1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
skywise
Liikaa suksia

Moro moro kaikille

Hyllystä löytyy tällä hetkellä Line Opukset ja BC Navis Freebirdit mutta koska nyt sais halvalla Salomonin/Atomicin kamppeita duunin kautta, niin pakko kait se on vielä yks pari suksii laitaa. Tällä kertaa ehkä sit enemmän ihan piste sukset. Oisko suosituksia kyseisten merkkien rinnelankuista? 

jake z

Rinnesuksena mulla on salomonin X-Race 165 cm pituisena ja niihin olen ollut todella tyytyväinen. Sukset muistaakseni vuoden 2013 mallia. Itsellä pituutta 178 cm ja paino vaihdellut suksien omistuksen aikana 82 ja 72 kilon välillä, mutta se ei ole menoon vaikuttanut. Yllättävän paljon sietävät vauhtia, vaikka lyhyet ovatkin.

Olisin ehkä ostanut 170 cm:n pituiset, mutta niitä en päässyt testaamaan, joten päädyin noihin lyhyempiin, joilla testilaskutkin laskin. Radius muistaakseni 13 m, joten iloa riittää pienemmässä vauhdissakin.

Nyt haaveissa Atomicin X9, mutta vähän arveluttaa ostaa testaamatta. Jotain vanhempaa Atomicin DD mallia muutama vuosi sitten testasin ja oli kyllä hieno rinnesuksi ja yllättävän ketterä, vaikka pituus olikin jotain 180 cm:n luokkaa. Sentin tai kaksi alle tai yli muistaakseni.

Jake

Zedu

Suksia tuskin voi olla liikaa, mutta liian vähän laskupäiviä voi olla. Komppaan Jakea siinä et puikkari tyyppiset näyttäisit tarvitsevan, mut jos haluat säilyttää sen Offari option niin Vantage X:iin saa leveyttä ja toimii hyvin rinteessä ainakin minun lyhyen testin perusteella. Nomadeja siellä tuskin on jäljellä, joita voisin jo lämpimästi suositella.

Zedu

jake z

Joo jos vähänkään monikäyttöisyyttä hakee niin vyötäröleveyttä kannattaa kasvattaa sinne 80 mm:n hujakoille. Noi mun ekat ehdotelmat on ihan puhtaita rinnesuksia vyötäröltään 70 mm tai alle, joten pehmeässä alkutalven rinteessäkin mulla on usein alla Völklin RTM 84. Niillä pärjää rinteen vierustojen offareillakin mukavasti eikä mono haukkaa pehmeässäkään rinteessä. Mutta samanlaista sähäkkyyttä niillä ei kantinvaihdossa ole kuin X-Racessa.

Ja aina kannattaa suksia testailla jos vaan tilaisuus tarjoutuu.

Liikaa suksia ei tosiaan voi olla. Laskupäivistähän se kiinni on. Smile

Jake

skywise

Joo jotain tommoista 80+ vyötäröistä suksee tässä kattelen. Ite en ihan semmosia pelkkiä rinnesuksia kaipaakkaan koska laskutyyli on suhteellisen rauhallinen ja tykkään ihan rauhassa valuu alaspäin mäkee. Pitääpä tsekkailla noita teidän ehdottamii suksii.