1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
elina123
Offline
Viimeksi kirjautunut: 3 viikkoa 4 päivää sitten
Liittyi: 27.07.2017 - 21:01
Kysymys vaelluskenkien sisäänajosta

Kaipaisin neuvoa kenkien sisäänajoon liittyen. Ostin ensimmäiset vaelluskenkäni (Meindl Tacana GTX) ja aloitin niiden sisäänajon kahden tunnin kävelylenkillä. Oikean jalan pikkuvarpaaseen tuli rakko. Sukkina ohut alussukka ja paksumpi vaellussukka. Osaako joku neuvoa kannattaako heti kipittää kauppaan vaihtamaan nämä kengät vai voivatko muovautua vielä jalkoihini sopiviksi? Myyjä vaikutti asiantuntevalta ja otti jaloista mitat kenkiä valittaessa. Kengät ovat kokoa 6.5 (40) vaikka normaalisti käytän kokoa 38. Kiitos avusta! Smile

 

elysee
Offline
Viimeksi kirjautunut: 2 viikkoa 6 päivää sitten
Liittyi: 30.12.2011 - 18:36

No siis sisäänajon tarkoitushan on se, että kengät hiljalleen muovautuvat jalkojesi mukaan, sen minkä ne nyt pystyvät muovautumaan tietysti. 2 tunnissa ei vielä ole kenkiä valitettavasti sisäänajettu. Itse sisäänajan kenkiä yleensä vielä ensimmäisellä-toisella vaelluksellakin Biggrin
Rakkoja voi tulla, sisäänajovaiheessa ja sitten myöhemminkin. Herkemmin kengät hankaavat uusina. Mutta näin foorumin välityksellä on kyllä aika mahdotonta sanoa, että pitäisikö kengät palauttaa/vaihtaa. Jos kengät tuntuvat pahalta kävellessä niin enpä niitä pitäisi. Optimaalista olisi löytää tietysti ne heti jalkaan sopivat kengät, mutta sellaisia voi olla vaikea löytää tai sitten ei. Yksilöitähän tässä kaikki ollaan.

Itse en yleensä ole huolissani yksittäisestä rakosta, etenkin jos kyse uusista kengistä. Ihan vaan siksi, että en ole vielä onnistunut löytämään vaelluskenkiä, jotka eivät aiheuttaisi rakkoja vaelluksella ellen sitten teippaa jalkoja. Yleensä itselläni ne on aina ne samat tietyt kohdat jaloissa, jotka hiertyvät. Jos kenkä on hyvin istuva niin saa rakot yleensä vältettyä hyvillä sukilla, jotka vaihtaa tarpeen tullen tai sitten teippaamalla ajoissa. Ja siis sukkiakin on monenlaisia, niiden pitää istua omaan jalkaan hyvin! Rakkojen syntyyn vaikuttaa sitten tietysti aika monta asiaa, ainahan kenkä ei ole suurin syyllinen rakon syntyyn.
Itselleni tärkeintä on ehdottomasti, että jalat eivät väsy kengissä. Jalkapöydät eivät saa ruveta kramppaamaan. Pahimmillaan huonosti sopivat kengät ovat itselleni aiheuttaneet akillesjänteeseen tulehduksen. Omat jalat ja jalkineet pitää oppia tuntemaan, siten niiden kanssa pärjää hyvin vaelluksillakin.