1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Markku Jussila
Suksen tai laudan irvistävä pintalaminaatti

Suksien pintalaminaatti irvistää ilkeästi kannasta. Nousukarvojen kiinnitykset tällaisia tuntuvat aiheuttavan, mutta joskus on ihan muutenkin vaan alkanut laminaatti kärjestä tai kannasta irrota.

Mitä tekisitte? Suosiolla huoltoon?

Onko kotikonstein jotain tehtävissä? Jotain hyvää liimaa ja simppeli puristus kiinni? Laminaatin repäisy ja liimaa ja lakkaa tilalle vesieristeeksi? Vai mitä olette tehneet?

Kuvat: 
Mika K

Epoksia, puristus ja popniitti vielä kaupan päälle, jos ei muu auta Smile

Läskikymppi Freeride Team

Markku Jussila

Eikö ilman epoksia selviäisi tämän kokoisista paikkailuista?

Jotenkin yrittänyt vältellä epoksin kanssa läträämistä.

b3

Epoksi estää veden pääsyn runkoon. Kantsii paikata kunnolla. Mulla paikkaamattomuus aiheutti suksen hajoamisen.

Markku Jussila

Facebookin puolella kaveri vihjasi Sugrun. Onko kokemuksia Sugrusta tämän tyyppisissä laskukamojen (kosteutta, lämpötilavaihteulua, taipumista) paikkailuissa?

https://sugru.com/about

Kaitsu

Laita ihan suosiolla jotain pikaepoksia, Araldiittia, superepoksia tai jotain, saat lähimmästä ropparista, honkkarista tai prismasta.  Laitat kunnolla sinne väliin, sitte vaikka elmukelmua muutama kerros päälle, sitte jotkuu rimankappaleet joihin ruuvipuristimet kiinne. Ainakin on halenneet lumilaudat, koskimelat sun muut tollee kestänny.

LJLLJL

Eipä sen epoksin kanssa läträtä tarvitse. 2-komponenttiliiman sekoitus onnistuu siististi kertakäyttömukissa, ja levitykseen ohut ja leveä lasta - luottokortti on tähän paras väline Smile Jos kyseessä on pelkkä pintamuovin irtoaminen, niin läpinäkyvä pakkausteippi varmaan riittäisi tuon kokoisen alueen puristamiseen. Muutama siivu sitä tuon irronneen alueen päälle ja päät käännetään reunan yli pohjaan ja toisiinsa kiinni. Nämä pikaepoksit on sen verran jäykkiä, että ne eivät valu holtittomasti pitkin suksenpohjaa, kuten esimerkiksi laminointiepoksit. Ylimääräisen liiman saa veistettyä mattoveitsellä irti jähmettymisen jälkeen, lasimaista epoksista tulee vasta pidemmän ajan kuluttua.

Tarvitsemasi määrä epoksia on tosi pieni, just sen verran että mukin pohja peittyy. Vastaavankokoisissa hommissa en ole vaivautunut käyttämään suojavälineitä, mutta isompien epoksimäärien kanssa touhuttaessa kunnon hanskat ja hengityssuojain ovat must. Hyvin tuuletettu tila on tietysti turvallinen, mutta tällä hetkellä parveke on luultavasti vielä turhan kylmä epoksin kovettumiselle.

Monokkeli

Itse olen toiminut niin että mikäli pintalaminaatti muuten yhtenäinen ja ehjä mutta vain irti niin kaivanut hieman lisää auki, pikaepoksia väliin (marketin hyllystä löytyvät ihan ok) ja puristimilla kiinni. Kuvan kaltaisessa tilanteessa olen leikannut ylimmääräiset puukolla pois mutta silti sulkenut rakenteen pikaepoksilla.

Don't split your ride in Two

s.a

Viäl kerran noista pikaepokseista ( ja yleensäkin epokseista, ku on tarvinnu korjata jonkun muun jo kertaalleen huonosti korjaamia välineitä ), jotta ne eivät liimaa yhtä hyvin eli adheesio ei ole yhtä luja kuin juoksevammilla ja hitaammilla epoksiliimoilla. Ja koska siis epoksimuovin kuivumisreaktiossa bisfenoli A ja amiinit tuottavat sitä amiinivahaa niin jos korjaus ei pysy niin tahmean ja heikon pikaepoksin poisto v...ttumaista siältä saumasta. Kukin tiätty korjaa niinkuin parhaaks näkee.