1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

PFn tuotteista kannattaa kysyä suoraan Samu Ampujalta, joka niitä tekee, ja sikäli osaa kaikkein parhaiten sanoa mikä on mahdollista ja mikä ei, ja mitä hän haluaa tehdä ja mitä ei. Periaatteessa voi toki tehdä vaikka kilsan pitkän laudan jossa on sitä sun tätä, spoilerit vaikka jos siltä tuntuu, mutta käytännössä kaikki ns ylimäääräinen tekeminen maksaa, koska käsityöläisellekin ihan niin kuin kaikille muillekin työntekijöille aika = rahaa. Ja mitä enemmän lisätyötä sitä enemmän menee aikaa.

Esim pikkasen rokkeria voi (voi olla että ei, en osaa sanoa. Samu osaa) tarkoittaa sitä että pitää tehdä kokonaan uus prässimuotti, johon menee työtunteja kai luokkaa 40-60 kappaletta (en siis tiedä kuinka paljon niitä tunteja menee koska en ole ikinä muottia tehnyt, kuhan heitän jonkun karkean mutu arvion sen perusteella mitä hommasta tiedän).

Sellasena mitä se 165 on mulla ollut, ja johon on mallit ja prässimuotit valmiina, sekä non-split että split, on varmasti hyvä lauta kenelle tahansa, joka on enintään yhtä hyvä laskeen kuin mä ja oikean kokoinen. Eli se toiminee suht ok perusharrastajalle, jos vaan mitat on kohillaan, ilman mitään modaamistakin.

hra Ampujaan saa yhteyden tätä kautta: www.powderflower.com

töke

Tommoset. Oiskohan hyvät..

http://www.deeluxe.com/products/spark/#

Miqu
Käyttäjän Miqu kuva

Näyttäis olevan jotain samaa Burtonin slx:n kanssa. Ainakin tuo kehräsluuta kiertävä nilkan tuki näyttää samanlaiselta ja lapääsysteemi kiinnityksineen on aika pitkälti saman näköinen. Samoiten kun tuolta tech-sivulta vilkas, niin aikas paljon linerissa on samaa. Pohjassa eroa (vaikka molemmat on Vibram), näyttää pitävämmältä ja jääraudatkin varmasti pysyy paremmin, joten varmaan sopii paremmin vuoristoon kuin slx. Laskiessa varmasti hyvät, onhan se Xavier nämä suunnitellut Wink

töke

Toivon, että laatu ei ole samaa kuin Burtonilla.

Vielä kun sais ton Deeluxin bootsin normi nauhoilla...

töke

Onko kukaan päässyt testaamaan Venturen Zephyriä?

Miqu
Käyttäjän Miqu kuva

Laskin 155cm Zephyrillä viime keväänä Ylläksellä, tosin vain rinnettä. Vekkuli ja ketterä lauta, toimi todella hyvin rinteessä, vaikka aikamoista sohjoa oli rinteetkin jo tuolloin. Voisin leikkisyydessä verrata melkeinpä omaan Burtonin Heroon, joka on v-rockeri, sen verran hyvin rockerinose ja -taili toimivat. Tosin oli yllättävän vakaa kovemmassakin laskussa, joten uskon olevan hyvä pehmeämmässäkin lumessa. Tosin parin laskun aikana ei nyt ihan hirveästi saanut tuntumaa. Itelle tuo 155 toki on alamitassa, joten sen puolesta testi ei ole ihan onnistunut. Pitemmällä tulis kuitenkin laskettua hiukan erilailla.

Sitten jos jotakuta kiinnostaa, niin multa löytyis ylimääräinen pari Karakoramin klippejä, laitoin tuonne myyntipuolelle ilmoituksenkin. Keväällä laskin peri reissua Voilen Mojossa kiinni, niin voin kertoa että vakautti lautaa aika paljon, verrattuna koukkuihin. Ostakaapa poies.

http://www.relaa.com/index.php?topic=37250.0

Henkka

110 kiloinen laskija. Riittääkö nää 162-164 cm splitit vai pitääkä mennä tonne 170 cm tuntumaan? Esim Burtonia ei saa kun 163 pitkänä, samoin joitain muita.

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Kuinka paljon on ruodolla mittaa? Jos vaikka alle 190 cm niin joku 165 voi ehkä olla ok, jos se on tarpeeksi jäykkä.

Mä painan kamojen kanssa varmaan reilut 105 ja 165 cm lauta pelannu ihan hyvin.

Henkka

Tää on kalsareissa sen 110 ja jotain 190 cm.
Onko muuten voilen ja kookakkosen laudat kun myydään kitteinä silleen, että karvat ja kakki on mutta siteet ei sisälly hingaan?

töke

Kannattaa tutustua tähän:

http://www.furbergsnowboards.com/.

Merkki alkaa tekemään splitboardeja jo tällä kaudella mikäli tilaukset saadaan menemään eteenpäin parin viikon sisään. Vielä ei ole tietoa kauanko splitin tekemiseen tehtaalla menee, mutta ei pitäis mennä kauan, kun ei ole mikään pieni tehdas. Splitboard tulee olemaan sama kuin freeride 167.

Splittia aletaan testaamaan täällä Tromssassa heti, kun me saadaan se jalkojen alle.

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Onks Daniel kertonu missä tehtaassa laudat tehdään?

töke

En tiedä, mutta voin kysyä. Voisin veikata yhtä vanhaa tehdasta ranskassa, mutta en ala arvailemaan.

jeppe jääkarhu

Lukaisin nopeasti tuon historian läpi ja joku mainitsi ostaneensa Karakoramin siteet viime kaudelle. Olisiko jakaa niistä kokemuksia, ovatko kestäneet jne. keskustelujen perusteella Sparkin Blaze tai nuo Karakoramit olisi vaihtoehtoina ja melkeinpä tekisi mieli kallistua noiden karakoramien kannalle.

Onko kengistä kukaan päässyt kokeilemaan Deeluxeb Spark mallisia?
http://www.deeluxe.com/products/spark/

Nyt noita Jonesin lautoja on näyttänyt ilmestyneen useampaankin kauppaan, tosin hintoihin tämä tarjonnan lisääntyminen ei näytä vaikuttaneen...

JM

No, veikkaan että semmonen ero noilla on vielä tälläkin kaudella että Sparkit saa kaupasta, Karakoramit ehkä valmistajalta. Nyt näyttäs olevan vielä saatavilla, varmaan kande tehdä päätös ennemmin kuin myöhemmin. Karakoramit varmaan itse valitsisin, nyt kun raudatkin on saatavilla. Tosin näyttäs siltä että stanssiongelmaa ei ole vielä ratkaistu, eli stanssin leveyteen ei oo hienosäätöä.  Kun on jo Sparkin Blazet alla, niin en näe vielä tarvetta vaihtaa, on niin kallis reissu että hyppään kyytiin vasta kun on maturee tarjolla.

Eikös tän kauden sparkeissa oo jäykempi hiback, se ois hyvä se.

töke

Hep!

Sparkit on ollut hyvät. Ainoo, että yli sadan reissun aikana viime kaudella joutu siteisiin vaihtaan uudet puzlat, kun nuo muovi palaset kulu puhki, kummatkin highbackin säätöpalikat meni vaihtoon, pari sträpiä ja LT-pin systeemin suksenpuoleiset osat, kun ne halkes.

Kaikki osat Spark lähetti ilmaiseksi ja välittömästi, joten palvelussa ei ole mitään valittamista. Ja siteet toimii taas.

Jos sulla ei ole super kiirettä ton splitin kanssa niin kannattaa oottaa Furbergin Snowboardsin 167 freeride splittiä. Hinnat yritetään pitää alhaalla koska laudat ostetaan suoraan tekijältä ilman välikäsiä. Olettaen, että tommonen lauta sulle sopii.  Wink

rolleh

Oliko aikaisemmin tuossa LT-systeemissä suksenpuoleiset osat Voilen (tjms) setistä vai Sparkin omat? Nyt tuli ainakin omat alupalikat mukana. Josko se muuttaisi tuota...

Erittäin positiivista oli huomata, että ainakin Burner LT:n sträpit on B:n kanssa yhteisoperaationa valmistetut. Ei ole keksitty tuota osaa pyörästä uudelleen ja varaosiakin saa naapurista toisen mantereen sijasta.

j.lauta

[quote author=toke link=topic=28150.msg195632#msg195632 date=1318770176]Jos sulla ei ole super kiirettä ton splitin kanssa niin kannattaa oottaa Furbergin Snowboardsin 167 freeride splittiä. Hinnat yritetään pitää alhaalla koska laudat ostetaan suoraan tekijältä ilman välikäsiä. Olettaen, että tommonen lauta sulle sopii.  WinkEi ehkä kannata pidättää hengitystä ton splittiversion kanssa. Meilasin furbergille ja sain ystävällisen vastauksen jotta keväällä tai alkusyksystä olisi jaossa. Harmi, erittäin mielenkiintoinen muoto alkoi oikein tosissaan kiinnostamaan.

töke

Juuri olin Danielin kanssa jutussa ja hän sanoi, että testilaudat tulevat meille käyttöön vasta joulun jälkeen. En tiedä sitten tarkalleen kauanko Furberg haluaa, että me splittejä testataan ennen kuin ne tulee myyntiin. Mutta ajatuksena on, että niitä tälle kaudelle saataisiin vielä myyntiin. Mutta aika näyttää onnistuuko tämä.

Pistän postia tänne heti, kun pääsen lautaa kokeilemaan ja muutakin infoa saatavuudesta hinnoista ja jne. 

töke

Furbergin split prototyypin testit alkaa Tromsössa ennen tammikuun puoliväliä. Tehdas sulkeutuu kuukaudeksi tammikuun puolessa välissä joten lautoja aletaan varmaan valmistamaan sen jälkeen jos kaikki menee nappiin. Lautaan tulee ilmeisesti suoraan Karakoramin clipsit. Ainakin, jos testaajaa kuunnellaan... Wink

Hidvenkkanen

Laitetaan tänne nyt tämänlainenkin splitautus mahdollisuus esille, eli pari kuvaa GENTEMSTICKIN splitti valikoimasta:

      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.241368232565254.53545.148123128556432&type=3 

ja uudistuneet, vaikkakin vielä hieman vaiheissa olevat www sivut:

http://www.gentemstick.com/rolleh

Oma splittisetti rupeaa olemaan pientä tuunausta vaille kasassa, joten välinetarpeet siirtyvät laskuseuraan.

Onko tietoa, mistä saisi pienehkölle naishenkilöhahmolle sopivan kaksiosaisen lumilaudan? Erityisesti leveys on ongelmallinen pienijalkaiselle seuralaiselle. Mieluummin keskileveys siis lähempänä 240 milliä ja pituutta 150-152 senttiä.

Venture ja Prior tuollaisia näyttäisi valmistavan. Tehdas ei tosin ihan tässä lähettyvillä ole ja lähimmät vähittäiskaupatkin toisaalla. Onko teillä tiedossa (tai nurkissa lojumassa) jotain vaihtoehtoja?

Torben Korben

Voilen splittikitissä olevat laudan päihin tulevat hakset vaikuttavat lähinnä vitseiltä - onkohan noi Karakoramin vastaavat yhtään tukevammat ja kiinnitys vähän järkevämpi kuin Voilessa ?? Voilen niittitsydeemi kun  ei oikeen tunnu vakuuttavalta... 8)

karhumur

[quote author=rolleh link=topic=28150.msg196801#msg196801 date=1321046256]
Venture ja Prior tuollaisia näyttäisi valmistavan. Tehdas ei tosin ihan tässä lähettyvillä ole ja lähimmät vähittäiskaupatkin toisaalla. Onko teillä tiedossa (tai nurkissa lojumassa) jotain vaihtoehtoja?


tilaamallahan nuita on sieltä saatu, en tosin minä, vaan ne muut. klikkaat laudan webbikaupassa ostoskoriin ja laitat visan vinkumaan. priorin heput olivat merkinneet laudan arvoksi pakettiin jotain olematonta, joten tullimaksuja tai verojakaan ei maksettavaksi tullut, tuurista kiinni tietysti

hvesalai
Käyttäjän hvesalai kuva

Onko kenelläkään kokemusta sekä Mojo RX:stä (2010/11), että Jonesin Solutionista? Miten vertautuu? Olisi tarkoitus splitti ostaa, mutta en oikein osaa päättää, joten kaikki mielipiteet tervetulleita. Mites noi siteet vertautuu Voile vs. Spark -akselilla?

Pituuskin pitäisi valita. Oma pituus 180cm ja painoa on 86kg ilman kamoja, eli jos arviois vaikka 95 kg kaikkien kamojen kanssa. Pärjääkö Mojo RX 166:lla, vai pitääkö olla 171cm? Voilen omat speksit sanoo, että 166:n "suggested rider weight" on 64-91 kg ja 171:llä vastaava luku 73-100+ kg. Ilmeisesti rockerin takia pitää olla pari senttiä pidempi lauta kuin mitä normisti olisi.

Entäs sitten monot? Uutta Driver X:ää kävin sovittamassa, mutta kantapää liikkuu nissä liikaa. Onko ehdottaa muita merkkejä, joita olisi myynnissä pääkaupunkiseudulla (kenkiä on vaikea ostaa nettikaupasta)? ... yksi vaihtoehto olisi ostaa vain nykyisiin kenkiin (Driver X 2005) uudet sisäkengät.

jeppe jääkarhu

Edellisen kirjoittajan kyselyjen jatkoksi, onko kenelläkään kokemuksia burtonin Freebirdistä. Muutamassa artikkelissa sitä kehuttu, mutta en ole vielä löytänyt "normikäyttäjien" kommentteja. Houkuttavan alhaiselle ova hilanneet tuon setin hinnan, kun mukana tulee skinit ja kramponitkin!

rolleh

[quote author=keksie link=topic=28150.msg197155#msg197155 date=1321967619]
tilaamallahan nuita on sieltä saatu, en tosin minä, vaan ne muut. klikkaat laudan webbikaupassa ostoskoriin ja laitat visan vinkumaan. priorin heput olivat merkinneet laudan arvoksi pakettiin jotain olematonta, joten tullimaksuja tai verojakaan ei maksettavaksi tullut, tuurista kiinni tietysti


Kiitos. Näin se varmasti on tehtävä. Myös www.spitboards.eu näyttää toimittavan osaa mallistosta ja sinne pistin kyselyä lyhyemmistä.

rolleh

[quote author=jeppe jääkarhu link=topic=28150.msg197348#msg197348 date=1322420255]
Edellisen kirjoittajan kyselyjen jatkoksi, onko kenelläkään kokemuksia burtonin Freebirdistä. Muutamassa artikkelissa sitä kehuttu, mutta en ole vielä löytänyt "normikäyttäjien" kommentteja. Houkuttavan alhaiselle ova hilanneet tuon setin hinnan, kun mukana tulee skinit ja kramponitkin!


Onko jotain, mitä erityisesti haluaisit tietää? Kuivaharjoittelukokemuksia on jo ja käytännöstä tulee varmasti talven aikana lisää.

Päällisin puolin laudalla on mielenkiintoinen muoto ja jämäkkä olemus.

JM

Ompas aika tiukka kääntösäde tossa freebirdissä.

rolleh

[quote author=JM link=topic=28150.msg197376#msg197376 date=1322476446]
Ompas aika tiukka kääntösäde tossa freebirdissä.


Ja lyhyt tehokas kantti. Nosessa ja myös tailissa reilusti "tyhjää" pätkää. Arvaisin kettäräksi.