1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Relaa
Käyttäjän Relaa kuva
Julkisilla polkemaan - sinun reittivinkkisi?

Relaa julkaisee kesän kunniaksi pienen juttusarjan teemalla Julkisilla polkemaan.

Kaikki vinkit sopivista fillarireittipaikoista ovat tervetulleita. Ideana siis löytää vähän kauempana isoimmista kaupungeista olevia pyöräretkireittejä, joiden alku- ja päätepisteet ovat VR:n tai bussilinjojen pysäkkejä.

Tuleeko mieleen jokin potentiaalinen reitti tai mahdollisesti hyviä alku- tai loppupysäkkejä?

Vinkkejä tähän ketjuun, Yksityisviestillä tai emaililla info(ät-merkki)ulko(piste)fi

Pemker
Käyttäjän Pemker kuva

Terve,

Pari vinkkiä: Metrolla Vuosaaren pääteasemalle ja sieltä sitten nauttimaan syvän idän poluista - siis maastopyörällä. Vuosaaren luonto- ja ulkoilupolut, Mustavuori sekä Sipoo ovat ihan parin polkaisun päässä.

Bussilla pääsee myös suoraan Sipoonkorven kansallispuistoon. Siellä voi ajella koko päivän, eikä tarvitse samoja polkuja polkea. Pisin lenkkini siellä on ollut 40 km.

 

-More speed to U-

jariarkko

Kiva artikkeli! Mutta reiteistä käytiin lähinnä läpi Nuuksioon jne. päin suuntautuvat pyöräretket. Toisentyyppisetkin reitit voivat olla hauskoja. Itse olen huomannut, että kun kodin ympäristön lenkit on käyty läpi, niin julkisen kulkuneuvon käyttö tuo hieman lisää vaihtelua. Esim. mistä tahansa radan varresta kohti Helsinkiä ja kun sinne on päässyt, ateria/juomatauko ja sitten takaisin junalla. Tokihan voi aina polkeakin takaisin, mutta paluu eri kulkuvälineellä tuo mahdollisuuden pidempään matkaan ja/tai enemmän reittivaihtoehtoja. Tai paluu on helpompi ilman aterian jälkeisiä käynnistysvaikeuksia...

OttoP

Hojoo!

Varhaisin juna etelästä Mäntyharjulle on perillä 07:40 ja seuraava 10:28. Viimeinen juna takaisin lähtee 19:31. Miksi Mäntyharjulle?

 

Siksi, että Mäntyharjulta menee maastopyöräpolkua Repoveden suuntaan. Jonkin virallisen reitin avajaiset ovat syyskuun loppupuolella. Ajoin Mouhuun ja takaisin pirunpeltoetapin kautta pari viikkoa sitten. Tuolloin nämä varta vasten maastopyöräilyyn tehdyt polut olivat vielä aika pehmeitä. Vaellusreitit ainakin mun ajotaidoille turhan pöheikköisiä ja pienipiirteisiä.

Jos ei halua heittää lenkinkaltaista reissua, saattaisi bussikyydin löytää Vt15:n varrelta, vaikkapa Tuohikotin kohdalta. Eli jatkaisi Repovedeltä itään.

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Uusimmassa artikkelissa retkipyöräillään Lahden ja Hämeenlinnan rautatieasemien väli.

Kiitos vinkeistä! Nuo metron päätepysäkit ja Mäntyharju pitää katsastaa. Lisää vinkkejä vaan tulemaan. Tätä sarjaa voisi jatkaa artikkelimuotoisenakin vaikka vielä ensi kesänäkin jos ideoita hyvistä reiteistä tulee tarpeeksi.

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------