Ali Leiniö Vs Jouni Ohtamaa Youtube retkeily

Ali Leiniö Vs Jouni Ohtamaa Youtube retkeilyvideot.

Jouni Ohtamaa on pitkän tien kulkija, mitä tulee retkeilyyn ja retkivideoiden tekoon. Ali Leiniön videot keskittyvät vähemmän luonnon kuvaamiseen ja suuntana on nykyajan trendi, eli kuvata leiripaikkaa, retkivarusteita ja ruuan valmistusta.

 

Pelkällä luonnon kuvaamisella ei näytä olevan tänä päivänä kovin suurta kysyntää vaikka Ohtamaan videoiden sisältö on todella laadukasta ja huolella tehtyä ammattimaista luontofilmiä. Nykypäivän nuoret retkeilijät ja vaeltajat eivät jaksa katso perinteisiä luontodokumentteja. Täytyy olla sähinää ja toimintaa.

 

Urho Kekkonen National Park-Urho Kekkosen Kansallispuisto-UKk puisto erävideo-Erämaata etsimässä-Saariselkä erämaa vaellus Youtube video.

Käyttäjän Retkellä kuva

Retkellä

akallio
Re: Ali Leiniö Vs Jouni Ohtamaa Youtube retkeily

Suoraan sanoen vähän kummallinen ja asenteellinen kirjoitus. "Nykypäivän nuoret retkeilijät ja vaeltajat eivät jaksa katso perinteisiä luontodokumentteja. Täytyy olla sähinää ja toimintaa."

Se, että kuvataan leiripaikkaa ja ruuan valmistusta, on sähinää ja toimintaa? Nuoret ovat tässä ajattelussa selvästi ulkoryhmä, johon voi ripustella omia ummehtuneita ennakkoluulojaan.

Luontokuvaa on tämä maailma nykyään ääriään myöten täynnä ja parhaimmillaan taso on aivan käsittämättömän korkea. Toisaalta tavallisten tallustelijoiden retkiarjen kuvausta on paljon vähemmän ja se kytkeytyy suoraan siihen omaan luonnossa tekemiseen, joten kuppaisempikin materiaali jaksaa kiinnostaa.

Miksi ihmeessä näitä asioita pitää asetella vastakkain tai vääntää jonkinlaiseksi sukupolvien väliseksi kuiluksi?

Sarekretkeilijä
Re: Ali Leiniö Vs Jouni Ohtamaa Youtube retkeily

Ohtamaa onkin tainnut tehdä yhden videon Abiskosta. Ruotsista ja Norjasta olisikin hyvä saada kotimaisten toimijoiden videoita. Katselen mielelläni maisemafilmejä Skandinaviasta. Ruoanvalmistus tai teltanpystytys eivät juuri kiinnosta.