1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Heidi
Yksin Karhunkierrokselle/muualle?

Hei

Olen lapsuuden ja nuoruden partiovuosien jälkeen ollut pitkää poissa vaelluksilta, mutta nyt taas kolmenkympin jälkeen asiasta innostunut. Kesällä olin Repovedellä muutaman yön ja tarkoituksena oli lähteä Karhunkierrokselle elokuun alussa, mutta..Nyt matkaseura peruikin ja haluan kuitenkin lähteä. Pärjäänkö karhunkierroksella itsekseni? (eli onhan siellä muitakin ihmisiä, kun niin suosituksi sanotaan). Mahtuuko laavuille, kun matkaseuran puuttumisen vuoksi puuttuu myös teltta? Entä onko jotain muuta mukavaa vaihtoehtoa karhunkierrokselle?

Kiitos tiedoista

-Heidi

Ällä

Pärjäät kyllä yksin, jos Repovedelläkin sujui hyvin. Karhunkierroksella taitaa olla kännykkäkattavuuskin aika hyvä, joten voi vaikka tilata taksin pisteisiin, joissa polku ylittää tien, jos alkaisi kyllästyttää. 

Ilman telttaa tai muuta majoitetta en kyllä lähtisi. Voihan yksi ihminen nukkua vaikka puuvajassa tai laverin alla tarpeen tullen, mutta onhan se mukavampi, kun saa omassa yksiössä olla. Ja onhan tuolla itikkaakin varmasti sen verran, että jo niiltä pitää suojautua laavussa. Tai tämä on varmaan luonteesta kiinni, mutta itse en mielelläni menisi laavuun, jos siihen on jo majoittanut pari-kolme ihmistä.

Lapissa esimerkiksi Hetta-Pallas on suosittu reitti, jossa kohtaa paljon muitakin. Siellä on mahdollista vaikka varata paikka varaustuvasta, jos niitä on vielä vapaana. Saariselällä voi kiertää rengasreitin Kiilopäältä. Polkuja ei ole merkattu, mutta ne ovat tupien välillä selkeät, vaikka kartanlukua tarvitaankin oikean polun valitsemiseksi.

Sokosti Suomujoki

Teltta mukaan, niin onnistuu. Laavuilla - ja myös tuvissa - on itikoita aina ensipakkasiin asti, joten teltta on käytännössä paras vaihtoehto majoittumiseen. Sopiva teltta ei paljoa maksa, tuurillaan semmoisen saa lainaksikin.

Löytäisitkö jotain toista (teltallista) matkaseuraksi? Tälläkin foorumilla on treffi-osasto, vaellusnetissä seuraa retkille -osasto.

Karhunkierroksella on muita ihmisiä. Samoin Hetta-Pallaksella ja UKK-puiston poluilla.

Muita merkattuja, mutta maisemallisesti Karhunkieroksesta poikkeavia reittejä on mm. Kevon reitti (ei juurikaan tupia, jokien ylityksiä on), ja Kilpisjärvi - Halti (voit varata varaustuvan joka yölle - kevyet kantamukset riittävät).

Heidi

Kiitos tiedoista. Repovedellä en ollut yksin liikenteessä, mutta yksin olo ei ole pelottavaa, jos muutaman ihmisen päivän aikana näkee. Kyllähän sitä telttaa tarvitsee tulevaisuudessakin, joten eiköhän sellainen ole hankittava. Käyn kurkkaamassa treffit-osiosta ja sieltä vaellusnetistä, onko joku menossa samoihin aikoihin.

-Heidi

Tura

Suosittelen myös Hetta-Pallasta tai Kiilopäältä Raututuntureille kulkemaan. Teltta on paras majoite sääskiaikaan ja muutenkin.