1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kaitsu

Schi Heil!

Kolmen viikon päästä lähdemme kohti Myokoa valmismatkalle. Taidan lähteä lautailemaan, kun suksien kanssa on edelleen meno ahtaissa metissä ja jyrkemmillä paikoilla survival-hommaa. Mites mites, pitääkö min napata jostain lumikengät mukaan? Splittiin en viitsisi enää mennä, kun kaksi edellistä olen jo saanut pois myytyä. Vai pitääkö siellä ylipäätään paljon tarpoa lumien perässä, eli pärjääkö ihan vaan monot jalassa tarpomalla? Vai onko nuo mäet jo niin simppeleitä, että siellä voisi jopa oppia suksihommiakin?

Samulijp

Kyllä ne paikalliset polkivat reikää randoladulle ihan ilman lumikenkiä matkalla ylähissiasemalta yläkraaterille. Hikisen näköistä hommaa.

Kaitsu

Hyvä! Mie oon kova polkemaan reikää! (no nuorempana olin, mutta koitetaan vielä vaikka rouva on mukana.)

Jaska

Asuin 7 vuotta Japanissa ja hiihdin siellä aika paljon. Tässä ketjussa on jo lueteltu monet hyvät paikat kuten Hokkaidon ja Naganon paikat. Muutaman voisin lisätä.

1) Fuji. Se on mainio paikka kiivetä ylös ja laskea. Kerrankin saa hiihtää ihan rauhassa esim kahdestaan ilman että on tunkua. Nousua tullee noin 2000 -2400 metriä ja baana alas on mainio. Helppoa lojottelua upean maiseman seassa.

2) Hakkoda. Se on aika tunturimainen vuori Aomorissa. Seillä on vain yksi kabiini ja sen yläasemalta kun vähän kiipeää niin pääsee sitten minne tahansa vuorella. Siellä on paljon onsen-hotellaja joissa on mainio rentouttaa kipeitä lihaksia.

3) Hachi Kita Kogen Hyogossa. Ekana ei tulisi mieleen mennä tonne hiihtämään mutta pari kertaa menin ja paikka oli mainio. Kummallakin kerralla oli tullut 1/2 metriä puuteria ja paikalla ei ollut yhtään länkkäriä paitsi minä ja kaverini. Yksin saatiin hiihtää kaikki offarit

4) Naeba. Tää on yksi niistä paikoista Niigatassa johon pääsen luotijunalla melkein perille. Offarit ovat jyrkkiiä eikä tarvitse paljoa kiipeillä.

5) Yootein Nisekon vieressä. Se on se uljas tulivuori Nisekon vieressä. Kiipeaminen on kova homma syvässä puuterissä skinnaten mutta taatusti saa reilun kilsan koskematonta puuteria.

Stockli

Mites tuolla Naganon seudulla yleensä pärjäilee ei nelivetoisella pakulla? Ei kai nyt edes Japanissa kaikilla ole nelivetoja? Onko lumiketjuja käytössä ja jos niin kannattaako roudata Biltemasta?

Sivut