1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
konaworld
Uudet tellut yleiskäyttöön

Nykyiset sukset (Karhu Team Jak Edition) alkaa olla tiensä päässä ja uusia pitäisi hommailla. Tavoitteena olisi löytää hyvä yleissuksi rinteeseen ja offareille ja samalla siirtyä ntn-siteisiin. Vaihtoehto ykkösenä on Hendryxin Purple Haze 182. Nettiä selatessa toiseksi vaihtoehdoksi näyttäisi tulevan Black Crows Nocta 188. Suksen pitäisi olla keulasta n. 140 ja kääntösädettä alle 20m. Oliskos kenelläkään käyttökokemuksia jommasta kummasta. Olisiko muita vastaavat arvot toteuttavaa suksea?

jsaarine

Ainakin Linet kannattaa ottaa mukaan harkintaan. Prophet 98 (http://lineskis.com/skis/prophet-98) varmaankin aika pätevä yleissuksi. Itsellä on viime talven Prophet 100, joka on aivan loistava suksi!

Tää osuu kans aika hyvin noihin sun spekseihin: http://lineskis.com/skis/influence-105

Hendryx-kokemuksia löytyy ainakin täältä: http://www.telemark.fi/forum/. Itekkin olen himoinnut Hendryxin 917:ja, hinta vaan närästää. Linet saa puolet halvemmalla...

Telemarker
Käyttäjän Telemarker kuva

Jos ja kun NTN:t alla, niin yleissukseksi menee 90-99 vyötäröinen sivakka.

DPS Wailer 95 (Pure Carbon+Nano), DPS Wailer 99 (Pure Carbon+Nano) tai DPS Wailer 105 (Pure Carbon+Nano).

Saa kevyeden ja ylivoimaiset laskuominaisuudet samassa paketissa.


konaworld

Näyttääpä tuo SportConradin paketointi vaikuttavan paketin valintaan. Tämmöiseen näyttäisi äijä päätyvän: monot Scarpa TX Pro Thermo, siteet Rottefella NTN ja sukset Line Mr Pollards Opus 11/12. Eiköhän näillä pärjää rinteessä ja niiden ulkopuolellakin. Toisiksi suksiksi jää Fischerin WorldCup Gs vauhtilaskuihin.

KalleK

Menee ehkä hiukan ohi aiheesta, mutta osuu silti niin lähelle, että en viitsi uutta ketjua aloittaa.

Eli itsellä olisi hakusessa tellut ihan puhtaasti rinnekäyttöön, joka ainakin omassa mielessä tarkoittaa max. 85mm keskeltä leveetä sivakkaa. Nyt on parina talvena treenattu askelkyykkyä n. 7 vuotta vanhoilla 88mm leveillä twintipeillä ja nyt hakusessa sukset joiden kantille saaminen kävisi vaivattomammin kuin tämän hetkisillä suksillani.

Työpöydälläni on tarkemmassa tarkastelussa ollut K2 BackUp, Dynastar Legend Sultan 85, Movement Jam sekä Fischer Watea 84 sukset. Mielellään kuulisin kokemuksia ko. suksista tellu käytössä sekä muita varteen otettavia vaihtoehtoja.

"Matkustajan" speksit 175cm/89kg ja siteinä R8:sit, joten kovin löysä suksi ei käsittääkseni saisi olla.

Ja asiaan liittyen kun päivän sana suksimarkkinoilla tuntuu olevan rocker, niin onko siitä hyötyä/haittaa kun on kyse puhtaasti rinnelaskusta?