1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
teemura
Kuorivaatteet

Hei. Mikä on mielestänne markkinoilla olevista kuorivaatteista paras?. Takki ja housut. Mielipiteet kiinnostaa laidasta laitaan. Käyttökokemusta jos on niin tietysti aina parempi. Smile Käyttötarkoitus retkeilyyn vuoden ympäri.

vesa

Helppo ja vaikea kysymys, mahdoton vastata kun ei tiedä käyttäjää/käytttöä. Sentään omasta mielestä universaali "totuus" löytyy kokemuksen pohjalta: Hyvän kuorivaatteen käyttöaika on niin pitkä, että kannattaa vähän sijoittaakin. Itse olen käyttänyt ykköstakkiani nyt 11 vuotta suurinpiirtein ilman huoltoa - ei ongelmia, pari halvempaa on tullut ostettua ja laitettua roskiin käyttöajan loputtua.

teemura

Jep Jep. Lähinnä kiinnostaisi tietää, onko jollain niin hyvä kokemus jostain vaatteesta ettei olisi valmis vaihtamaan mihinkään. Itse olen myös tekemässä hyvinkin pitkä ikäistä sijoitusta, ja näin ollen hinta menettää merkityksensä.takin osalta Etsin mahdollisimman monipuolista vaatetta, jota voi käyttää arkena, ja tunturissa vaeltaessa kesällä ja talvella. Housuja tuskin tulee arkena pidettyä, mutta vesisateella kesäisin, ja talvella loskakeleillä maastossa kulkiessa, joten hyvä vedenpitävyys tärkeää. Markkinoilta tuntuu olevan vaikeaa löytää kaltaiselleni lyhyelle ihmiselle (165cm) etenkin housuja. Myös takeista vaikeaa löytää pieniä kokoja. Fjällrävennillä mukavan tuntuisia päällä Nämä uudet ecoshell tuotteet. Kuulisin mielellään palautetta, jos jollain näitä on ollut käytössä. Itselle tärkeintä on kuitenkin vaatteen toimivuus. Eli kalvon hengittävyys ja vedenpitävyys. Ja tässä goretexillä taitaa olla parasta osaamista. Onko joku erimieltä? Itsellä ei ole kokemusta kuin goretexistä, ja haglöfsin proof kalvosta, mikä hävisi kyllä hengittävyydessään gorelle...

akallio

Taitaapa olla niin, että sellaiset mallit joihin on vankka luotto syntynyt ovat jo markkinoilta poistuneet. Kuitenkin vaihtuvat muutaman vuoden välein. Itsellä on Haglöfsin kolmikerroksinen gore kainaloventilaatioilla ja muutenkin rikkailla teknisillä yksityiskohdilla. Pidän ympäri vuoden ja en vaihtaisi pois. Arvostetun valmistajan kolmikerros-gore kalliimmasta päästä eli monipuolisilla yksityiskohdilla ei varmaan ainakaan mene paljon pieleen monikäyttöisenä ja pitkäikäisenä takkina. Toki pieni ja kevyt se ei ole.

telemaster

Itsellä about 10 gtx-takkia ja jokuset housut. Muuta kalvoa en huoli.
Sitten on makuasia, onko toppaa mukana tai softshell-pintaa tms., mutta mieluisimmat on itsellä olleet perus 3L kuoret ja alle kerroksia. Housuissa parhaat tietysti läpi sivun vetoketjut, vuoristossa persläppä tietysti plussaa. Ja yläosassa korkea kaulus/huppu ja kunnon ventilaatiot.
Silittämisen tärkeys aina muistuu joskus kun unohtuu, ei pidä vettä niin hyvin jos ei pesun jälkeen silittele.

jaakko

"Markkinoilta tuntuu olevan vaikeaa löytää kaltaiselleni lyhyelle ihmiselle (165cm) etenkin housuja. "

tsekkaa arc'teryxin valikoima, taitaa olla kolmea eri lahjepituutta saatavilla useimmista malleista. muutenkin merkin laatu ja toimivuus on vakuuttanut ainakin minut.

Timoa

Myös haglöfsillä on lyhyitä malleja. Gore service center eli goren huolto myös lyhentää housuja. Eikä suinkaan vain katkaise lahkeesta palaa pois. Kerran asiakas toi sen lyhennetyt housut takaisin lähinnä kysyäkseen mistä ihmeestä ne on lyhennetty. Oli lyhentynyt, mutta lahje alhaalta alkuperäinen logoineen kaikkineen. Vasta saumateipin leveydestä näki mikä sauma oli uusittu ja mikä ei. Työnjälki todella hyvä! Joten jos ei meinaa mistään löytyä sopivan mittaista niin tsekkaa malli ja kysele Närpiöstä. Ne hoitaa homman kuntoon.

teemura

Kiitos vastauksista! Partioaitasta myös opastivat ottamaan yhteyttä närpiön suuntaan jos tarvii lyhentää lahjetta.

varg62
Käyttäjän varg62 kuva

Unohtakaa kaikki Goretexit ja vastaavat samantien. Niillä ei tee mitään ainakaan omasta mielestäni ja kulkenut jonkin verran metsissä,avotuntureissa ja kanoottiretkillä jotta suosittelen nopeasti kuivuvia army vaatteita. Uusimmat (hintavammat)army kuteet on todella kestäviä sekä nopeasti kuivuvia vaatteita ja teknisesti parhaita. Jos kerran sadetta miettiii niin siihen ehdottomasti kunnon sadeasu erikseen ei paina nykyiset enään paljonkaan ja mitään "kevyt"sadeasua en suosittele jos kerran haluaa sateella kulkea eikä pitää taukoa kuten minä.

akallio

No höpöhöpö. Jos on kova hikoilemaan, niin sitten ilmeisesti mielummin kulkee hengittävämmissä vehkeissä, jotka ei täysin pidä vettä. Jos taas ei ole, niin goretexit toimii oikein hyvin ja samalla ovat myös täysin vedenpitäviä. Goren kaltainen muoviläpyskä totta kai kuivuu erittäin nopeasti, nopeammin kuin aikalailla mikään muu.

Jokke

Onko jollakulla kokemuksia Bergansin laskuvaatteista eli Myrkdalen takista/ Hafslo housuista. Kun tunsin tarvivani vanuvuorittoman vaihtoehdon niin tilasin tuon satsin kevätalesta. Oon nyt sovitellut noita ja tuntuma on vähän epävarma. 3L materiaali dermizax nx kalvolla lienee erinomainen. Mutta samalla puvussa on yllättäviä puutteita, takissa ei ole lainkaan kunnon sisätaskuja kännykälle, vain pussi laseja varten. Samoin hihansuista uupuu resorit, kun takin helma on niin hyvin lumisuojattu lukolla ja housuun kiinnitettävällä lisäosalla niin miksei hihoja ole suojattu lainkaan. Housut hyvänmalliset mutta jälleen, lahkeensuissa ei ole vetoketjuja vaikka sopiikin varmasti monon päälle. Kaikenkaikkiaan tuntuu kuin suunnitelussa olisi menty materiaali ja tekninen puoli edellä. Nyt on miettimistä pidänkö vai palautanko sillä tilasin Exxpozedilta jolle ei ole ulkomailta ilmaista palautusta.

jaksu

Resorit hihansuissa, miksi ihmeessä? Ei ole omissa Patagonian Powslayer housuissakaan vetoketjuja lahkeissa.

Jokke

Parissa edellisessä takissani on ollut peukalolenkilliset resorit. Ne on olleet ihan hyvät estämään hihaan menevän lumen kaatuessa, jos käyttää hihan alle meneviä hanskoja. Mutta haittaa ei tietenkään ole pitkävartisella hihan päälle yltävällä käsineellä. Kaiken kaikkiaan nuo bergansit tuntuu kuitenki ihan hyviltä ja ilman vanuvuorta monikäyttöinen, menee sadeasunakin.