1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Mikeyx
Säärten hiertyminen - miten estää?

Olisi kahden viikon laskettelupainotteinen kevätloma tulollaan, mutta rinteessä ei ole tullut käytyä kuin yhden lyhyen kerran.

Niinpä odotettavissa on säärten hiertyminen/kipeytyminen läppäpainealueiden kohdalta. Onko lukijoilla hyviä, käytännössä toimiviksi havaittuja kikkoja ja vinkkejä siitä, miten ongelma olisi ehkäistävissä?

Pistol-Pete
Mikeyx

Kiitokset vinkistä.

Geeliläpyskät onkin Suksistudiossa tarjouksessa, joten tilasin sellaiset (28€ posteineen).

Mikeyx

...jaaha... Vanhaa jymäytettiin taas.

Suksistudio myykin noita kappaleittain ja muut taas pareittain, esim: https://www.extremevital.com/en/ski/sidas-shin-protectores-p-21317.html . Parihinta posteineen 34€.

PetriH

Lisäksi kannattaa mahdollisesti harkita hiertyvän alueen karvanajoa ja suojateippaamista hyvällä ihoteipillä, siten että teipin reuna ei ole hiertyvällä alueella.
Jos tähän lähtee, homma kannattaa hoitaa jo ennen kuin hiertymäongelma on akuutti...

t
PetriH

KössiKarhu

Hei,
Löysin suomalaisen toimittajan urheiluvammojen ym.hoitoon.
He myyvät silikonisuojaa hiertymille,mustelmille ymym levynä. Siitä voi leikata itselleen sopivan palan,koko on 30x30 cm ja vahvuudet 3,6 ja 9 mm. Riittoisa ja käytännöllinen,voi myös laittaa päällekkäin. Hinnat selviää ,kun soittaa ja tilaa Sportcare 0500522561 Heikki.
SUOSITTELEN.

Mikeyx

No nyt on kertoa käyttökokemuksia Sidas'n geelilätkistä.

Suojaavat hyvin sääriluuta/pehmytkudosta luun päällä. Laskiessa tuntuma painealueella on miellyttävä.
Lätkät eivät ainakaan minulla pysy kohdillaan ollenkaan, jos niitä ei teippaa karvaiseen kinttuun kiinni. Ilman teippiä lätkät nousevat säärtä pitkin ylös ja pois painealueelta.