1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Alibaba
Teltta käsimatkatavaroihin

Miten on, saako normaalit teltan taiteltavat alumiinikaaret viedä käsimatkatavaroissa lentokoneen matkustamoon?
Tällä kertaa niin vähän tavaraa mukana, että kaikki mahtuisi helposti pikku reppuun. Olisi lentojen osalta näppärämpää, varmempaa, nopeampaa ja halvempaa.

jariarkko

Olettaen että siis mukana ei ole niitä maahan hakattavia piikkejä? Onko kaarien päässä terävät vai tylpät päät?

Luulisin kyllä, että vastaus on että voi ottaa mukaan jos noita piikkejä ei ole. Mutta varautuisin kyllä myös kielteiseen päätökseen. Jos teltta on hyvin pakattu ja aikaa on, ehdit vielä viedä sen checkin-tiskille.

Aika vähän sulla kyllä on tavaraa jos kaikki mahtuu pieneen reppuun. Ei makuupussia, alustaa, yms?

Alibaba

Kysymykseni koskee siis vain alumiinisia telttakaaria. Ihan on puolipallomaiset tylpät päät.
-Käsitykseni mukaan homma on kiinni turvatarkastuksessa sillä hetkellä hihnalla olevasta ja siitä millä jalalla hän kavereineen on sattunut aamulla nousemaan. Ellei jollakulla ole lyödä faktaa pöytään.

(Ei ole telttakiiloja, tiedän ettei niitä saa ottaa matkustamoon. Varusteet mahtuvat käsimatkatavarareppuun, joka kamppeineen vaadittuihin mittoihin ja alle 5kg.)

Markku Jussila

Selvitä onko jollakin vastaavia alumiiniputkia sisältävällä tuotteella olemassa selviä ohjeita ja mittoja. Ehdottaisin kysymään esimerkiksi sateenvarjosta. Jos sateenvarjoille on selkeä enimmäispituus niin sitä lyhyempien telttakaarien kanssa on hyvät mahkut päästä läpi. Ainakin voi turvassa sanoa että "nämä ovat vastaavia kun sateenvarjojen teleskooppivarret ja sateenvarjo neuvottiin ottamaan käsimatkatavaroihin". Joskus selittely autta, joskus ei.

Alibaba

Yleensä mennyt ruumassa, mutta jokusen kerran käsimatkatavaroissa ongelmitta.

Mutta..

Nyt on sitten sekin asia tullut koettua, että turvatarkastuksessa pitää esittää taidot jollekin esineelle mitä vie mukanaan. Ei hyvää päivää ! Katselin nimittäin eräällä lennolla vierusmatkustajaa kun hän kutoi sukkapuikoilla koko matkan jotakin villalangasta. Siis hänen käsissä viuhui ainakin viisi telttakiilojakin terävämpää pitkää sukkapuikkoa. Sisällä koneen matkustamossa! No siitähän se idea lähti... ...Kysyin seuraavalla kentällä läpivalaisumieheltä miten on sukkapuikkojen kanssa. OK. Nyt reissuun hankin ennalta tarvittavan määrän standardimallisia, koon 9, toisesta päästä teräväpäisiä ja toisesta päästä nuppipäisiä tukevia kutomapuikkoja, iskin ne pienehköön villalankakerään ja eikun seuraavana päivänä hihnalle. Läpivalaisun jälkeen reppu sivuun ja tarkastettavaksi. Oli kuulemma joitakin teräviä puikkoja käsimatkatavaroissa. Toki siellä oli telttakin sallittuine kaarineen, muttei telttakiiloja. Lennolle ajankuluksi kutomavehkeet. Turvamies katsoi hölmistyneenä teräviä puikkoja ja sen jälkeen minua. Minua, joka olen niin kaukana kutomisesta oleva henkilö kuin on mahdollista. Sitten. Hän kehoitti näyttämään että osaan kutoa! Siis ettäkö pitäisi siinä paikalla kutoa villasukka tms. pipo jotta uskoo. Suorastaan koomista. En ole koskaan kutonut, enkä kudo, mutta täysin k..piintyneenä istuin pöydälle ja aloin pujottaa kömpelösti virkkuusilmukoita ensimmäiseen puikkoon. Turvatarkastusmies katsoi suu auki vieressä. En ehtinyt pitkällekään, olisko ollut parikymmentä sekuntia eli kaksi silmukkaa, jotka kutojamummot tekevät puolessa sekunnissa, kun hän luovutti: -Eiköhän tää ollut tässä. Ja sain mennä.

Kaitsu

Oikein hyvin ymmärrän, jos lennolla on joku tyyppi, joka kertoo käyttävänsä kutimia lennon aikana ja siksi tahtoo ne mukaan käsitavaroina. Sen sijaan suunnattomasti saattaisin huolestua, jos turvatarkastuksessa edessäni sekoilee tyyppi, joka kiven kovaa väittää tarvitsevansa telttaa lennon aikana. (Niitä säästöjuttuja ei turvatarkastukset missään maassa ymmärrä tai hyväksy.)

Monta kertaa säästäminen on pirun vaivalloista ja kallistakin.

Alibaba

Kaitsu kirjoitti:
"Oikein hyvin ymmärrän, jos lennolla on joku tyyppi, joka kertoo käyttävänsä kutimia lennon aikana ja siksi tahtoo ne mukaan käsitavaroina. Sen sijaan suunnattomasti saattaisin huolestua, jos turvatarkastuksessa edessäni sekoilee tyyppi, joka kiven kovaa väittää tarvitsevansa telttaa lennon aikana. (Niitä säästöjuttuja ei turvatarkastukset missään maassa ymmärrä tai hyväksy.)
Monta kertaa säästäminen on pirun vaivalloista ja kallistakin"

Alibaba vastasi:
Ei pelkillä käsimatkatavaroilla reissaaminen ole ensisijaisesti säästösyinen juttu. Nytkin kun niin menin, oli kentällä lumisateesta johtuva häslinki ja ruuhkan vuoksi matkatavaroiden osalta kaaos. Itse sain kaikki tarvitsemani vaellusvarusteet tällä tavoin määränpäähän ja heti maastoon, kun taas muiden koneessa olleista useammalla kymmenellä eivät matkatavarat saapuneet määränpäähän samalla koneella ja useilla eivät koskaan. Heillä myös tuhrautui määränpäässä useita tunteja aikaa tavaroitaan odotellessa ja selvitellessä. Myös lähtö on pelkillä käsimatkatavaroilla monella kentällä paljon sujuvampaa kuin muutoin, siis lähtöselvitys netissä ilman tiskille jonotuksia. Ruumassa kuljetettuna noin kymmenisen kertaa ovat vaellusvarusteeni jääneet samana päivänä saapumatta ja kerran sain ne itselleni vasta palattuani kotosuomeen. Nyt joitakin vuosia olen välillä tätä sujuvampaa tapaa käyttänyt, eli pari kertaa vuodessa otan varusteet käsimatkatavaroihin, muutoin yhä vanhan tavan mukaan ruumaan kun varusteita on enemmän tai matkasuunnitelma sen sallii. Retkikunnissa lentorahtina. Kerran laivarahtina.