1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
onurmine
Norwegianin suksipussikäytäntö

Menossa ensimmäistä kertaa Norskilla suksipussin kanssa. Vääntäkääs mulle joku rautalangasta mikä logiikka niillä on urheiluvälineiden kuljetuksessa. Sivustolla on mainittu lisämaksut suksille, surffilaudoille, polkupyörille, golfbägeille jne. mutta "muut urheiluvälineet" menee normaalin kirjatun matkatavaran hinnalla. Laukun max. mitat 250x79x112. Eli jos sanon että lautabägissäni on jääkiekkovarusteita tai ratsastustarvikkeita ei lisämaksua mene? Onko joku joskus joutunut aukaisemaan laukun tiskillä? Liimaanko Jofan tarran laukkuun Burtonin logon päälle?

https://www.norwegian.com/fi/matkusta-kanssamme/matkatavarat/urheiluvali...

Skieer

Mitäs meinasit tuosta hyötyä? Toki jos sullot kaikki kamat sinne bägiin ja se pysyy alle 20kg:n painossa niin ei muuta maksua mene (olettaen että lipussasi on kirjattu matkatavara ruumaan. Jos haluat laukun+bägin ruumaan niin lisämaksu menee jika tapauksessa ellei sijulla ole parempaa lippua, jossa on 2×matkatavara. Hinnat löytyvät Norskin sivuilta.

onurmine

Ei muuta hyötyä kuin säästöä 70e. Minkä siis joutuu maksamaan jos laukussa on sukset, mutta ei joudu jos samassa yhtä isossa laukussa on muita urheiluvälineitä. Kahdestaan kun on reissussa niin hyvin on pärjännyt 1 kirjattu laukku / hlö, eli toisen laukkuna on mennyt suksipussi jossa molempien kamat.

carrbon

Skieer, jos menee "rehellisesti" niin joutuu maksamaan ekstramaksun:

Minä: Mutta jos laukku ei ylitä kokorajoituksia, miksi kuitenkin ekstramaksu?
Aspa: Koska kyse on erikoismatkatavaroista, joille on eri kuljetushinnasto.
Minä: Eli jos samankokoisessa laukussa olisikin vaikka vaatteita, se menisi ruumalaukun hinnalla?
Minä: tai siis kiintiössä
Aspa: Tottakai. Sukset, lumilauta ja esim. golfvarusteet ovat erikoismatkatavoita, joita ei voi kuljettaa ruumalaukun sijaan.
Aspa: Kyse ei ole laukun koosta, vaan siitä, että nuo urheiluvälineet ovat erikoismatkatavaroita ja meillä on niille oma hinnastonsa.

onurmine, ilmoittele ihmeessä jouduitko avaamaan suksipussin hihnalla!

Larsson

Kysyin matkatavaroista norwegianin chatista 15.2.2018
alla keskustelu.

Moi,
Olen varaamassa lentoja rovaniemelle ja mietin että saako lumilaudat kuljettaa ilmaiseksi jos ei ole muita ruumaan meneviä laukkuja. Ja siis lowfare+ lipulla?

Katariina: Silloin ei kannata varata LowFare + lippua, sillä siihen sisältyy vain ruumaan kirjattava matkalaukku, joka ei voi olla lumilauta. Lumilauta varataan hiihtovarusteena ja se on erikoismatkatavara.