1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kaitsu

Mulle se ameriikan kieltä puhuva Lufthansan rouva tänään kertoi (mikäli oikein kuulin ja ymmärsin, mieluummin oisin jutellut jommalla kummalla kotimaisella), että koneissa on tuolle ilmaiselle kuormalle vain rajallinen tila. Loput, varmaan nykyään aika iso osa, säästetään maksulliselle rahdille.  Eli muutaman matkustajan kamat mahtuu mukaan ilmaiseksi, loput joutuvat maksamaan.

Tämä kyllä selvisi meille parin viime hiihtoloman aikanakin. Nähtiin, kun koko kärryllinen suksipakkauksia jätettiin kentälle jo Seutulassa. Lentoemot lohduttelivat, että sori, eivät mahtuneet, kun kone on ottanut nyt niin paljon lentorahtia. Ja se on just tämän Luffen ongelma. Jos lentelee ruuhka-aikojen ulkopuolella, hommat varmaan menee ok. Jos lentelee ruuhka-aikoina, hommat varmaan menee vituilleen.

Mutta näitä mielipiteitä kyllä kovasti ihmettelen, että asiakkaan käytös niin paljon vaikuttaisi, saako hän matkatavaransa perille vai ei! Hurjaksi menee homma. Toki mukavasti käyttäytyvä asiakas voi saada asiakaspalvelijalta jotain ekstraa, namia tai piparia, mutta kyllä kait ärripurrikankin pitäisi saada maksamansa tuote? Jos tilaan saku-Conraadilta sukset ja maksankin, ni kyllä min mielestä min pitäis ne pelit saadakin, oli mulla sitten kuinka hapannaama  tai haiseva hengitys hyvänsä.

Jotenkin tuli dejavuu vanhoihin intterreiliaikohin kultaiselle 80-luvulle (no transalpino tais olla lipun nimi itäblokissa), kun piti  Varsovasta tai Prahasta jonnekii päin yöjunalla lähteä. Yöjunat aina täynnä. Kun kuitenkin lippuluukulla nöyrästi kumarteli ja sujautti 5 Ameriikan dollaria tai kymmenen läntisen Saksan markkaa rouvalle, muistipa leidiksi tai daamiksikin kutsua, niin yllättäen löytyikin paikka saman illan lähtöön, joskus jopa päivittyi luokka ensimmäiseen! Ja ai jai, tupakkakieltovaunuissakin sai yllättäen remuta ja röökata puolalaisten hulikaanien kanssa kuin Jokerien fanit, kun taputti konnaria olkapäälle, vinkkasi silmää, tarjosi huikkaa ja röökiä ja sujautti pari demiä tai taalaa sen käteen. Ehkäpä nämä vanhat itäblokin konnarit ja lippurouvat on nyt Luffella hommissa.

Ilema

Eli toisinsanoen Finskillä ei pitäisi olla ongelmaa eikä lisämaksua, jos on mukana vain 1 laukku, joka on alle 23 kg painava vaikka olisikin suksipussi. Jos kerran pituudesta ei ole valittanut. Näin ainakin noista Finskin ohjeista ymmärtäisin. Ja sitten jos on 23 kg painava laukku ja suksipussi niin menee lisämaksu.

Broidin lensi viikko sitten luffella eikä ollut ilmoitellut suksipusseista etukäteen. Oli kuulemma hieman saanut neuvotella virkailijan kanssa, mutta oli saanut sukset menemään ilman lisämaksua. Virkailija oli huomauttanut että olisi etukäteen pitänyt sukset ilmoittaa.

Harza

Kyllä, Finskillä ei tarvitse lompakkoa kaivaa jos yhteen suksipussiin/ruumisarkkumalliseen laukkuun saa mahtumaan suksien lisäksi kaikki muut tarvitsemansa kamat. Lisäksi tähän päälle vielä laskureppu käsimatkatavarana. Mitkä ovat kokemukset viime ajoilta, onko tullut mutinoita jos laskurepun lisäksi koneeseen on vienyt monot käsimatkatavarana?

AnneD
Käyttäjän AnneD kuva

Onko kokemuksia SAS:in kanssa? Saitilla lukee täällä: http://www.flysas.com/fi/fi/Matkustusinfo/Matkatavarat/Erikoismatkatavarat/ että "Jokainen suksipaketti voi sisältää sukset ja sauvat tai lumilaudan kunhan paino ei ylitä 12 kg. " Ei kai tämä tarkoita sitä, että sinne ei voi ottaa pyörällistä suksikassia missä on kaikki kamat eikä ollenkaan erillistä suksipussia? Pitänee ehkä soittaa ja kysellä.

“Happy are those who see beautiful things in ordinary places, while others see nothing.”

http://www.relaa.com/blogi/neito-pihalla-anne-dahlgren

jaakko

[quote=aadee]

Onko kokemuksia SAS:in kanssa? Saitilla lukee täällä: http://www.flysas.com/fi/fi/Matkustusinfo/Matkatavarat/Erikoismatkatavarat/ että "Jokainen suksipaketti voi sisältää sukset ja sauvat tai lumilaudan kunhan paino ei ylitä 12 kg. " Ei kai tämä tarkoita sitä, että sinne ei voi ottaa pyörällistä suksikassia missä on kaikki kamat eikä ollenkaan erillistä suksipussia? Pitänee ehkä soittaa ja kysellä.

[/quote]

laitappa tännekin se saamasi vastaus. mun mielestäni SASilla suksien pituinen pussi ei koskaan menisi siitä yhdestä vapaasta matkatavarasta koska:

http://www.flysas.com/fi/fi/Matkustusinfo/Matkatavarat/Kirjattava-matkat...

mitat ylittyy.

finski sen sijaan näkyy muuttaneen omia mittojaan:

http://www.finnair.com/FI/FI/information-services/baggage/checked-baggage

valtaosa suksipusseistahan varmaan menee alle 190cm.

jaksu

Kyllä menee SAS:lla normisuksipussi ilmaiseksi, jos painaa alle 12 kg ja "monokassi" sitten sen mitä 23 kg quotasta jää jäljelle.

Kerran olen joutunut pakkaamaan Arlandassa aika häsiksessä kamat uuteen järjestykseen, kun suksibägi joutu punnitukseen ja oli jonkun 16 kg.

Toisella kotimaisella:

http://www.sas.se/allt-om-resan/bagage/specialbagage/

Skidor
Så här ska du packa din skidutrustning: 
Packa dina skidor, stavar eller snowboard i ett skidfodral (maxvikt 12 kg). Pjäxor och en hjälm packas i en pjäxbag, Maxvikt för skidfodral + pjäxbag är 23 kg.
Viktig info gällande skidor och utrustning

- Det är inte möjligt att checka in s k ”multiskidfodral”.

Extra skydd. Köp gärna en plastpåse som skyddar dina skidor. Säljs på flygplatsen för 40 kr (gratis för SAS Plus, SAS Business och EuroBonus guldmedlemmar).

Hos SAS får du alltid ta med ett bagage som väger max 23 kg gratis. Det betyder att om du bara reser med skidutrustning, och den totala vikten inte överskrider 23 kg, så kan du ta med dig skidutrustningen utan extra kostnad. Om du tar med dig ytterligare ett bagage tillkommer en fast kostnad.

Viktigt! Kom ihåg att registrera i din bokning att du ska ta med dig skidor, det är inte en garanterad tjänst. På mindre flygplan - ARJ, CRJ900, F50, CR2, DAT/AT7 och S20 blir utrustningen bara accepterad på standby-basis.

Jusopetteri

SAS: sama teksti löytyy myös ruotsinkielisenä mutta tämä löytyy SASin Suomi-saitilta:

"Sukset tai vesisukset ovat sallittuja ja ne lasketaan yhdeksi matkatavaraksi. Hiihtovarusteiksi lasketaan yhdet sukset ja sauvat tai lumilaudan sisältävä suksipussi, joiden enimmäispaino on 12 kg sekä kypärän ja hiihtokengät sisältävä laukku. Näiden tulee näkyä varauksessasi ennen lähtöä. SAS Customer Contact antaa lisätietoja

Jos sinulla on hiihtopussin lisäksi muu laukku, lasketaan se ylimääräiseksi matkatavaraksi ja siitä veloitetaan erikseen."

------

Mielestäni tarkoittaa pitkälti Finskin systeemiä että yksi matkatavara (lisäksi monot/kypärän voi yo perusteella laittaa erikseen), max 23kg menee normaalina matkatavarana. Jos on muu laukku ja hiihtokamat pitää maksaa ylimääräistä. Paitsi että aina pitää ilmoittaa. Takuuta että saa kamat mukaan, ei anneta.

Sen verran voin sanoa näistä Lufthansan "suksikiintiöistä" että 5.12. kone Müncheniin oli täynnä ja ainakin 10 -15  suksipussia purettiin ulos. Jo meidän porukalla oli viidet sukset. Itse ilmoittelin varmaan viikkoa ennen.  Jatkossa teen heti ilmoituksen lipun varauksen jälkeen näitä juttuja luettuani. Lentoyhtiöllä on vähän kontrollia siihen mitä tapahtuu esim vaihdossa tapahtuviin ongelmiin, niitä hoitaa eri yhtiöt. Esim CDG oli jossain vaiheessa paikka johon jäi joka Finskin Helsinki lennolta 20-40 laukkua, riippumatta vaihtoajoista.

Näyttää olevan näistä yleisimmistä Finski ainoa joka lupaa aina ottaa sukset mukaan. Onko tuo 50€ paljon mielenrauhasta jos muilla tuntuu vaikealta, epäilyttävältä tai muista syistä epämiellyttävälle? Lipun hinta on erikseen mutta nyt on taas Finskillä 179€ (muistaakseni)  tarjous Müncheniin päälllä, joten kokonaisuus on suht ok.

Samulijp

Aika huolestuttavaa tämä "sukset tulee mukaan jos mahtuu" -meininki. Iltalehdille hyvää juttumatskua.

KalleW

[quote=Ilema]

Eli toisinsanoen Finskillä ei pitäisi olla ongelmaa eikä lisämaksua, jos on mukana vain 1 laukku, joka on alle 23 kg painava vaikka olisikin suksipussi. Jos kerran pituudesta ei ole valittanut. Näin ainakin noista Finskin ohjeista ymmärtäisin. Ja sitten jos on 23 kg painava laukku ja suksipussi niin menee lisämaksu.[/quote]

Junnun kanssa reissatessa suksipussi ja monolaukku (molempien kamat yht 23kg) on ollut lapsen matkatavara, ja mulla on sitten ollut matkalaukku (toiset 23kg). Ei lisämaksuja tai mutinaa Finskiltä.

Monoja en ole sisään ottanut mutta kypärän aina repun lenkkiin roikkumaan.

Finskilläkin on ongelmia Mynkkenin reitillä kun ajavat niin pienellä koneella, MUC-HEL 14.12 laukkuni jäi tulematta, ja odettelun ja tiedustelun jälkeen löytyi "ennakkotieto" että ei ollutkaan mahtunut koneeseen. No taksi toi seuraavana päivänä ja edelleen oli tuo punainen "priority" lipuke laukun kahvassa Smile

 

Runo_Jorma

Nyt kun lensin lufthansalla niin piti tuo 15€ maksaa tiskillä. Mielenkiintoisen tilanteesta tekee se, että menen paluulennolla Müncheniin - tulolennolla München - Helsinki homma toimi kuin junan vessa Münchenin päässä - ei ilmoituksia, ei maksuja.

Maksoin tuon 15€ nyt kentällä, mutta teen reklamaation aiheesta. Luulisi että check in tiskillä pitäisi onnistua ilmoittamaan laskuvälineet myös paluumatkalle. Ilmoittelen miten homma edistyy.

 

rippe77

Juurikin yritin ennakkorekisteröidä suksiani Lufthansan 1.2 lennolle Munchenin kautta milanoon. Ei kuulemma onnistu, kohteliaasti yritin tiedustella, että eikö esim. lisämaksusta yms. Ei kuulemma onnistu, kone Helsinki-Munchen välillä täynnä. Ainoa mitä voi tehdä on tiedustella Lufthansa Cargolta mahdollisuuksia kuljettaa sukset.... Jaa-a saas nähdä.

Kaitsu

Hei rippe77!

Muistithan hymyillä ja olla kohtelias? Jusopetterin ja Jaakon mukaan kyse voikin olla siitä.

Mie oon puolisen tuntia soitellut, palatessa 1.3. vain viimeinen legi täynnä, mutta ei osata kertoa, miten meijän koko matkan käy. (Saadaanko edes suksia lähtiessä 22.2. mukaan, pitääkö ne hylätä ulkomaille, selviääkö rahalla ja millä määrällä jne.) Välillä lupasivat jopa selvittää ja soitella takaisin päin. Ei neiti soitellut. Nyt en enää tiedä, pitäiskö jopa ajaa autolla täältä Kouvolasta Seutulaan, tyrkätä palvelutiskillä tytölle se 15 egeä kouraan ja käskeä selvittämään. Kalliiksi sekin tulee, jos ottaa töistä palkattoman virkavapaapäivän, ajelee kolmisensataa kilometriä lenkkiä jne. Puhelimitse ei näy selvyyttä tulevan. 

missada
Käyttäjän missada kuva

Oma kokemus Lufthansasta 22.12. lähdöllä: checkinissä pahoiteltiin että viikkoa aiemmin säännöt muuttuneet ja suksibägi on pakko ilmoittaa etukäteen puhelimitse josta ei tietysti lipun ostovaiheessa ollut mitään tietoa.. No sukset sai tsekattua meno-paluu ilman erillistä hintaa mutta tuosta kentällä rekisteröinnistä täytyi maksaa 15e toimistomaksu lippukassalle. Oikeastaan ikävämpää oli että sitten viime kevään Lufwaffen tarjoilut on vajonneet Finnairin kylmä sämpylä käteen -tasolle joten jatkossa lentänen ennemmin sillä. Finskistäkin on tosin tuo sama kokemus että Munchenin koneesta jättävät kylmästi tavarat pois kyydistä, ovat ihan kuuluisiä siitä Munchenin lost baggage -tiskillä. No, takana alkavat olla tasokkaan lentämisen ajat kiitos halpalentoyhtiöiden ja kovan kilpailun.

Mikko Piironen

Ei kai sillä ny mitään väliä ole millaisen sämpylän siinä Münchenin lennolla saa. Tärkeintä on kai se että pääsee perille kamojen kanssa. Sit yhtiön voi valita hinnan ja haluttujen lentoaikojen mukaan. Jostain syystä itellä ei oo tullut pariin vuoteen muuta kuin Lufthansan kyytiä.

Kaitsu

[quote=Mikko Piironen]

Ei kai sillä ny mitään väliä ole millaisen sämpylän siinä Münchenin lennolla saa. Tärkeintä on kai se että pääsee perille kamojen kanssa. Sit yhtiön voi valita hinnan ja haluttujen lentoaikojen mukaan. Jostain syystä itellä ei oo tullut pariin vuoteen muuta kuin Lufthansan kyytiä.

[/quote]

 

Mut justhan sie Mikko aiemmin kerroit, ettet oo edes kamojen kanssa lennellyt pariin vuoteen? (Kerroit: "Suksia tai muitakaan epätavallisia matkatavaroita en kyllä ole kuskannut moneen vuoteen, eli ehkä sillä välttää ongelmat.")  Eihän täällä kukaan ole valittanut, ettei ukko pääsis perille! Ongelma on, että tavarat ei kulje! Tärkeintähän on, että pääsee perille kamojen kanssa, niin ku ittekin sanoit. Nyt viimeiset 4 kertaa seittemästä on päätynyt siihen, ettei oo päässyt perille kamojen kanssa, siis kukaan meidän 4-6 hengen ryhmästä!

 

Kun elokuussa varattiin matka, oli nettisivulla vain, että tavaroista olisi hyvä ilmoittaa etukäteen. (kuten edellinenkin valittaja kertoi) Aika häröä hommaa, että nyt, kun puoltoista kuukautta ennen ilmoittelen, kerrotaan, että ei oikein onnistu. Laitettiin oikein nappisilmäinen ja kauniskasvoisempi Jukka asialle. Yritti tänään mennä Lufthansan tiskille. Enää ei edes 15 egeä kelvannut, antoivat vain saman numeron, johon olen jo ilman tulosta soitellut kiihkeästi. 

 

Mutta maino lentoyhtiö, vika on meidän omassa käyttäytymisessä. Ihanaa!

akim257

Tänään ei pitäisi valittaa kun kamat painoi yhteensä 31 kg eikö tullut sanomista, mutta lento olikin sitten myöhässä sen verran että missasin jatkolennon. Lauta pussi meni tosiaan mutisematta kun jouluaattona kentällä kävin infoamassa siitä. No, tässä sitä Frankfurtissa nyt odotellaan ja ihmetellään. Kamojen kuitenkin pitäisi keritä mukaan kun tässä on tätä aikaa riittävästi.

Mikko Piironen

[quote=Kaitsu]

Mut justhan sie Mikko aiemmin kerroit, ettet oo edes kamojen kanssa lennellyt pariin vuoteen? (Kerroit: "Suksia tai muitakaan epätavallisia matkatavaroita en kyllä ole kuskannut moneen vuoteen, eli ehkä sillä välttää ongelmat.")  Eihän täällä kukaan ole valittanut, ettei ukko pääsis perille! Ongelma on, että tavarat ei kulje! Tärkeintähän on, että pääsee perille kamojen kanssa, niin ku ittekin sanoit. Nyt viimeiset 4 kertaa seittemästä on päätynyt siihen, ettei oo päässyt perille kamojen kanssa, siis kukaan meidän 4-6 hengen ryhmästä!

[/quote]

Joo no sen verran pitää paikata, että lastenrattaiden kanssa oon lennellyt. Ja siihen Lufthansa on kyllä Suomesta lennettäessä ihan yliveto. Finski pakottaa tsekkaamaan rattaat sisään kun taas Lufthansalla ne saa aina portille. Se on aika jees varsinkin Münchenissä, koska Suomen koneet taitaa useimmiten jäädä kuitenkin bussikuljetukseen. Sit voi tyrkätä ipanan rattaisiin jo bussiin mentäessä. Muita yhtiöitä en oo just viime aikoina miettinyt, koska suora lento on aika jees. 

Suksien ja kiipeilykamojen suhteen roudaustarvetta ei ole. Miksi mä niitä Suomeen toisin? Niiden normaali säilytyspiste on tällä hetkellä siis München. Edellisen kerran kun joku yhtiö on hukannut mun sukset niin se kyllä oli Lufthansa, mutta siitä on jo kahdeksan vuotta. Menolento Frankkuun oli sen verran myöhässä, että vaihto ei vaan ehtinyt mitenkään.  

Toi sun statistiikka on kyllä jäätävä. Ymmärrän että kismittää. Eikä ne kamajormat sitä tiedä olitko kiltti ja hymyilit tiskillä. Huono ohje sinänsä. Lentäminen nyt on vaan geneerisesti perseestä, mutta minkäs teet. Muut matkustusmuodot on usein turhan hitaita.

jaakko

[quote] Ongelma on, että tavarat ei kulje! Tärkeintähän on, että pääsee perille kamojen kanssa, niin ku ittekin sanoit. Nyt viimeiset 4 kertaa seittemästä on päätynyt siihen, ettei oo päässyt perille kamojen kanssa, siis kukaan meidän 4-6 hengen ryhmästä[/quote]

no ehkä sä et sitten ole huutanut ja v****illut tarpeeksi jos SE kerran auttaisi?=)

onhan tuo perseestä, mun pointtini oli vaan että raukka virkailija ei pysty muuttamaan sääntöjä MUTTA pystyy ehkä venyttämään niitä JOS haluaa. mutta kukin tyylillään, ei siitä kait sen enempää..

sinänsä tuo suksien rekisteröinti on tietysti järkevää koska silloin yhtiöllä on etukäteen joku käsitys siitä paljonko romua on koneeseen tulossa ja heillä on kenties joku mahdollisuus yrittää parantaa tilannetta, harmi että toteutus on mennyt huonosti. itsekään en saanut sitä varmistusmeiliä waffelta koskaan, ja eipä sitä näy waffen varaussivustollakaan. pitänee kentällä koittaa varmistaa kun sinne on ensi viikolla asiaa.

meidän kaikki finskin lennot hiihtämään on tähän asti olleet 100% menestystarina, ollaan lennetty useita kertoja suorilla milanoon, geneveen tai muncheniin ja aina on ukot ja romut päässeet ongelmitta perille. surullista kuulla että niilläkin sitten joskus mättää. noin yleensä olen valmis maksamaan satasen enemmän suorista lennoista, koska silloin on yksi sössimisen paikka vähemmän tarjolla. erityisesti kannattaa tietysti välttää lentoja joilla on tiukka vaihto jollain isolla solmukentällä.

vuonna -90 kun lentäminen oli vielä luksusta, tukholmaan lensi helsingistä 1000mk:lla (226€ korjattuna), nyt sinne pääsee 70:llä. miten se ei voisi olla näkymättä missään?

mutta, jos tuntuu että tämä käsi ei miellytä niin onhan niitä vaihtoehtoja: auto, juna, bisnesliput tai ryanair.

Kaitsu

Nii Jaakko, mie oon sen verran vanhan polven ukkoja, että min mielestä vittuilun sen enempää ku perseen nuolemisenkaan ei pitäis vaikuttaa palveluun, josta on jo maksettu. 

"mutta, jos tuntuu että tämä käsi ei miellytä niin onhan niitä vaihtoehtoja: auto, juna, bisnesliput tai ryanair." Tämmöseen palveluun törmäsin, olikohan vuonna 2006 Ylläksen siinä Kotakahvilassa, vai mikä se nyt on. Kahvi oli kylmää, huomautin, niin vastattiin: "Ei oo pakko juoda, jos ei maistu." Sen jälkeen en ookaan Lapissa hiihdellyt tai kylmää kahvia juonut.

Mutta todella mahtavaa, että "teidän kaikki finskin lennot hiihtämään on tähän asti olleet 100% menestystarina"! Minullakin ton lähi S-Marketin kaikki vierailut ovat olleet 100% menestystarina: joka kerta kun olen maksanut Rainbow-lageroluesta, olen sitä saanut. Minun nuoruudessani sitä ei vain kutsuttu 100% menestystarinaksi, se oli itsestäänselvyys! Lufthansan kanssa ei ole.

JHS

Tänään Munchen - Brysseli ruumisarkun kokoisen suksipussin kanssa, painoi joku 25 kg. Ei mitään ennakkoilmoitusta eikä virkailijan ilme värähtänytkään check inissä kun tarrat kiinnitti. Lisäksi lennolla ilmaiseksi alkoholijuomat ja vielä kolmioleipä, mikä oli myönteinen yllätys lyhyellä euroopanlennolla näinä aikoina. Kamat tälläkin kertaa perillä niinkuin pitikin. Lufthansa pysyy edelleen mulla ykkösyhtiönä laskureissuilla ja kokemukset ovat aina olleet pelkästään myönteisiä. 

Jussi H.

Mä varasin lennot Hki-Geneve-Hki (Frankfurtin kautta molempiin suuntiin) joskus loka-marraskuussa Lufthansalla. Lentojen ajankohta maaliskuussa. Kiitos tämän ketjun oivalsin soittaa tänään ja ilmoittaa sukset (muuten en olisi ymmärtänyt sinne soittaa, kun aiemmin tapana on ollut että sukset kulkevat lufthansalla hyvin). Tänään siis soitin (yritin hymyillä puhelimessa, jos se kuuluisi jotenkin äänestä), puhelimessa ei ollut jonoa yhtään ja kohtelias herrasmies ilmoitti, että kaikki kunnossa ja toivotteli hyvät päivänjatkot vielä. Nyt jos saan vielä maaliskuussa sämpylän ja kaljaa koneessa, niin en voi valittaa.

- Jussi

ps.  niin ja lennot maksoi muistaakseni 180 e, joten ei hintakaan minusta paha.

- Jussi

Eero V
Käyttäjän Eero V kuva

[quote=jou001]

[quote]  noin yleensä olen valmis maksamaan satasen enemmän suorista lennoista, koska silloin on yksi sössimisen paikka vähemmän tarjolla. erityisesti kannattaa tietysti välttää lentoja joilla on tiukka vaihto jollain isolla solmukentällä.

 

[/quote]

Täysin samaa mieltä! Lisäisin vielä, että riittävä vaihtoaikakaan ei takaa, että matkatavarasi tulevat mukana jatkolennolle. Jos jatkolennon kone on pieni (kuten esim Austrian Airlinesillä), niin on suuri vaara, että KAIKKI matkatavarasi jäävät jonnekin Frankfurtin ja Salzburgin välille KOKO viikonlopuksi. (Suksiahan voi aina vuokrata paikan päällä, ja vuokra korvataan vakuutuksesta tai jopa lentoyhtiöltä, mutta vaatteet, piilolasit, elektroniikka jne. ovat se suurin ongelma. Ja epätietoisuus, kun soittelet lost baggageen koko viikonlopun ajan, ja virkailijat siellä vaihtuvat).

lavitsa

lensin eilen helsingistä munchenin kautta geneveen lufthansalla kahden suksipussin ja ison repun kanssa.

viikkoa aiemmin  soitin ja varmistelin suksipussien mahtumista mukaan. kyllä mahtuu, eka pussi ilmaiseksi mutta toisesta pitää maksaa 50 e, sanottiin. kentällä lisämaksua ei kuitenkaan peritty. joskus homma menee putkeen.

  

aman

Rekisteröin itse juuri sukset Lufhansalle Hki-Munchen-Hki-lennolle helmikuun alkuun. Helpot päivät Su-Pe. Ei ongelmaa mahtumisen kanssa, mutta puhelimessa varoitettiin, että sukset menee ilmaiseksi vain jos matkalaukku+sukset painaa yhteensä alle 23 kg. Muuten sukset 50 e. Tällaisestakaan ei ole ennen ollut puhetta, tosin en ennen ole edes etukäteen ilmoittanut suksia.

Kolmella aikaisemmalla reissulla ei ole ollut mitään ongelmia Lufhansan kanssa.

tammela

Iltapäiviä.

Luffella on lennetty lähes yksinomaan tähän asti. Melkoista venkoilua alkaa olemaan tää "ski bags for free"-teema jota niin kovasti mainostetaan.

"The maximum weight of an additional piece of ski or snowboarding equipment must be within the relevant weight limits of the respective travel class."

Ilmeisesti tuolla klausuulilla täytyy runnoa esim. economyssa suksipussi+laukku/reppu 23 kilon sisään MOLEMMAT.

Täytynee tulostaa nuo ehdot heidän sivuiltaan ja lähettää nippu inhottavia kyssäreitä mukaan. Eipä mainita esim suksipussin hinnassa, onko se menopaluu vai suunta...Vihjaisen kyllä postaavani vastaukset tänne foorumille.

Hassunhauskasti ostettiin lennot toukokuussa. Kamat on ilmoitettu aikapäiviä sitten. Katotaan miten meidän possen Snowscoot-miehen käy vermeineen. Mielenkiintoista.

Samulijp

No siihen loppui ilmeisesti Luffen "23kg laukku + sukset ilmaiseksi" -etu. Eipä ole viimetalvina enään näkynyt 99€ tarjouslentojakaan. Kohta alkaa Warstainer maksamaan koneessa, nahka Recarot vaihtuu normi plyysseihin ja sitten julkaistaan todella huono kvartaalitulos. Tää on niin nähty.

Muokkaus:

Piti oikein itse tutkia asiaa ja näyttää näin menevän Luffen saitilla olevan PDF:n mukaan. Mainostavat kylläkin vielä tällä tekstillä:

"With Lufthansa your skis fly free of charge

On Lufthansa flights you can take your ski equipment with you in addition to your defined free baggage allowance (not applicable on North Atlantic routes)."

JHS

[quote=tammela]

"The maximum weight of an additional piece of ski or snowboarding equipment must be within the relevant weight limits of the respective travel class."

Ilmeisesti tuolla klausuulilla täytyy runnoa esim. economyssa suksipussi+laukku/reppu 23 kilon sisään MOLEMMAT.

[/quote]

Jotkut nakee epaselvan tekstin esteena, toiset mahdollisuutena. Kun argumentoi hyvin ja pitaa mukana vaikka tulosteen relevanteista ehdoista saa joskus laventavalla tulkinnalla parempaakin palvelua kuin mihin olisi oikeutettu.

Vaikka teksti voisi olla selkeampikin, tuo tarkoittaa sita etta ylimaaraisen matkatavaran (suksipussi) paino ei saa ylittaa matkustusluokan yksittaisen matkatavaran painoa. Ylimaarainen on ylimaarainen ja paino siis rajattu 23 kiloon. Olen Star Alliancella Gold-tasolla ja Luffella kulkisi siis 23+23+suksi/lautapussi&monot(23kg) maksimissaan jos vaan jaksaisi hihnalle asti roudata. Tein kerran sen virheen etta yksi sakki oli yli 30kg kun luulin etta raja on 56kg ilman laukkukohtaisia rajoituksia. Mutta kuten aina, olivat ystavallisia ja joustavia ja vaan muistuttivat etta ens kerralla max 23kg per laukku.

Mita tulee matkatavaroiden myohastymiseen tai katoamiseen senkin voi ennakoida ja nahda positiivisesti: Korvaamattomat kamat kasimatkatavaroihin ja vakuutuksen piikkiin kaikki mita tarvitsee. Kerran kavi niinkin etta vuorikiipeilykamat viivastyi juhannuksen yli ja valtyin roudaamasta niita kunnes ne toimitettiin napparasti Mineralnye Vodyn kentalle juuri silloin kun tarvittiin.

Kaitsu

[quote=JHS]

[quote=tammela]

"The maximum weight of an additional piece of ski or snowboarding equipment must be within the relevant weight limits of the respective travel class."

Ilmeisesti tuolla klausuulilla täytyy runnoa esim. economyssa suksipussi+laukku/reppu 23 kilon sisään MOLEMMAT.

[/quote]

Jotkut nakee epaselvan tekstin esteena, toiset mahdollisuutena. Kun argumentoi hyvin ja pitaa mukana vaikka tulosteen relevanteista ehdoista saa joskus laventavalla tulkinnalla parempaakin palvelua kuin mihin olisi oikeutettu.

Vaikka teksti voisi olla selkeampikin, tuo tarkoittaa sita etta ylimaaraisen matkatavaran (suksipussi) paino ei saa ylittaa matkustusluokan yksittaisen matkatavaran painoa. Ylimaarainen on ylimaarainen ja paino siis rajattu 23 kiloon. Olen Star Alliancella Gold-tasolla ja Luffella kulkisi siis 23+23+suksi/lautapussi&monot(23kg) maksimissaan jos vaan jaksaisi hihnalle asti roudata. Tein kerran sen virheen etta yksi sakki oli yli 30kg kun luulin etta raja on 56kg ilman laukkukohtaisia rajoituksia. Mutta kuten aina, olivat ystavallisia ja joustavia ja vaan muistuttivat etta ens kerralla max 23kg per laukku.

Mita tulee matkatavaroiden myohastymiseen tai katoamiseen senkin voi ennakoida ja nahda positiivisesti: Korvaamattomat kamat kasimatkatavaroihin ja vakuutuksen piikkiin kaikki mita tarvitsee. Kerran kavi niinkin etta vuorikiipeilykamat viivastyi juhannuksen yli ja valtyin roudaamasta niita kunnes ne toimitettiin napparasti Mineralnye Vodyn kentalle juuri silloin kun tarvittiin.

[/quote]

Mie vähän luulen, että Gold-tasolla on nyt enemmän merkitystä "lavennettuihin tulkintoihin" kuin JHS:n argumentoinnilla...  Tuli mieleen Hesarin pääkirjoitussivuilla kirjoitteleva Apusen Matti, jonka argumentit ovat kuin peruskoulun 8. luokan pojilla. Jutut menee aina vaan läpi ja pääkirjoitussivuille, syynä tosin jokin muu kuin argumenttien laatu. Tästä onkin jo tullut sellainen yleinen ilmaus: "Argumentit on ku Apusen Matilla!"

Vielä lokakuun lopulla Lufthansa ilmoitti meille suksipussin maks. painon olevan 15 kiloa. Tuulan suksipussista sitten siirreltiin Seutulassa kamaa meidän kasseihin, sama viime maaliskuussa Münchenissä, kun revin splittilaudasta siteet irti ja siisrsin ne kassiin, sitten oli harasoo. Mutta täähän pitää vaan nähdä mahdollisuutena! Eikös Sarasvuon Jari käskenyt nähdä syövänkin mahdollisuutena? Ihanaa, kun taas helmikuun lopulla seikkailemme ilman matkatavaroita Itävallassa ja etsimme yli 10 vuokraamosta suksia Irman 22-koon randokenkiin...

Voi vittu mitä sakkia.

tammela

Iltoja taas.

Nuo tulkinnat ovat kiva mahdollisuus niin kauan, kuin ne kääntyvät omaksi edukseen vaikkapa GOLD-statuksella. Kovat jätkät tosin vetää Elbrukselle? käsimatkatavaroillakin. Hakut ja raudat köysineen saa kyllä koneeseen kun ajattelee laveasti turvatarkastuksessa.

Saksalainen suoruus olisi ihan kiva noissa määräyksissä italialaisen suurpiirteisyyden sijaan.

 

tammela

Vielä se linkki , mistä katsoin tuon lauseen:

http://www.lufthansa.com/fi/en/ski-baggage-on-lufthansa-flights

 Kohdasta:Ski bags as part of your free baggage allowance. Siellä taulukon alapuolella olevissa lisähuomioissa kahdella tähdellä.

Sivut