1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
JuusoJaaskis
Offline
Viimeksi kirjautunut: 2 viikkoa 5 päivää sitten
Liittyi: 17.01.2018 - 10:01
Laskettelutekniikka "new Scholl"-suksilla

Olen aikanaan opetellut laskemaan sukkapuikoilla ja sen jälkeen laskenut 15 vuotta laudalla ja pari kertaa carvereilla. Nyt on alla sitten uuden ajan sukset. Atomicin backlandit 102 leveydellä ja rakennehan näissä on rocker-camber-rocker.

Ongelma on siinä, että laskeminen tuntuu todella takapainoiselta. Side pitäisi olla noin -3cm tehdassuosituksesta. Suksen pituus 188 ja oma 181cm. Kovalla rinteellä siksi on hieman levoton ja kovahko mutta tätä osasin vähän odottaakin, koska suksi on kevyt. Pehmeällä itsestä tuntuu kuitenkin, että painon joutuu viemään suhteellisen taakse, jotta suksi käyttäytyy halutulla tavalla. Toki voi olla, ja todennäköisesti onkin niin, että tekniikassa vika. Mutta olisiko jotain vinkkejä tekniikan harjoitteluun tällaisilla suksilla. Ja mihin pitäisi keskittyä. Ainoat opetukset kun on aikanaan sukkapuikoilla saanut ja nyt on ihan oman tiedonkeruun vaarassa

Pistol-Pete
Offline
Viimeksi kirjautunut: 1 viikko 1 päivä sitten
Liittyi: 09.01.2011 - 22:02

Viemään painoa taakse? Kyllä suksea kun suksea lasketaan viemällä käännöksen aloituksessa painoa suksien kärjille ja käännöksen keskivaiheilla keskemmälle suksea. Osaava laskija ottaa vielä käännöksen loppuun vähän potkua suksien kannoilta. Harvemmin joutuu kyllä ketään neuvomaan viemään painoa enemmän taakse, paino takapenkillä laskevia ku näkee rinteessä muutenkin ihan tarpeeksi.

JuusoJaaskis
Offline
Viimeksi kirjautunut: 2 viikkoa 5 päivää sitten
Liittyi: 17.01.2018 - 10:01

Niin mä puhuinkin siitä fiiliksestä. Kyllä mä tiedän, että suksena lasketaan viemällä painoa eteen.

Mä puhun nyt siitä fiiliksestä kun tuntuu, että suksi tottelisi paremmin kun paino on enemmän takana, varsinkin pehmeällä lumella. Toki tuntuu myös, että side on todella edessä, mut niin kai se pitää näillä nykyaikaisilla suksilla ollakin.

Pistol-Pete
Offline
Viimeksi kirjautunut: 1 viikko 1 päivä sitten
Liittyi: 09.01.2011 - 22:02

Aivan, kyllä nykyaikaisia rocker-suksia lasketaan paino hieman keskemmällä, riippuen vähän sen ”sweetspotin” sijainnista. Jos suksessa on pehmeä kärki, niin ei sinne niin hirveästi tarvitse nojailla kun suksi jo taipuu nätisti.

JuusoJaaskis
Offline
Viimeksi kirjautunut: 2 viikkoa 5 päivää sitten
Liittyi: 17.01.2018 - 10:01

Tätä juuri hain. Kun en tällaisilla rocker-camber-rocker suksilla koskaan ole aiemmin laskenut ja tuntuu ihan eri maailmalta kuin vanhat carverit ja perus all mountain camberit.

Täytyy nyt vaan totutella lisää. Näin 30h laskemisen jälkeen vielä vähän hakusessa tyyli mut eiköhän se sieltä siis löydy.

b3
Offline
Viimeksi kirjautunut: 2 päivää 3 min sitten
Liittyi: 31.10.2007 - 14:17

Mäkin olen vanhanliiton miehiä. Meni jokunen talvi opetella kääntämään kantilla. Mä epäilen että sulla ei pehmeellä vaan ole tarpeeksi paino edessä. Mulla karkaa paino metässä & tiukassa paikassa taakse, silloin saa sen käännöksen tehtyä kun vaan lykkää painoa taakse. Paino vaan reilusti eteen ja molemmille suksille. Tuotahan pehmyttä lunta voi treenata myös kevään rinneloskassa. Mä olen laskenut rataa master treeneissä ja se on hyvää tekniikkaa treeniä vaikka mua ei kisaaminen kiinnostakkaan; oppii niksit miten lasketaan kantilla oikeesti. Vaikka ei ehkä sovi suomalaisen luonteeseen pari hiihtokoulu tuntia voisi tehdä terää?

edit: Joku 30 m kääntö säteelläkin olevan big mountain suksi taipuu melkeen puikkakäännökseen kun vaan lykkää painoa eteen.