiksi kuin mahdollista ja pistän kiehuvan kuumaan ruokasoodaveteen Smile

t.Rimpula

spyder

Jo mainittu konetiskiaine poistaa ainakin kahvin aiheuttaman pinttyneen mustan vuorauksen pullon sisuksista todella tehokkaasti, eiköhän sillä lähde kaikki muukin.
Kokeile toki soodaa ja kerro kokemukset.