1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva
Mistä splittisiteet Burtonin lautaan?

Morjensta,

Haluaisin löytää Burtonin S-Series 163 cm lautaan sidesetin. Mistä minun kannattaisi kysellä splittiside settiä? Onko Suomessa liikkeitä, joista löytyy splittisiteitä? Löysin splittilaudan, mutta sen mukana ei tule siteitä ja ainakin ymmärtääkseni ainakin Voilen Split Kit siteet sopivat lautaan, mutta eikö noihin sovi jotkut muutkin siteet? Wanha telluilija kyselee täällä tyhmiä, kun en oikein tunne splittilautoja Smile

Tämän näköinen lauta kyseessä -> http://www.evo.com/outlet/snowboards/burton-s-series-split-snowboard.aspx ja https://goo.gl/photos/rkehKLB8CEPy4PR9A . 

Kiitti vinkeistä taas.

Kuvat: 
Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Osaako joku alaa ymmärtävä kertoa, että meneekö tuohon S-Series lautaan joku muukin side, kuin Voilen Split kit sidesetti?

aki m

Esim. Spark:n pucks setillä saat Sparkin siteet lautaan kiinni:

https://www.sparkrandd.com/gear/tesla-kits-accessories/spark-pucks/

Suomesta en tiedä saako noita esim. Camu:sta, mutta Keski-Euroopasta tilaamalla varmasti löytyy. Esim. http://www.sport-conrad.com/ näyttää löytyvän varastosta.

Kuvat: 
jeppe jääkarhu

Kolme suurinta on Voile, Spark ja Karakoram, joista sparkissa voi hyödyntää myös Voilen baseplatea (ainakin vanhemmissa malleissa). Voile ehkä hieman kehityksen kelkasta jäänyt, mutta heiltä tarjolla myös plate johon saa normaalit siteet kiinni. Sillä tosin laskutuntuma ei niin hyvä kuin lähempänä laudan pintaa olevilla. Spark hyvä ja kohtuuhintainen, Karakoram kuulemma paras mutta itselle turhan kallis.... Osista ainakin suurin osa näytti löytyvän Camun sivuilta, mutta voit tilailla myös pakettina mailta vierahilta kuten edellä jo ehdoitettiin.

Suosittelen ehdottamasti tilailemaan samalla Cramponit niihin siteisiin mihin päädytkään. Splitillä poikittain meneminen yhtään kovemmalla lumella todella kuluttavaa ilman cramponeja.

aki m

Karakoramin esim. carbon lienee kevyempi ja ehkä enemmän Jeremy Jones statusarvoa sisältävä side, mutta en sitä mekanismin puolesta sanoisi yhtään paremmaksi tai toimivammaksi kuin Spark:a. Sparkissa ehkä riserin nosto/lasku voisi olla vielä toimivampi mutta ei taida onnistua sauvalla helposti tuo temppu oikein millään siteellä (toisin kuten suksisiteissä onnistuu). Tuohon kun ottaa vielä hinnan yhdeksi muuttujaksi, niin itse en keksi mitään järkevää syytä miksi Karakoram on about puolta kalliimpi, kuin Spark. Splittihommissa tuo grammanviilaus tuntuu muutenkin välillä turhalta kun lopulta laudan puolikkaiden päällä on ylös mennessä aina se puolikilloa lunta lisäpainona vaikka olisi miten risiinillä tai jollain toisella myrkyllä käsitelty laudan pinta.

Ja tosiaan ehdottomasti myös cramponit kannattaa hankkia. Kaiken maailman mellow magnetractionit on ihan turhia splitissä ylös mennessä (vaikka olisi miten kauniit mainospuheet) ja cramponit on ainoa asia joilla saa lisää pitoa ja purentaa.

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Kiitti loistavista vinkeistänne. Hommasin Blue Tomatosta Voilé Splitboard sidepaketin http://goo.gl/4dLp4I ja Völkl splitec alu siteet https://goo.gl/wEcTP3 , jotka vaikuttavat istuvan kivasti ja pääsen splittailun alkuun. En ole vielä päässyt testaamaan settiä ja pistän teillekin kommenttia miten tuo toimii ja tarpeen vaatiessa pitää miettiä siteiden tulevina laskukausina, jos on tarvetta.

Kävin Camusta hakemassa Voilen nousukarvat jotka on leikattu valmiiksi splittisukseen http://goo.gl/8UHE2P . Voilen splittikarvojen etupää istuu splittlaudan keulaan tosi kauniisti, mutta miten nousukarvojen peräpää kannattaa rakentaa? Tuo perinteinen, suksille tarkoitettu nousukarvojen takakiinnistyspalikka ei oikein istu nätisti splittilaudan perään, kun se on niin vino.

Tässä on kuva karvojen takaosasta -> https://goo.gl/photos/q2rWV2gVPhfH2sow6 . Keula istuu tosi kauniisti -> https://goo.gl/photos/1jBPxpAtWxBZCZab6 .

jaksu
jeppe jääkarhu

Täyspitkillä skineillä ei tuo takakiinnitys ole mielestäni niin kovin tarkkaa. Skini pysyy kyllä kiinni pohjassa liimalla eli tuon takakiinnityksen tarvitsee lähinnä vain pysyä joten kuten kiinni. Itselläni välillä takaosa hieman kerännyt lunta huonon kiinnityksen takia, mutta en ole huomannut eroa ylösmennessä. Tietysti jos pitää kiinnittää useampaan kertaan samana päivänä tarttuu lunta kerännyt osa huonommin kiinni, mutta ei estä käyttöä kuitenkaan.

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Moikka,

Frendini Sussi on ostamassa splittilautaa ja miettii Jonesin lankkua. Osaatteko vinkata miten pitkää lautaa hänen kannattaa jahdata? Pituutta hänellä on 163 cm ja painoa 58 kg. Vaelluskamat, safkat ja juomat nostavat kokonaispainoa heittämällä yli 70 kg, jonka vuoksi olisi varmaan hyvä, että laudassa olisi riittävästi pinta-alaa kannattelemaan putskulla.

Olisiko tämä 152 cm sopivan mittainen? https://www.jonessnowboards.com/gear/womens/women-s-solution.html#size-c...

Kiitti vinkeistä.

Matti Verkasalo
Käyttäjän Matti Verkasalo kuva

Jos on mahdollista tietää tässä vaiheessa, voisi miettiä laudan mallia senkin mukaan, minkälaisia laskuja aikoo etupäässä tehdä. Varmasti tuo Solution on loistava lauta moneen paikkaan. Jos tykkää pienipiirteisestä maastosta ja tietää että metsälaskua tulee paljon, voisi myös joku Hovercraft tai Burtonin fish olla vaihtoehdot, joilla tiukatkin manööverit luontuu helposti. Pituus 152 on varmaan hyvä.