1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
mk94
Offline
Viimeksi kirjautunut: 2 viikkoa 5 päivää sitten
Liittyi: 28.09.2017 - 14:58
Talvimakuupussi

Olisi tarkoitus siis saada kahdesta makuupussista yksi kunnon talvimakuupussi, joka kestäisi jopa  -40 pakkaset.

Minulta löytyy valmiina haglöfsin alaska tunturihaukka kuitupussi -15limit taitaa olla vanha pussi niin en muista tarkkaan. Siihen sitten on myös sisälakana keinokuitu valmistajan mukaan tuo pakkasen kestävyyttä -5 lisää. Tuolla setillä olen nukkunut -20 pakkasessa taivasalla ja ainoaksi ongelmaksi muodostui kova nukkumisalusta kun oli huono solumuovialusta ja lumi jäätyi. Lähinnä olen tuon jo olevan pussin sisälle katsonut Rab ascent 900 talvipussia  -18limit arvolla untuvaa siinä on 900g. Toinen vähän järeämpi vaihtoehto olisi Rab ascent 1100 -25limit arvo ja 1100g untuvaa. Kumpihan pussi olisi parempi kun ei kokemusta kahdesta makuupussista yhdessä yhtään.

Makuualustaksi olen kaavaillut kahta neljän vuoden ajan käyttöön tehtyä solumuovia halpaa kun on.

kiravuo
Offline
Viimeksi kirjautunut: Yksi kuukausi 1 viikko sitten
Liittyi: 10.01.2003 - 15:01

Nyt pitäisi muistaa mitä on tullut käytettyä vuosien varrella, muistelisin jotain sellaista että parilla kevyelle pakkaselle speksatulla pussilla olen pärjännyt -20 - -30 asteessa. Jos tuo ensimmäinen pussi väittää olevansa -15 ja sillä olet pärjännyt lakanan kanssa -20 asteessa, niin veikkaan että 900 g hyvää untuvaa venyttää tuon -40 asteeseen. Alle sitten ne kaksi makuualustaa.

Jos aihetta haluaa pohtia vahvemmalla pohjalla, niin googlaamalla löytyy arvioita siitä, paljonko "loftia" eristää minkä verran. Tosin noissa verkosta löytyvissä arvioissa on heittoa aikalailla. Loft on siis eristeen paksuus, makuupussista sen voi mitata laittamalla kevyen viivottimen tai tikun pussin päälle ja tökkäämällä viivottimella lattiaan ja katsomalla montako tuumaa sitä eristettä on.

Sitten pussien kannattaa olla tarpeeksi eri kokoisia tai päällimmäisen pussin voi myös jättää auki täkiksi, eihän se täyte siellä nukkujan alla juurikaan eristä.

kiravuo

mk94
Offline
Viimeksi kirjautunut: 2 viikkoa 5 päivää sitten
Liittyi: 28.09.2017 - 14:58

Tuon rabin 900gramman untuva määrällä olevan pussin hommasin ainakin todella hyvin mahtui sisälle haglöfsin pussin. Testauksia ei ole tullut ulkona tehtyä, mutta sisällä maatessa lämpöä oli todella reilunpuoleisesti. Odotella kylmiä kelejä ja käydä lähimaastossa testaamassa.