1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
telemaster

Viikko 9 /2017 buukattu ti-ti lennot Hel-Muc-Hel ja hienosti toimi puhelinpalvelussa suksien ilmoittaminen. Lipun hinnatkaan ei vieläkään hurjat, 3h perhe 505e paikkoineen ja suksineen.

Kaitsu

Ihanaa, kun jaksoit lukea aiemmat viestit! Terveiset myös hintertuxista, arska paistaa ja jää rohisee. Myös vehnis maistuu, ja wiljamskii.

Make

Viikko 8/17 lennot Hel-Muc su- ti vk 9. 170 € suksien kanssa. Varattu keväällä ja sukset soitettu Lufthansalle ja näkyy check my tripissä. Seutulassa voi jättää sukset kentälle edellisenä iltana, jos aamulento.

Make

Vielä kysymys Kaitsulle ja muille Zillertalin kävijöille. Kannattaako Penkenille ryysiä vai onko laakson etupuolella enemmän tilaa. Penken on ilmeisesti erittäin ruuhkainen. Meillä majoitus Vorderlanersbachissa ja Eggalm,Rastgogel ja Hintertux ennestään tuttu. Mukana myös ensikertalaisia Alpeilla.

ant-n

Terve,
lennot tuli varattua maaliskuulle Lufthansalta Helsingistä Geneveen Munchenin kautta, ja soittelin sinne lautabageistä niinkuin ennenkin. Muuten homma sujui hyvin, mutta ei kuulemma pystynyt vahvistamaan välille MUC-GVA-MUC, koska sen pätkän operoi SWISS eikä Lufthansa. Aikaisemmin olen mielestäni lentänyt samalla kombolla Zurichiin eikä lautabagien ilmoituksessa tai kuljetuksessa ole ollut ongelmia.

Onko vastaavasta kokemuksia? Eivät kai ne voi laukkuja pois koneesta jättää jos checkaa Helsingissä perille asti? Kamat kuitenkin menevät tässä tapauksessa suoraan koneesta koneeseen ilman että niitä haetaan itse välillä pois. Paluumatkalla voi tietty joutua vähän selittelemään.

SWISS Airlinesin sivujen mukaan lautabagi menee ilmaiseksi samoilla säännöillä kuin Lufthansalla (sama konserni), mutta ainakaan heidän nettisivulla ei voinut tehdä erikoismatkatavarailmoitusta. Tiedä sitten kumpi on suurempi riski, alkaa kysellä etukäteen SWISSiltä vai esittää tyhmää lentokentällä varauslappujen kanssa.

LS |Õ_Õ|
Käyttäjän LS |Õ_Õ| kuva

Jep,

on käynyt samoin, stoori löytyy kauempaa tästä samasta keskustelusta.
Taisi mennä niin että suksia ei saanut vahvistettua pienemmän leijan kyytiin suksikiintiön vuoksi, mutta kun soitin uudestaan (kahdesti) ja langalle osui lopulta kokeneempi täti, kuulin pitkän pätkän näppiksen pauketta, ja hän sai kaikille pätkille vahvistuksen "Special Baggage" tjsp. Hyvin meni.

Vaikka jatkopätkän operoisi Luffe, se voi olla "Lufthansa Cityline" eli joku Embraer rimpula.

ant-n

Kiitos, oli näköjään mennyt ohi tuon stoorin detailit. Saatiin asiat kuitenkin selväksi, joten ajattelin jakaa tiedon myös muille. SWISS airilta saatiin ihan sähköpostilla vastaus että "We wish to inform you that you will be able to take your ski equipment onto your SWISS flight without prior to notification." Eli jos combo on lufthansa+swiss, niin ilmoittamalla laskukamat etukäteen lufthansalle niin koko matka pitäisi sujua ongelmitta. Lisäksi tuli myös vahvistus lufthansalta, että ilmaiseksi kulkee normilaukku (max 23 kg) sekä laskukamat (max 23 kg), yhteensä siis hulppeat 46 kg. Täytyy vaan ilmoittaa (reilusti) etukäteen. Meidän lennot on maaliskuussa, eli hieman huippusesongin ulkopuolella. Voi olla että hiihtolomaviikoille on eri käytännöt.

sauli79

Pari vuotta sitten kun matkustettiin, meni suksipussit/lautalaukut ok, kun ilmoitettiin etukäteen.
Mutta nyt kun Lufthansalla on tuo halvin lipputyyppi muuttunut (kuuluu pelkkä käsimatkatavara max 8 kg), onko kenelläkään käsitystä/kokemusta saako lufthansan halvimman lipulla myös ilmoittaa ilmaiseksi suksipussin lennolle?

Nimimerkillä Milanoon menossa

Keppo

Ei saa. Kannattaa aina ostaa se matkalaukullinen lippu, siihen saa päälle sukset samaan hintaan, jos vain koneeseen mahtuu. Light-lipulla lienee ainoa vaihtoehto ostaa laukku lipun päälle.

Kultajooseppi

Iltaa, olisi tuossa parin viikon päästä tarkoitus lentää suksien kanssa muncheniin lufthansalla. Omat sukset toki mukaan. Kuinkahan paljon pitäisi varata aikaa lentokentällä? Lento lähtisi 19.30 pitäisikö suksien kanssa matkustaessa ottaa extra aikaa kentälle?

LS |Õ_Õ|
Käyttäjän LS |Õ_Õ| kuva

Et oikeastaan tarvitse extra-aikaa, ruumaan menevän laukun ajat pätevät. Ja Check-In onnistuu netissä etukäteen.

Mutta soitithan Luffelle ja varasit suksille tilaa?
Koneessa on suksikiintiö, jos et varaa etukäteen, voi käydä huonosti.

Sesonkilähdöillä vakiotilanne: ilman ilmoitusta kentälle tulleitten suksia jää kyydistä.

-mp-

Moi. Viikon päästä lähtö reissuun, lufthansan lennot hki-munchen-hki, herättiin vähän myöhään suksikuljetukseen ja saatiin rekisteröityä sukset vaan menomatkalle. Onko jollain kokemuksia, miten on käynyt jos paluumatkalle ei ole suksia rekisteröity? Onko riskipeliä ottaa kamat mukaan?

Pitää nyt koittaa soittaa tonne lufthansan numeroon uudestaan ja kysellä jos kuitenkin onnistuisi. Ja kysellä meniskö special baggagena.

Skieer

Onhan siitä riskinä että paluumatkalla hiihtimet jäävät Muncheniin. Jos kone on täynnä niin se on täynnä. Kantsii tosiaan aspaan soitella ja koittaa saada ne joko samalle tais sitten jollekin muulle Luffen lennolle mukaan.

-mp-

Moi. Onpa mielenkiintoista. Smile Soittelin viikonloppuna uudestaan Lufthansan call centeriin suksista ja edelleen sama homma, paluulento täynnä, ei saa suksia mukaan millään keinolla. Nyt kun katsottiin checkmytrip.com:sta niin sukset oli lisätty paluulennolle!!! Smile Eli otetaan kamat mukaan, on ainakin mustaa valkoisella että sukset rekisteröity.

lumix

Onko tässä jotain uutta?

"When travelling with Lufthansa you also have the option of taking ski baggage with you"

"If your ski baggage exceeds your free baggage allowance, you can of course check this in as excess baggage"

https://www.lufthansa.com/online/myportal/lh/us/infoservice/baggage/!ut/...

telemaster

Nyt on hyvät neuvot kalliit. Syksyllä tuli lento varattua vko 9 / 2018 HEL-MUC-HEL ja jo tuolloin kävi ilmi, että vain menomatkalle sopii sukset. Nyt on tiedusteltu asiaa taas kun matka lähestyy eikä tosiaan paluulennolle sovi, ohjasivat gargo-puolelle ja pussille tulisi hintaa kevyet 350€!!!!

Mitähän keksisi? Ottaako riskin ja menee tiskille vähin äänin äimistelemään suksien kanssa ja toivoo, että joku halvempi ratkaisu löytyisi...

LS |Õ_Õ|
Käyttäjän LS |Õ_Õ| kuva

Mahtaisiko onnistua saada "excess baggage" hintaan halvemmalla?
Itsellä on onnistunut aiemmin, kun koneen suksipussi kiintiö ollut täynnä.

Säännöt: https://www.lufthansa.com/mediapool/pdf/98/media_469935198.pdf

Kuvat: 
telemaster

Joo, noin arvelin toimivani, ei se auta kun mennä lähtiessä tiskille kyselemään. Hauska vaan, että puhelinpalvelu ohjasi suoraan tilaamaan rahdin, tottakai kalleimman kautta varmasti. Kyllä on melkoinen vedätys.

LS |Õ_Õ|
Käyttäjän LS |Õ_Õ| kuva

Tiskillä on todennäköisesti myöhäistä.

Itse soitin neljä (!) kertaa kunnes langoille osui täti joka osasi / halusi takoa läpi kamavaraukset.

pultti

Muuten vaan kysyn, että kannattaako/tarvitseeko omat sukset ottaa mukaan paria viikkoa lyhemmällä keikalla koska vuokrasuksia saa vaihtaa kelin mukaan määrättömästi eikä maksa paljoa.

JuusoJaaskis

Riippuu niin mistä roikkuu ja mitä meinaa tehdä jne. Kyllä mä ottaisin omat sukset. Ja varsinkin jos sitten kyseessä on jotain randoilua, puuteria yms. niin varmasti omat sukset.

Jos ei muuta kuin hoidetuilla rinteillä laskua suksena all mountain tai carveri niin en tiiä maksaisko vaivaa roudaa mukana. Toisaalta oma on oma.

LS |Õ_Õ|
Käyttäjän LS |Õ_Õ| kuva

Juu, Economy Light keikka toimii myös. Selkäpanssari mahtuu kabiinilaukkuun, kypäräpussi käteen. Operointi kentällä on vauhdikasta. Julkisilla liikkuminen helppoa.

kaaos

Minkäslaisia kokemuksia tästä Lufthansan "ei mahdu sukset mukaan lennolle, lällällää" -touhusta? Miten ne sukset sitten saatiin perille ja mihin hintaan? Oon melko varma, että nyt on viimeiset LH:n lennot allekirjoittaneella, siinä määrin paska maku touhusta.

LS |Õ_Õ|
Käyttäjän LS |Õ_Õ| kuva

No onhan se _syvältä_
On saatu ilmaiseksi 5 hengen kamat, on maksettu 150€ yhteensä viiden hengen kamoista, on maksettu 75€ per kärsä. Alfahiukkasten määrä, tähtien asento, ei voi tietää...

Sukset saattaa saada mukaan, jos muistaa ihan vain muutaman perusasian:
- osta lennot puoli vuotta etukäteen jos liikut suosittuina aikoina
- ole tarkkana ettet harhaudu hakukoneissa Economy Light tarjouksiin
- soita heti, siis **heti** perään aspaan, jos vaikka sukset mahtuisivat ilmaiseen kiintiöön
- jos ei mahdu, soita puolitusinaa kertaa uudestaan, uusi täti - uusi mahdollisuus
- varaa nille legeille joille saat, sitten Excess Baggage ja muuta säätöä päälle ja perään lisää soittoja

Kunhan kentällä on esittää mikä tahansa printti jossa lukee Sport Equipment / Special Baggage / Excess Baggage - Confirmed, menee kamat yleensä sukkana koneeseen.

Sukset selkään ja menoksi:
https://www.skyscanner.net/news/best-wearable-luggage-jackets-reviewed-b...

RK 10

Soitto Luffelle ja näin kerrottiin. 50 ensimmäistä suksiparia kulkee ilmaiseksi. Eli mukaan saa ottaa 23kg matkatavaraa + 23kg suksipussiin + 8kg käsitavaraa. 46kg saa ottaa tavaraa mukaan + 8kg kabiiniin. Matkalaukku tai suksipussi ei saa ylittää sitä 23kg. Monot voi olla omassa kassissa. 24tunnin sisällä varaamisesta pitäisi ilmoittaa sukset. Ja kannattaa tosiaan olla printti jossa lukee Sport Equipment / Special Baggage / Excess Baggage - Confirmed. Economy lipulla siis.

Ainakin mä oon aina tunkenut ruumisarkkuun suksien ja monojen lisäksi kaikenlaista vaatetta.

On omat sukset siinä mielessä hyvät jos meinaa pyydaa laskea tai allmountain suksilla niin, niitä tahtoo saada huonommin vuokralle. Rinnesuksia kyllä saa. Eihän siinä ole kuin raahaamisen vaiva kun ilmaiseksi kulkevat kun ajoissa vaan ilmoittaa.

telemaster

Omalla kohdallahan on menty tässä niin, että lennot on jo syyskuulla varattu ja sanottiin siis vkon 9 paluulle ei oota suksikapasiteetin suhteen. Siis mistään excessistä ei puhuneet vaan käskivät kokeilla lähempänä uudelleen. Ja kokeiltu on, ei tilaa eikä excessiä. Pitää siis vielä soittaa, mutta en todellakaan ala etukäteen buukkaamaan mitään 350e suksikyytejä, siksi on vaan koitettava onnea tiskillä mynkkenissä paluulennolle..

helmiju

Vko 9 lennot Muncheniin (pe-ilta meno ja su-aamu paluu) ja hyvin sai koko perheelle suksille paikat molempiin suuntiin ilman lisämaksua. Liput halvat alle 200€/nuppi economy/classic K ja L kategorioissa. Toi on varmaan sitten lennosta kiinni, mutta ainakin itselleni jäi se vaikutelma, että ei Luffe näissä yritä kusettaa ainakaan jos on classic lippu, niillä on vaan quota per kone.

juusop

Pari viikkoa sitten sama säätö HEL-MUC-HEL lennoilla. Itselle varattiin puhelinpalvelusta extralaukku, jonka avulla piti saada lautabägi mukaan, kaverille kerrottiin, että hän voisi vaihtaa ruumalaukun suksibägiin. Helsingissä kumpikaan ei onnistunut ja tiskillä ihmeteltiin puhelinpalvelun vastauksia. Vajaan tunnin säädön jälkeen tilanteeseen turhautunut virkailija sai lyötyä laukut järjestelmään ja saatiin mukaan lennolle. Munchenin päässä paluulennolla itse sain lautabägin sisään ilman mitään säätöä, mutta kaverilla meni noin 5min, että virkailija soitteli ilmeisesti rahtaajille, että tekevät lisää tilaa laskukamoille. Loppujen lopuksi molempien laukut mahtuivat mukaan molemmille lennoille, vaikka alkuun ei tilaa pitänyt olla. Kannattaa olla hieman kriittinen tuohon Lufthansan puhelinpalveluun, luultavasti siellä ei kovin hyvä näkemys ole miten menetellä, jos tuo 50kpl ilmainen kiintiö on ehtinyt täyttyä.

teha
Käyttäjän teha kuva

Turkkilaisella (Turkish Airlines) lentoyhtiön oman lehden mukaan sukset AINA ilmeiseksi mukaan. En sen kummemmin tokikaan tutkinut, että mihin "pääsääntöisesti" lentävät tai "tarjouksen" mukaan toimivat.
Lento oli tässä Helmikuun alussa ja lehti oli 02/2018 edition, eli ns. tuoretta painettua dataa.
THa

Pääasia, että on hauskaa.. =)

LS |Õ_Õ|
Käyttäjän LS |Õ_Õ| kuva

No niin, loppuraportti 2018.

Puhelinpalvelu ja henkilöstö Helsingin tiskillä eivät tosiaan ole samalla aaltopituudella. Eeppisen taistelun jälkeen menomatkalle viikko 8 lauantaina saatiin kamat mukaan, vaikka #Byroslavia'n kätyrit harasivat vastaan. Kuulimme että useampi henkilö oli vienyt suksensa takaisin autoon...

Ylläri oli, että myös paluumatkalla piti hiukan Münchenin tiskillä neuvotella, vaikka printissä luki "Sports equipment confirmed".

Ensi kaudella harkitaan vakavasti kahta asiaa: 1) ajankohta; 2) lentoyhtiö.

Sivut