1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Joel Kauppinen
Paras GPS-kello 2018?

Mikä on tämän hetken pätevin GPS-kello sekalaisiin seikkailuihin? 

Kuulisin mielelläni kokemuksia, hyviä ja huonoja puolia. 

aIw

Sehän riippuu omista tarpeista. Parhaat ehkäpä Suunto Spartan Ultra, Ambit 3 Peak ja Garmin Fenix 5x.

Itsellä on tuo Spartan. Paljon sitä on haukuttu kun julkaistiin selvästi softan puolesta keskeneräisenä. Kyllä se koko aika saa lisää ominaisuuksia päivitysten yhteydessä, mutta puuttuu paljon mitä Ambiteissa on. Itse eniten toivoisin Movescountiin kunnon topokartat mistä näkisi paremmin mistä on mennyt ja mahdollisesti suunnitella reittejä. Muita puutteita ei omassa käytössä ole.

Garmineista ei kokemusta.

Hercules

Tämä on hyvä kysymys. Ambit 2:n jälkeen ei ole kovin merkittäviä uusia ominaisuuksia näihin tullut. Ehkä merkittävin juttu on joistain harvoista (garminin) malleista löytyvä ominaisuus saada kartat kelloon. Varmaan edelleen tuo akun kesto rajoittaa tuota kehitystä (esim. Polar m600: n.48h, joka on mielestöni aika heikko saavutus).

Itse lähtisin siitä, että mitkä on välttämättömät ominaisuudet itelle ja sitten vertailisin missä on riittävä akun kesto ko. Lajeihin. Ja ehkä vertaisin tuota movescountia ja muiden merkkien vastaavia ohjelmia mikä itelle tuntuisi sopivammalta.

Porcus se movet

Riikka_23

Itsellä on ollut Garminin Fenix 3 useamman vuoden ja toiminut ihan moitteetta. Akku kestää kellotilassa melkein pari viikkoa ja GPS tilassa, asetuksista riippuen noin 13-15h, eli koko päivän kestäviä suorituksiakin riittää hyvin tallentamaan.

Fenix 5 on tästä kellosta uudempi malli (4 ei ole olemassa), mutta hinnat aika kovat vielä. Fenix kolmosia saa jopa kolmasosalla vitosen hinnasta. Yli 500 euroa alkaa olemaan aika kova hinta GPS kellosta, eli kannattaa vähän vertailla ominaisuuksia ja miettiä tarvitseeko kaikkein kalleinta mallia. Smile