1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
la.te
Skinien liima muuttunut tahmeammaksi

Mulla on splittiin Voilen skinit. Taitaa olla nyt kolme vuotta vanhat. Tänä talvena niitä ei juuri ole käytetty vielä, mutta huomasin, että nyt liima on muuttunut aiempaa tahmeammaksi ja tarttuvammaksi. Esim liimaa jää cheat sheetteihin ja sormiin vähäsen. Laskin kerran lyhyen laskun skinnailun jälkeen ja en siinä huomannut ongelmaa eli voi olla, että kylmässä käyttäytyy eri tavalla ja toivon vaan, että ei tartu pohjaan noi liimat Lyngenissä.

Mitähän on käynyt ja pitäisikö mennä heti äkkiä jo uusimaan liimat? Normaalia tällä iällä? Olen säilyttänyt mielestäni samalla tavalla kuin aiemmin huoneen lämmössä, eikä pitäisi olla tullut mitään liian kuumia lämpötiloja.

Axu
Käyttäjän Axu kuva

Samaa ollu mullakin, eikä jää pohjaan. Ainut että voi päästä karvojen puolelle ja sit on liuku alamäes vaikeampaa.

LottaHei

Mulla muuttui myös toissa talvena mun G3:n skineissä liima tahmeaksi. Viime talvena se alkoi jäädä myös sukseen pohjaan kiinni. Joku osasi kertoa mulle, että fluorivoiteen käyttäminen saattaa muuttaa skinien liimoja, joten siinä yksi mahdollinen syy. En ole kyllä varma, oliko se mulla syynä. Oli kuitenkin tosi hankala putsata suksen pohjia liimasta. Onneksi liimojen vaihto hoitui toisen henkilön toimesta Wink

karhumur

Laiskalle tilanteen ratkaisee se, kun otat silitysraudan käteen ja silität liiman. Voit silittää myös leivinpaperin läpi, vaikka liima ei itseasiassa tartu lämpimänä juurikaan silitysrautaan. Silitys tasoittaa liiman ja poistaa liimaan kertyvän kosteuden, juurikin kosteus tekee liiman mömmöiseksi ja tarttuvaksi. Tulokset näkee heti, liima tasoittuu nähtävästi silitettäessä.

Luulin omien skinieni (käytetty n. 200 päivää) liiman olevan vaihdon tarpeessa, mutta 15min silitys ratkaisi jutun. Liimaa kannattaa kuumentaa kunnolla, mutta ei kuitenkaan niin paljon että alkaa kuplimaan tai savuamaan.

la.te

Ihan vaan roikuttaminen kotona auttoi. Varmaan siis kuivui. Tässä tuli muutettua koneellisesta ilmanvaihdosta vanhaan kämppään ja sisäilma on selkeästi kosteampaa, mikä taitaa vaikuttaa.

rolleh

Aihetta sivuten. Mites erilaisista muista vermeistä ootte poistaneet tuota skiniliimaa? Esim. cheat sheettien puhdistus? Raudalla lämmittämällä ja hankaamalla sain liiman toki liikkeelle, mutta nyt se on siellä verkon raoissa. Mites kokeiltaisi seuraavaksi?

Kaitsu

Voiteenpoistoaineella eli lakkabensiinillä lähtee oikein helposti.

toippa

Voiteenpoistoaine ja tärpätti toimi ittellä ainakin. Putsasin skinipussin ja verkot.

rolleh

Kiitoksia Kaitsu ja toippa nopsista vastauksista! Oletan, että verkot olivat käsittelyn jälkeen jälleen käyttökelpoiset eli myrkyt eivät pilanneet niitä tai liimoja, kun ne otti jälleen käyttöön. Osunko oikeaan?

rolleh

Toimi kyllä erittäin loistavasti, nopeasti ja kätevästi. Kiitos vielä kerran.