1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
töke

Byyda hommat jatkuu. Tuulen lataamia paikkoja mutta hyvää lunta. Kantsii olla varovainen lee puolen lumialueilla.  Huomenna alkaa taas sataan lunta ja ihan hemmetisti. Tähtitieteelisen hyvä joulukuu jatkuu Sogn og Fjordanessa.

Lisää kuvia tuolta:

http://atbackcountry.blogspot.no/2014/12/byrkjelo-powder.html

Kuvat: 
JT

Hieman etelampana Røldalissa lunta sanalla sanoen riittavasti...

Kuvat: 
jaakko

Anaconda, asusteletko edelleen huudeilla? kovasti näyttäis nyt tulevan lunta Strynin kulmille ja Raumaan varsinkin, mutta etenkään jälkimmäisestä ei löydy oikein mitään webbikameraa yhtään ylempää ja laaksonpohjat näyttäisi olevan (ymmärrettävää) aivan paljaat..

anaconda

jep, samoilla kulmilla elelen. Pistin viime sunnuntaina sukset jalkaan 500 metrissä ja lunta oli heti startista +/-metri. ja aika höttöö... Olisi luullut että puurajan yläpuolella (täällä etelärinteillä n.600-700m.) tuuli olisi vienyt osan mutta ei. Samanlaisena jatkui niin ylös kun jaksoi nousta.
Koko viikon on satanut lisää mutta nyt on tullut tuulen kanssa, tänään oli myrskylukemat ja useimmat tunturitiet oli kiinni. Keli on myös jonkin verran lämmennyt mutta 500-600 m:n yläpuolella on kyllä tullut kaikki lumena.

Ihan mutu pohjalta sanoin joillekin että täällä on ollut paras kauden avaus ainakin 10 vuoteen. Tsekkasin tänään huvikseen senorgen tilastoista takavuosien lumimäärät ja piti kelata vuoteen 2001 asti ennen kuin löytyi jotain vastaavaa tähän aikaan vuodesta.

Oisko tuolla sulle jaakko jotain Rauman/Romsdalin kameroita?: https://romsdal.com/webcam.xsp

jaakko

jees kiitos, lupaavalta kuulostaa! missä kävit tarkalleen?
noita romsdalin kameroita oon ihmetellyt vs. yr:n lumitilasto, kun niissä näyttää ett rinteillä (esim middagstinden) näkyis kiveä melkein toppiin saakka mut mannenin sääasema sanoo että topissa ois 170 lunta. ilmeisesti tuulet tehny temppujaan. arpa ehkä olis kääntymässä kuitenkin enemmän strynefjellin tienoille mutta katotaan nyt. hurranganen seutu taas näyttäis olevan saanut aika lunta.

EDIT:"hurranganen seutu taas näyttäis olevan saanut aika vähän lunta."

anaconda

Tossa pyörähdin takapihan kukkulalla, Bergsetnakkenilla. Lähtö Nordfjord fritidsenteriltä. Näkyvyys ei ollut paras mahdollinen niin päätin pysyä tutussa ympäristössä.

Talvi yllätti myös paikalliset hiihtokeskukset, mut osa sai auki viikonlopuks esim. Stryn jossa oli avajaistarjouksena ilmaiset nousut. Tosin vain alahissin pyöri. Ens viikonloppuna on sit varmaan kaikki Nordfjordin ja Sunnmøren keskukset auki.

Romsdalista en tiedä, mutta kaveri Songnefjordin perukoilta (siis Hurrunganen suunnalta) sanoi että heillä on vähemmän lunta kuin Strynin seudulla.

jaakko

perjantaina nokka kohti stryniä. lunta näyttää olevan ja lisää tulevan mutta lämmöt nousussa eli harmittavan ylhäällä voi tulla vetenä / nuoskana. Strandan hisseiltä varmaan aloitellaan mutta onko sopivia mettäpätkiä vinkata jos menee ihan whiteoutiksi?
strandassahan ei arkisin hissit pyöri eli maanantaina sittne lähetään skinautteleen jonnekin. eli yhtälön vaikeus on että hyvä lumi on ylhäällä ja siellä ei taida sitten olla paljon näkyvyyttä

Sivut