Granin avaus

 

Lumitiedote Graniin: kynnettyä jäistä peltoa ja kevyt kerros kiviä ja kakkosnelosen pätkiä ruohon seassa. Ja tupsahdus lunta siellä täällä. Kaikki valmiina kauden alkuun!

Lumi tuli vihdoin tänne eteläänkin! Paljon sitä ei vielä ole, mutta tästä se lähtee. Romusuksiani ei hirveästi tarvitse sääliä, joten päätimme Jarmon kanssa tehdä kauden ensilaskut Granin mäessä. Luisto oli jo aika hyvä, mutta käännökset olivat välillä hankalia, jos nuo mainitut kivet tai lankunpätkät sattuivat suksien alle juuri käännöksen kohdalla. Vähän epävarmaa menoa.

Vakavasti puhuen mäki on kyllä varmaan kohta hyvässä kunnossa, kunhan öisin olisi pakkasta. Lumitykit on jo asennettu, ja lumikissakin on lähtökuopissa kahvilan edessä. Ai niin, ja todella hienoja uutisia: mäkeen on tulossa uusi hissi, ja mäen huippua on hieman korotettu hissin rakentamista varten. Perustukset ovat jo paikallaan.

Mutta hauskaa oli se, että lähtiessämme laskemaan, ajoi maastopyöräilijä ohitsemme mäkeä alas. Tässä menee nyt eri harrastusten kaudet päällekkäin :-) mutta mitä enemmän harrastajia, sen parempi! Itse asiassa mäellä oli myös lenkkeilijöitä, Jarmolla oli mukana jälkikasvua kelkkailemassa, ja näimme mäen huipulla myös sauvakävelijän. Se aiheuttikin hetkellistä sydämentykytystä, kun aluksi näytti siltä, että huipulla olisi ollut laskija joka veisi kauden ensilaskun nenämme edestä. Todellinen monikäyttömäki!

 

 

Kuvat ja video (c) 2014 Jari Arkko ja Jarmo Ruuth. This blog exists also in English.

jariarkko

Matti Verkasalo
Käyttäjän Matti Verkasalo kuva
Re: Granin avaus

Asenne edelleen kohdallaan!