1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Crom
Tahe Marine / Seabird

Moi, taas näitä. Onko kokemuksia tai mielipiteitä Seabirdin kajakeista? Kiinnostukseni kohteena on lähinnä merikajakki North Sea:

http://www.seabirddesigns.com/kayaks/british-style/north-sea

Marinekauppa.comista tuon saisi hintaan 1490 e. Toisessa viestiketjussa joku haukkui Seabirdin H20 kajakin työnjäljen olevan kamalaa, joten vähän mietityttää tietysti. Tuo marinekauppakin hieman epäilyttää, esittelytekstit ovat vain suoraan käännetty valmistajan sivuilta ja esimerkiksi paino ei täsmää sen kanssa mitä valmistaja ilmoittaa.

Haen kajakkia siis retkeilyyn merelle. "Leikittely" tai kilpailu ei kiinnosta. 

salonenjii
Käyttäjän salonenjii kuva

Moro, no niinkuin aina, kokeilematta ja näkemättä paha mennä sanomaan suuntaan jos toiseen... jos taas katsotaan kantta, ROCKkeria ja vesilinjaa, niin meripaatiltahan tuo näyttää + evä ja peräsin on (kysy tuleeko mukana vai tilataanko erikseen miljoonan hintalapulla...), soita ihmeessä Marinekauppaan ja kysy onko tuote nähtävissä / koemelottavissa jossain!

PS. Netistä en uskaltaisi kajakkia ostaa...

Crom

Mielenkiintoni on nyt siirtynyt Tahe Marinen paatteihin, Wind tai Reval sarja. Ostos tulee luultavasti olemaan Wind 555. Welhonpesän kauppias puhui, että tuon mallin tuotanto keskeytettiin tänä vuonna, koska muotissa oli jotain vikaa. Kaupassa olevassa mallissa se ilmeni niin, että kajakissa menevä musta sauma aaltoili vähän. Tämä on kuitenkin vesilinjan yläpuolella eikä kauppiaan mukaan ole kuin esteettinen haitta. Onko täällä mielipiteitä tai ajatuksia asiasta?

Muuten se kajakki kyllä miellyttää minua ja hinta on todella hyvä.

salonenjii
Käyttäjän salonenjii kuva

Koemelonta paljastaa onko paatti sulle passeli, muut asiat menee osastolle "makuasiat".

Tee valitsemallesi yksilölle vesitesti (täytät osasto kerrallaan vedellä ja tarkkailet vuotoja tai sitten painat sauma / riskikohdat veden alle ja kattelet rupeeko sisään ilmaantumaan vettä... ihan perus juttuja jotka pitäis tehdä aina kajakkikauppojen yhteydessä... tulee mieleen useampikin tarina vuotavista kajakeista sekä synkistä reklamaatioprosesseista... jopa niin sanotuista laatumerkeistäkin näitä tarinoita löytyy.

Crom

Hyvä ajatus.

Josie

Windit ja Revalit ovat luonteeltaan aika erilaisia kajakkeja. Wind on suorakölinen, melko v-pohjainen kajakki, tykkää siis kulkea suoraan. Melko nopea. 535 on jo isohko retkipaatti. Reval puolestaan on ketterämpi. Reval Midi ja Reval Mini ovat ihan erilaisia kuin ns. täysikokoinen Reval. Oma suosikkini on Reval Midi, mutta minä tykkäänkin ketterästä eväkajakista. Kaikki tietty riippuu siitä minkä kokoinen itse olet ja toisaalta siitä, millaisesta kajakista tykkäät. Merellä voi retkeillä sekä Windillä että Revalilla - kyse on omasta mieltymyksestä. Kokeile, että kajakissa on sinun hyvä istua ja että pääset sisään ja ulos mukavasti.

Crom

Ok, kuulostaa että Wind olisi noista se oikea. Suoraan ja kovaa pitää mennä Smile

Olen 185/86. En tuohon Wind 555:een tosiankaan sujahtanut sisään, mutta ihan mukavasti siinä tuntui olevan jalkatilaa korkeussuunnassa. Kantta on 535:een verrattuna nostettu. 585 oli jo myyjänkin mukaan turhan tilava, jos ei aio tehdä jotain kahden viikon reissuja.

Crom

Tahe Marine Wind 555 koemelottu. En suosittele! Vuosi ihan reilusti evän ympäristöstä sisään. Ei ollut mitään reikää, vaan vesi tihkui lasikuidun läpi. Pirullista oli, ettei se tullut läpi heti. Kaikki vaikutti ensikokeilussa olevan ihan kunnossa. Sitten toisena päivänä neljän tunnin melonnan jälkeen huomasin, että takatavaratilassa on litroittan vettä.

Nyt on hankittuna Suomessa tehty Star 570 LC. Hyvältä vaikuttaa. Tyhjänä tosin aika kiikkerä, mutta ei tällasta ole tarkotus tyhjänä meloakaan.

steppenwolf

Hämmentävä vuoto. Miten todensit sen? Luulisi, että gel coatissa pitäisi olla näkyvä vika, jotta tuollainen vuoto olisi mahdollinen.

Crom

Huomasin jossain vaiheessa, että takatilassa on reilusti vettä. Tyhjensin sen ja pistin kajakin taas veteen. Sitten näin, että eväkotelon ympäristöstä tihkui vettä läpi.