1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Crom
Atlantis vs. Star Duo

Terve, ensimmäistä kaksikkoa ja kajakkia olen hankkimassa. Mitä mieltä olette näistä kahdesta, onko kokemuksia? Vaikka olenkin vasta aloittelija, haluan jo kunnollisen pelin ettei sitten pienen harjaantumisen jälkeen ala turhauttaa kivireen melominen. Merikäyttöön tuo tulee, mutta rannikon lähellä mennään.

Atlantis http://www.bearwater.fi/kauppa/kajakit/kaksikot/atlantis/

Star Duo http://www.welhonpesa.fi/tuote/226/star-duo

pointxp

Muutaman vuoden (oisko kuutisen vuotta) kokemus Star duosta eikä valittamista. Vaimon kanssa melottu sekä merellä että isoilla järvillä vastatuulessa ja tyvenessä - ei ongelmia. Tavaraa mahtuu muutaman päivän retkeä varten ihan kohtuudella. Isoimmat pakattu tarvittaessa kansille ja hyvin on pelittänyt. Star duossa aukot on sen verran etäällä toisistaan, että melat eivät kovin hevillä kolise toisiinsa - olisko niin että vuosien varrella on vain pari kertaa näin käynyt...Tuonhan saa muuten pitempänä versionakin mutta painoa kertyy sitten lisää.
Nopeahko peli - kepsin mukaan parhaimmillaan on päästy jopa 13 kilsan huippuihin, matkanopeus vaihtelee 6 - 8 kilsaan, mutta sehän ei ole pääasia vaan leppoisa ja turvallinen matkanteko.

steppenwolf

Olettehan testanneet kaksikkomelontaa ylipäätään ennen? Jos ette, testatkaa ensin vuokrakajakilla. Tiedän ihmisiä, jotka ovat meloneet kaksikkoa kahdesti - ensimmäisen ja viimeisen kerran- saman reissun aikana. Se vaatii jonkinmoista tiimityöskentelyä ollakseen mukavaa, ja muutaman pienen säännön muistamista. Etumeloja määrää tahdin ja takameloja pitää paatin pystyssä.
Noista kahdesta itselläni ei ole kokemusta. Jos kyse on parisuhdekaksikosta, se pitäisi mahdollisuuksien mukaan mitoittaa siten, että se on riittävän matalakantinen ja kapea pienemmälle osapuolelle. Muuten melonnat voivat jäädä vähiin. Molemmat vaihtoehdot ovat lyhyitä, mikä voi tarkoittaa niiden olevan leveitä.

teesaa

Meillä oli Welhosta vuokralla 4 Star Duoa, joilla meloimme urbaani parisuhdemelontaa Munkasta Kalasatamaan + lenkki Töölönahdella. Meljia 4 pariskuntaa, joista 3:lla ei kokemusta kaksikoista, ja meilläkin vain pari kertaa tätä ennen rouvan kanssa.

Keli vaihteli navakasta vastatuulesta tyyneen, ja sikasuuresta Hernesaaren kärjen ristiaallokosta tyyneen Töölönlahteen. Ei mitään ongelmia noilla vehkeillä. Star Duo kulki hyvin, peräsintä saa käyttää aika aktiivisesti.

Ainoa ongelma oli se, että mun 46 jalat ei mahtuneet kunnolla tuonne sisälle, joten kengät piti ottaa pois, ja silti oli ahdasta. Pikkuisen saisi olla korkeampi se melojien välitila. Samoin tavaratilan laipiot eivät olleet vesitiiviit - kai ne saisi tiivistettyäkin.

Tuo polyeteeni materiaalina on niin huoleton, että todennäköisesti valitsisin PE-kajakin jonkun hiilihifin sijaan käyttöprofiilani ajatellen - vaikka painoa onkin vähän enemmän.

Wannabe mies monessa lajissa!

Crom

Kiitos kaikille vastauksista. Pitää tosiaan käydä kokeilemassa vuokrakajakilla ensin. Star Duosta kuuluu hyvää, mutta toisaalta Atlantis on 15 cm pidempi ja sentin kapeampi, joten voiko tästä päätellä, että se on merikelpoisempi ja siten hauskempi ja kevyempi meloa?

steppenwolf

Lisäpituus yleisesti rauhoittaa aallokossa, mutta on pois ketteryydestä. Silmämääräisesti märkäpituus voi olla noissa kuitenkin liki sama johtuen keulan muotojen eroista. Moni merikajakkiyksikkö on likipitäen yhtä pitkä kuin nuo kaksikot, joten kumpikaan ei varmasti ole kovin kankea. Leveyden puolesta en noissa lukemissa pidä sentin eroa merkittävänä. Pohjan muoto vaikuttanee nopeuteen enemmän kuin tuo leveysero.

Keveys ja hauskuus on suhteellista ja melojaparikohtaista, siksi testailkaa rauhassa mieluummin useaa mallia ennen kauppojen tekoa. Hyvin tehty ja pidetty kajakki kestää käyttöä vuosikymmeniä, siksi ei kannata hoppuilla. Huuto.netissä on parhaillaan yksi tuollainen Star Duo, joten nopea voi säästää jokusen euron hankkimalla sen. Hintapyynti on tosin korkeanpuoleinen.

Crom

Heitetään soppaan vielä Reval Duo.
http://www.kanoottikauppa.fi/reval-duo-p-844.html
Veikkaisin että on näistä se "paras". Miten herkkää tuo lasikuitu sitten on? Ei minulle tuota ongelmia pitää huolta kajakista, mutta kyllähän sitä luonnonrantoihinkin haluaa rantautua.

steppenwolf

Ei lasikuitu erityisen herkkää ole vaurioitumaan, ja on suht helposti korjattavissa, jos tulee haaveri. Ei se toki samaa paiskomista kestä kuin muovi. Rantakallioita varten muutama solumuovipötkylä (kajakin alle laitettavaksi) on hyvä apuväline.

Crom

Loppujen lopuksi tuli laitettua hommaan vähän enemmän rahaa ja hankittua Star 630 Welhonpesästä. Nyt on enää melojista kiinni jos ei kulje 8)

steppenwolf

Aika paljon alkuperäistä suunnitelmaa parempaan tosiaan päädyit. Star 630 on hyvä merikajakki.