1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
VP
Monon valinta

All mountain mono hakusessa.
Tärkein kriteeri mukavuus ja tarpeeksi jämäkkä offareille ja rinteeseen.
Koko kysymys myös mielenkiintoinen, kaupoissa myyvät mielellään naftilla koolla bootseja.
Mitenkähän toimisi jokapaikan höylänä esim. Full Tiltin Descantes 8 ?

Pistol-Pete

Harvemmin oon kyllä kuullut, että liian pieniä monoja koitetaan yleensä asiakkaille myydä. Tiedän kyllä taas useamman tapauksen kun on lähdetty kaupasta liian isojen monojen kanssa. Oikea kuorikoko on lähes aina se mp koko, mitä jalka on senteissä. Esim. 28,7cm jalkaan sopii 28/28,5 kuorikoko. Kovat jätkät ja kisaukot ottavat tästä vielä numeroa pienemmät ja jos on niin rintava jalka, että se senteissä oikea koko ei mene jalkaan, voidaan joutua ottamaan yhtä kokoa isommat monot, mikä on tosin aika harvinaista.
Monoiksi noilla specseillä vois käydä esim. Tecnica Cochise tai Lange XT, flexiltä jotain 100-130 riippuen ukon fysiikasta ja laskutottumuksista.

VP

5 vuotta sitten ostin Itävallasta Atomicin hawx 120. Koko 26.5 ja oikean jalan varpaat hinkanneet siitä asti päätyyn. Jalan tarkka mitta 26.8. Kenkää muokattu 3 kertaa, viimesin muokkaaja arveli homman kiikastavan korkeasta jalkaholvista joka hieman 'antautuu' laskupäivän aikana ja jalan mitta kasvaa, lieneekö totta vai ei mutta siltä se tuntuu.
Olen aina laskenut noilla alasolet aivan aukiasenossa.
Edelleen noista Full Tiltin monoista, kokeilin niitä ja tuntuma oli kyllä miellyttävä. Nehän on tarkoitettu tietääkseni noille hyppymiehille. Mutta onko kellään kokemusta tämän tyylisistä monoista miten ne toimisi esim. offareilla 95mm (leveys monon alta) suksen kanssa tai sitten rinteessä all mountain suksen kera.

Pistol-Pete

Tuohon jalkaholvin laskeutumiseen auttaa kunnon pohjallinen esim. Sidas, Superfeet, Bootdoc etc. Kun jalkaholvi on kunnolla tuettu, jalka pysyy ryhdissä koko laskupäivän eikä ala ottamaan varpaat kärkeen.
Tosta Evolution-kuorella olevasta Descentantista ei ole itsellä kokemusta, mutta kapeammalla Seth Morrisonilla on tullut pari kautta laskettua ja se oli kyllä todella hyvä mono laskea kaikkea mahdollista. Iso miinus on vaan hike-toiminnon puute jos yhtään joutuu haikkailemaan.

Pistol-Pete

Tuli muuten mieleen, että muokattiinko kengän sisäkenkää vai kuorta? On meinaan myös mahdollista, että jos monon kantapään alue on liian ahdas, jalka ei mene silloin kunnolla sinne monon perukoille. Silloin tarvis muokata kuorta kantapään alueelta. Noilla mitoilla ton koon pitäis kyllä olla ihan oikea ku ei Hawxit ole mitenkään hirveän tiukasti mitoitetut monot.

VP

Monon kärkeä muokattu eniten pikkuvarpaiden puolelta ja yritettiin myös pituus suunta hieman survaista. Sitten sisäkenkiä myös semmosella varpaiden päälle tulevalla tulpalla lämmitettiin.
Kiitos hyvistä vinkeistä. Onko Technicalla suoramyyntiä suomessa ollenkaan? Meinaan, että missä pääsis kokeileen...

Pistol-Pete

Tecnicaa myy ainakin Scandinavian outdoor, Skiservice ja Suksistudio. Tossa Tecnicassa plussaa erittäin hyvä kuoren ja sisäkengän muokattavuus.

MLe

Itselle tuli muutama vuosi takaperin hankittua mono Tampereelta Pro Shopista. Heillä ainakin silloin oli Technican ja muistaakseni myös FullTiltin monoja myynnissä. Itsellä ulkokenkää muokattiin aika rajusti kärjen osalta koska oma jalka lyhyt ja leveä. Aiemmin tullut laskettua ylisuurilla monoilla jotka silti puristaneet ja nyt ensimmäistä kertaa jalkaan sopivat kengät. Myös sopivalla pohjallisella paljon vaikutusta tuntumaan ja jaksamiseen, itsellä viime aikoina ollut käytössä Footbalansen pohjallinen joka muokattu jalkaterän mukaan. Aiemmin myös muita tukevampia ollut käytössä.

Mle

JuusoJaaskis

Lainataanpas ketjua ja kysellään apuja. Kävin näyttääs vanhoja monoja Ski servicessä, jossa selvisi, että Intersportin "asiantuntijamyyjä" on myynyt mulle vuosia takaperin ihan vääränkokoiset ja malliset monot...

Mutta oikea malli tuntui olevan Atomicin Hawx Magna 130. Nyt mielenkiinnosta kyselen mitä muita vastaavilla lesteillä olevia monoja on? Pohkeet on isot, jalka on korkea, mutta ei älyttömän leveä. Alku järkytys koon kanssa oli iso kun yhtäkkiä kaikkia varpaat ihan kärjessä melkein rutussa. Mut koko on kuulemma oikea.

Pistol-Pete

Nordica Strider tai Tecnica Cochise vois toimia. Kyllä sinne varpaille tilaa tulee kun sisäkenkä lämpömuokataan ja bootsin sisäänajetaan.

JuusoJaaskis

Kuulostaa aika pahalta toi arvostelu, että tiukka jalkapöydän korkeudelta, kun korkea jalkapöytä vaatis vähän tavallista enemmän tilaan. Juuri tuo Magna tuntui hyvältä tuon johdosta, ja sinne voisin kuvitella, että saattaisi mahtua myös jopa pohjallinen joka antaa kunnon tuon kaarelle. Onhan tuolla jalkapöydällä leveyttäkin kun paineessa jalkapöytä antaa periksi ja jalka leviää noin 105mm levyseksi, joten tuon Tecnican sanottu 99mm lesti kuulostaa hirveen kapealta.

Pistol-Pete

Mikä koko sulla on? 99mm on koossa 26,5. Lesti kasvaa aina 2mm ku mennään yksi kuorikoko ylöspäin ja kapenee vastaavasti alaspäin. Tecnican CAS-kuoret on helppo muokata.

Pistol-Pete

Tarviiko monossa olla kävely-toiminto? Jos ei niin Headilta löytyy leveetä ja korkeaa monoa esim. Advant Edge-sarjasta.

JuusoJaaskis

Haluisin kävelytoiminnon ihan tulevaisuutta ajatellen ku olis tarkoitus helppoihin offimestoihin tutustua jo tänä talvena.

Tuo Headin Hawx Magna on fittinä aika perfect. Nyt kun lukenut niin hyviä kilpailijoita olis vissiin salomonin qst pro (koska muokkaus), Dalbellon Panterra ja K2 B.F.C ilmeisesti? Tosiaan tuo korkea jalkaholvi ja jalkapöydän korkeus tulee monessa vastaan.