1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Markku Jussila
Uudet actionsportkamerat (GoPro, Contour, Sony,...)

Marraskuussa 2012 varmaan myynnissä GoPro Hero 3:

1080p 60fps. Eikös tuo nyt ole mukavan riittävä taso ulkoiluharrastusten harrastajatason dokumentointiin?

Tuo 4k-kuvaus taitaa tällä kameralla olla aika turhake kun jää 15 kuvaan sekunnissa eli kaikki mahdolliset hidastukset jää pois. Vai pystyykö tuota 4k moodia hyödyntämään zoomausefekteissä? Eli onko perustason videosoftapuolella valmiita toimintoja tehdä kelvollisia zoomausefektejä ylisuuriresosisesta videomatskusta vastaavasti kuin Nokian 808 Pureviewn still-kuvista voi tehdä laadukkaita zoomattuja versioita millä tahansa stillkuvankäsittelyohjelmalla?

Onko näiden actionsportkameroiden optiikoissa eroja tai onko optiikalla tämän tyyppisissä kameroissa merkitystä?

Hienon näköinen on mainosvideokin GoPro Hero 3:lle:

jariarkko

Kyllähän toi alkaa kai olla "riittävä" laatutaso ainakin noiden numeroiden osalta. Täytyy kuitenkin muistaa, että linssi, valovoima heikossa valossa yms. vaikuttavat todella dramaattisesti kuvan laatuun. Hero2:ssa ainakin esimerkiksi heikon valaistuksen vaikutuksen huomaa todella selvästi.

Olen ollut erittäin tyytyväinen Hero2:een, enkä usko että Hero3 ihan hirveän dramaattista muutosta tuo, mutta ehkä tuo pitäisi kuitenkin laittaa ostoslistalle.

Tai ehkä pitäisi lukea joku testi ensin. Joskushan on käynyt niin, että uusi ja tarkempi kamera tuottaa itse asiassa huonompia kuvia kuin vanha, koska tarkempi kenno vaatii enemmän valoa & pidempää paikallaanpysymistä.

Hero3:ssa kiinnostaa myös hieman pienentynyt koko. Mahtaakohan käyttöliittymä olla sama? Mua ainakin häiritsee hieman toi kahden napin systeemi. Jos ote lipsahtaa vähänkin virtanapista esimerkiksi laitetta sulkiessa niin se vaihtaa moodia videosta still kuviin, ja takaisinpääsy vaatii miljoona painallusta...

Markku Jussila

Toivottavasti DPReview.com ottaa tuon tarkasteluun vaikkei tässä olekaan stillkuvapuolta, jota DPReview perinteisesti on korostanut. Videokamerapuolella ei taida olla DPReviewiä vastaavaa kuvanlaatupainottunutta arvostelijaa?

Pieni koko +1.

Koko saisi näillä pienentyä tosin vielä tästä Hero3:stakin tosi paljon. Nyt nämä ovat vähän huvittavan isoja. Esim. jotkut vapaalaskutapahtumat muistuttavat Teletappien kokoontumisia kun melkein kaikilla on ylimääräinen kookas tiitti päässä. Kypärät tekivät laskijoiden päistä jo isoja, mutta sitten vielä tämä uudempi lisätiitti siihen huipulle, niin vaikutelma on jo todella koominen.

Vääräjalka2

Kyllä Contourin muotoilu on jokseenkin onnistuneempi. Valitettavasti kuvanlaatu ei yllä ihan samaan.

Gorgon

Jos suunnittelee action-kameran hankintaa, kannattanee huomioida myös Sonylta tulossa oleva versio (ks. Freeride.se alkusyksy). Muistaakseni tässä oli etuina etenkin pieni koko, edullinen hinta ja mahdollisuudet lisälaitteille.

Gorgon

Missä muuten tyypillisesti jaatte noi 60 fps:n videot? Itse oon käyttänyt Vimeota, mutta siellä taitaa perusversiossa olla limittinä 30 fps.

Pemker
Käyttäjän Pemker kuva

Olen ollut Hero 2:n omistaja viime talvesta ja kivaa on ollut. iMoviella oon editoinut ja youtubissa hävittänyt kuvanlaadun:)

Tuossa uudessa Hero 3:ssa näyttää olevan "tuplatehot", mutta kätevintä omasta mielestä lienee se vakio wifi-yhteys. Hero 2 joutuu ostamaan sen lisähärppäkkeen, jotta vois käyttää kaukosäädintä, iPhone-appsiä ja näyttämään leffoja langattomasti eri päätelaitteissa. Ymmärtääkseni se halvin H3-malli vastaa H2:sta. On vaan halvempi (?).

-More speed to U-

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Arvio uudesta Sonysta: http://gizmodo.com/5953000/sony-action-cam-review-not-as-awesome-as-we-hoped

"Should You Buy It? Maybe. The Sony produces pretty decent images at a nice price, and it has that neat 720p/120fps trick. But hold off for now.

The Contour+2 is a better camera, but it's also $130 more expensive, and it's a lot bulkier. At the same time, GoPro just unveiled the Hero 3—a lighter, smaller camera with built-in Wi-Fi. It can also do that 720 slo-mo trick (and shoot at 1080p/60fps, for full frame slow-mo, or 4K at 15fps, just to show off). Plus, with the Contour and the GoPro, there are just way more mounting options.

We're going to have to spend some time with the new Heros before we can recommend this (or the any of them) without reservation. In the meantime, for Sony's first stab at an action cam—it's pretty well done!"

[quote author=Gorgon link=topic=42148.msg208564#msg208564 date=1350586094]
Jos suunnittelee action-kameran hankintaa, kannattanee huomioida myös Sonylta tulossa oleva versio (ks. Freeride.se alkusyksy). Muistaakseni tässä oli etuina etenkin pieni koko, edullinen hinta ja mahdollisuudet lisälaitteille.

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

Jukkis10

Täällä yhdenlaista vertailua myös: [url=]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5wqT-IKdgDE[/url]  Smile

(Edit: urli korjattu, https -> http)

Carlos
Käyttäjän Carlos kuva

Sony HDR-AS15 videokamera.

Kuvaa elämyksesi minne ikinä seikkailusi johtaa! Ultrakompakti, vain 90 gramman painoinen HDR-AS15 Action Cam tallentaa yksityiskohtaista teräväpiirtovideota riippumatta siitä, oletko vaeltamassa, pyöräilemässä, sukeltamassa, surffaamassa vai hyppäämässä laskuvarjolla. Kiinnitä pienikokoinen Sony Action Cam kypärääsi tai rullalautaasi mukana tulevalla kiinnikkeellä. Voit myös hankkia lisävarusteena vedenpitävän kypäräkiinnikesarjan. Kun kamera on paikallaan, paina isoa tallennusnäppäintä ja anna palaa!

Mukana tulee 60 metriin vesitiivis kotelo.
•Ø7.7 mm Exmor R CMOS-kenno
•Videokuvan tarkkuus: 1920 x 1080/30p (HQ), 1280×720/30p , (STD,SLOW,SSLOW);680 x 480/30p (VGA)
•Videotiedostomuoto: MPEG4-AVC/H.264
•Still-kuvan koko: 2,0 megapikseliä
•Objektiivi: Carl Zeiss Tessar, kinovastaavuus n. 15.3 mm, F2.8
•Kuvanvakaaja: sähköinen
•WiFi: IEEE 802.11b/g/n (2.4 GHz)
•Liitännät: HDMI-lähtö, USB microB, mikrofonitulo 3.5 mm
•Muistikorttipaikka: SD/SDHC, Memory Stick Micro
•Mitat: 24.5 x 47 x 82 mm
•Paino: 90 g
?
?
?
?

Onko kellään kokeiluja? Teknillisesti on muka parempi?

Sancho

Ei ole ko. kamerasta mitää kokemuksia, mutta miten se on teknisesti parempi kuin Gopro? Speksien perusteella jää jälkeen kaikilla osa-alueilla verrattuna Gopron parhaaseen malliin ja lähes kaikilla osa-alueilla verrattuna Gopron halvempiin malleihin.

Alla olevasta linkistä löytyy speksit Gopron tuotteisiin:
http://gopro.com/hd-hero3-cameras

Hinnatkin pyörivät samoissa.

lego
Käyttäjän lego kuva

Sonyssä on yksi iso miinus, rotaatio puuttuu eli kamera pitää olla pystyasennossa..

ecky
Käyttäjän ecky kuva

GoPron Hero3 Black Editionin speksit alkavat olla sellaiset, ettei vastaavaa videokuvaa löydy tuohon hintaan. Kamera irtoaa Blobberin ennakkotilauksesta alle viidensadan, en usko että se hinta on edes halvin millä sitä tulee saamaan, kunhan tuote tulee markkinoille. Jenkeissähän tuo on 399 usd eli reilu 300 euroa.

2.7 kp cinema laatuista videota pystyy kuvaamaan 24 fps laadulla. Tällaisella laadulla pystyy videota vielä editoimaankin, ja silti saadaan 1080p laatuista kuvaa. Eräs jälkieditointitarve on linssivääristymän korjaaminen. FullHD:na saa puolestaan kuvattua 60 fps videota. Mikäli tuo ei riitä, niin tuosta pystyy Twixtorin tai muun vastaavan tekniikan avulla hidastamaan videota vielä lisää.

Hero3 BE:lle lupaillan hyviä hämäräkuvausominaisuuksia. Näitä ei minun mielestäni ainakaan Suomen oloissa voi olla korostamatta liikaa. GoPro Hero 5 Wide oli täysin käyttökelvoton syksyisin ja  talvisaikaan. Jotain kuvaa pystyi saamaan kevään aurinkoisina päivinä ja kesällä. Iltahämärä tappoi kuvanlaadun hyvin tehokkaasti. GoPro HD Hero oli jo parempi, pienessä hämärässä sinne kortille tallentui muutakin kuin kohinaa ja mustaa.

Hero2 ja Hero3 taitavat olla vielä siitäkin parempia. Kokemusta ei itsellä ole, mutta haaveilen tuosta Hero3 BEstä.

-- 

"The stars obtuse emit a shivered ray"  James Thomson

 

Carlos
Käyttäjän Carlos kuva

Onkohan toi Wi-Fi myös sellanen: voi vaikka katsoa
puhelimen-näytöstä että kamera on kohdistettu oikein, ennen kun
lasket elämäsi ranin (ja huomaat että olisi voinut olla nanomillin
suuntaan tai toiseen?)

ONY

Wifiä tuli koitettua tuossa viikonloppuna, kun tehtiin [url=]Neitikoski 20.10.2012 on Vimeo[/url] tämä. Toimii siis ainakin tossa Liquid imagessa siten , että voi tarkistaa ennen kuvauksen alkua puhelimella. Saat katottua, mitä kamera näkee parin sekunnin viiveellä ja käynnistää videon myös siitä puhelimesta. Meillä oli noin 15m matka tonne kosken keskelle ja ihan hyvin pysty säätää ja käynnistellä. Samoin videot voi kattoo puhelimesta jälkikäteen. Todella pätevä uudistus Wifi minun mielestä.

Carlos
Käyttäjän Carlos kuva

Bueno homma. Silmälappuvideot päähän ja rani alas.

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Yhdistimme kaksi rinnakkaista keskustelua yhteen ketjuun. T: admin ja modet

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

Artturi Kröger

Action-kamerakaupassa pian yksi vaihtoehto vähemmän? Contourilla taitaa olla tilanne päällä?

"Contour Inc., one of the pioneers in wearable camera technology, has abruptly closed its Seattle headquarters — surprising many of its employees and leaving the future of the company unclear."

http://www.geekwire.com/2013/contour-closes-seattle-hq-surprises-employe...

Markku Jussila

[quote=Artturi Kröger]

Action-kamerakaupassa pian yksi vaihtoehto vähemmän? Contourilla taitaa olla tilanne päällä?

"Contour Inc., one of the pioneers in wearable camera technology, has abruptly closed its Seattle headquarters — surprising many of its employees and leaving the future of the company unclear."

http://www.geekwire.com/2013/contour-closes-seattle-hq-surprises-employe...

[/quote]

Aika yllättävää jos maailmanlaajuisten markkinoiden kakkonen tai kolmonen ei pysy pystyssä. Suomessa on totuttu monopoleihin ja oligopoleihin mutta on se kumma jos koko maailmaan mahtuu jatkossa vähän joka toimialalla ainoastaan yksi tai kaksi isoa nimeä. Menee tylsäksi. Mutta toisaalta niin kauan kun ei ole puhdasta monopoliasemaa kellään niin tekninen kehitys onneksi laukkaa eteenpäin.

Markku Jussila

Garmin tunkee actionkameramarkkinoille, Garmin Virb.

Kuvaan liittyvät speksit aika samaa kamaa muiden kanssa. Akun käyttöaikaa kehutaan paremmaksi.

Tavallaan tuossa on tolkkua. Kamera ja Gps-antenni ovat kaksi asiaa, jotka ei voi olla taskussa. Molempien oltava jossakin näkyvillä kun taas melkein kaikki muu voi olla taskun tai repun peittämänä aina kun mahdollista. Garminilta siis ihan luonnollinen veto lähteä yhdistämään noita vaatteiden ja muiden päällä pidettäviä asioita.

Ja tuolla puolella yrittävät akun keston lisäksi saada eroa. Kameran gps, korkeusmittaus ja vastaavat toiminnot on laadukkaita. Niiden avulla osaa tarvittaessa esim. tunnistaa laskut hissinousuista ja kuvata vain ne laskut.

Lisäksi on yhdistettävissä muihin Garminin laitteisiin eli lähinnä sykevöihin etc. Eli videokuvaan saa automaattisesti tiedon myös omasta sykkeestä. Odotan ekaa videota johon on taustaääniksi laitettu todellisen sykkeen mukaista sydämmentykytystä.

Kasperi

Pikaisella silmäyksellä tuossa on parempaa verrattuna GoPro3:seen (mielestäni) ulkoinen mikrofoni ja kuvauksen aikainen lataus ja se akun kesto... Kummastakaan kamerasta ei kyllä ole kokemusta:) Vaelluksien ja retkien dokumentointiin ja muisteloihin kameraa tarvisin ja omassa pienessä mielessäni noita asioita olen punniskellut.

edit. Onhan tuossa goprossakin ulkoisen mikin mahdollisuus, vaan onko kotelon kanssa? Garminissa säänkesto on ilm. joka tapauksessa.

Markku Jussila

En vain käsitä miksi Garminissa on panostettu noinkin paljon tuohon näyttöön?

Wifillä tai vaikka virtaa säästävällä Bluetoothillakin saisi toimimaan sellaisen yhteyden älypuhelimeen tai vastaavaan että kameran asetusten muuttaminen, kuvan säätäminen ja kuvan tsekkaaminen onnistuu helpolla. Mieluummin säätäisiin asetuksia ja kuvaa ja katselisin tallenteita puhelimen isolta ruudulta kuin Garminin kameran miniruudulta.

Veikkaan että hyvä näyttöruutu kamerassa kuitenkin lisää laitteen kokoa ja vähän virrankulutustakin. Ottaisin mieluummin sen vielä kevyemmän ja pienemmän ilman ruutua.

akallio

Itselle taas tuo on kiinnostava juuri näytön vuoksi. Puhtaasti toimintakuvauksessa se on tietysti ehkä enemmänkin haitta.

ecky
Käyttäjän ecky kuva

Mites ISAW ja Drift?

-- 

"The stars obtuse emit a shivered ray"  James Thomson

 

Markku Jussila

GoProsta tuli uusi plus versio eli GoPro Hero 3+.

Arvostelussa todetaan että kuvanlaatu parantunut vähän ja akku kestää 25% pidempään. Ulkoisesti kuitenkin periaatteessa aikalailla saman samanlainen kuin edeltäjänsä. Itse kamerarunko ulkoisesti täsmälleen saman kokoinen kuin vanha, mutta kotelon kanssa kuitenkin snadisti pienentynyt.

PeeTee

Onko kokemuksia tai hyviä arvostelulinkkejä Driftin kameroista?

Drift Ghost-S vaikuttaa aika kovalta.

http://driftinnovation.com/drift-ghost-s/

Markku Jussila

Mitä mieltä uudesta Panasonic HX-A500 kamerasta?

Kerrankin ainakin erilainen toteutus kun optiikka ja akku+tallennustila+tietotekniikkaa onkin erillisissä paketeissa joiden välillä johto:

Oma ennakkofiilis että tuo johto tuntuisi häiritsevältä.

Mutta mitään oikeita arvosteluja en ole vielä tuosta löytänyt. Voihan olla että osoittautuu käteväksikin.

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Sonyn uusi Sony AS100V kerää ihan hyviä arvioita:

http://gizmodo.com/sony-action-cam-as100v-review-gopro-finally-has-some-...

Mutta nurkan takana odottaa GoPro 4:t ja sen speksit alkavat levitä netissä:

http://nofilmschool.com/2014/09/4k-gopro-hero4-black-silver-first-images...

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

AnneD
Käyttäjän AnneD kuva

Tämä näyttää aika hurjalta ja mielenkiintoiselta. Ranteessa kuljettava pienikokoinen coptercam tyylinen lentävä kamera!

http://hothardware.com/News/Intel-EdisonPowered-Nixie-Wearable-Drone-Cam...

“Happy are those who see beautiful things in ordinary places, while others see nothing.”

http://www.relaa.com/blogi/neito-pihalla-anne-dahlgren

Korpijaakko

Nixie näyttää tosi päheältä! Mitenhän tuo paluu/laskeutuminen hoidetaan? Määrätyn ajan jälkeen? Kaukosäätimellä? Eleellä? Olisi kiva, että kamera ei yrittäisi laskeutua kesken pahimpien kosken kuohujen tai vaikeimman muuvin. Ja toinen mistä olisi kiva tietää olisi tuuliherkkyys. Ei toimine kovissa tuulissa, mutta sellaisessa pikku viimassa, mikä usein käy saisi toimia ollakseen oikeasti käyttökelpoinen.