1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
thormentor
Uusiutuva diesel (Neste MY) bensakeittimessä?

Haluaisin lopettaa fossiilisilla läträämisen talvella (aina), mutta kuitenkin käyttää bensakeitintä sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Perinteinen diesel ei tunnetusti ainakaan MSR XGK:ssa kovin hyvin pelitä, mutta mitenhän on ominaisuuksiltaan huomattavasti paremman (mm. korkeampi setaaniluku) Neste MY-dieselin laita? Selvittäisin itse, mutta etäisyyteni kyseistä lientä myyviin asemiin on yli 600 km. Auttakaa!

Korpijaakko

Tuo on mielenkiintoinen ajatus! Epäilen, että palaa ihan kuten perinteinenkin diesel, mutta mistäpä sitä tietää. Rapsiöljypohjaista sytytysnestettä tiedän käytetyn MRS XGK:ssa, mutta sen hyytymispiste on jossain -20C paikkeilla eli ei toimi kunnon talvikelissä. Itse taidan jatkaa pienmoottoribensiinillä ja koettaa sen sijaan vähentää autoilua. Siitä voi säästää helposti enemmän kuin mitä keitin kuluttaa. Lentomatkustus on jo tiputettu yhteen vuosittaisiin työmatkaan. Ehkä siitäkin voi lähivuosina luopua, yhden edestakaisen lennon väliin jättäminen säästäisi varmana loppuelämän keitinbensat, mutta eihän sitä asiaa niin voi laskea.

akallio

Ei kai dieselissä ole lisättynä mitään haitallisia aineita polttomoottoria ja tankissa säilymistä ajatellen?

Olisi kyllä hienoa, jos tuollainen puhtaampi diesel/kerosiini/lamppuöljy löytyisi. Mielummin tuollaista turvallista polttoainetta käyttäisi kuin bensiiniä. Käsitykseni kuitenkin on, että ainakin MRS Whisperlitella se tuottaa enemmän häkää, vaikka palaakin sinänsä ongelmitta. Siksi olen tähän asti pysynyt bensiinissä.

Pitäisi varmaan kokeilla. Mistähän saisi häkämittarin?

Timoa

Kyselin nesteeltä asiasta:
"Kyselitte Neste MY dieselin käytöstä retkikeittimessä. Neste MY diesel kuten myös diesel käyttöisiin lämmittimiin tarkoitettu Neste Green Heat uusiutuva erikoispolttoneste soveltuvat molemmat puhtaan palamisen ja pienien päästöjensä ansioista polttoaineeksi myös ahtaissa ja huonosti tuulettuvissa tiloissa. Uusiutuvan Neste MY dieselin leimahduspiste on min 55 ja tyypillisesti > 70. Normaalidieselissä leimahduspiste on riippuen laadusta min. 55-60."

"Valitettavasti meillä ei ole tutkimus tai käyttötietoa pienmoottoribensiinin tai uusiutuvan Neste MY:n soveltuvuudesta laitteisiin kuten retkikeittimiin. Suosittelemme kääntymään laitevalmistajan puoleen laitteeseen soveltuvien polttoaineiden osalta. "

smau

Ajat 600km hakemaan biodiiseliä jotta litran pari vuodessa kuluttava retkikeitin olisi ympäristöystävällisempi. Ihan sama menetkö junalla vai autolla, kävellenkin saat aikaseksi isommat kasvihuonepäästöt matkallas kun pystyt säästämään retkikeittimen polttoainevalinassa yhden ihmisen eliniässä.