1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kaliber
Untuvatakin korjaus?

Hei. Ongelmana on kevytuntuvatakin sisävuoresta paitaan jäävät "höyhenet", joita saa puistella pois jokaisen takin riisuntakerran jälkeen. Onko tähän mitään muuta ratkaisua, kuin ostaa uusi takki? Varsinaista reikää ei takissa ole, mutta sisäpuolen saumoista pukkaa tavaraa ulos. Ei ilmeisesti ole mitää suihkutettavaa lakkaa/liimaa olemassa kyseiseen ongelmaan?

 

Terveisin, tietämätön

herra nylppy

Tuo ongelma johtuu liian harvasta sisäkankaasta ja / tai hieman huonolaatuisesta untuvasta. Untuvan seassa olevalla pienellä höyhenellä on taipumus porautua laadukkaankin kankaan läpi, höyhenen ruoto kun on hieman terävä.

Ongelman ratkaisuina näen nyppimissulkeiset per käyttökerta tai takin vaihdon.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!

Korpijaakko

Vähän työläämpi, mutta mahdollinen ja ympäristöystävällienn vaihtoehto: Takin vuoraaminen untuvatiiviillä kankaalla. Periaatteessahan riittää, että leikkaisi ja ompelisi sopivan vuoren ja kiinnittäisi sen helmasta, vetoketjun ja pääntien reunoista sekä hihansuista. Ehkä myös hartioilta. (Laiskana voisi tehdä liivimallin vuoren ilman hihojen vuoraamista) Tämä pitäisi untuvat oikeassa paikassa ja lisäisi myös lämpimyyttä ja tuulenpitävyyttä (jos takki on läpitikattu kuten kevytuntsikat usein ovat). Joko tee-se-itse tai jollain ompelijalla teettä. Sopivaa materiaalia löytynee Shelbyltä.

herra nylppy

Olen pikkuisen skeptinen tuon lisävuori-idean suhteen. Lähinnä epäilen kaksinkertaisen sisäkankaan ominaisuuksia kosteudenläpäisyn suhteen, ainakin jos sattuu olemaan hikoilevaa tyyppiä. Suattaapi meinoon tulla ongelmia kosteudenläpäisyn kanssa - toisaalta, jos takki on enemmänkin taukotakki, niin voisihan tuo toimiakin.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!