1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
laskuboi44
Laskettelumonot erikoispohjalliselle ja muokattavat monot.

Oompa tossa jalan virheasennon kanssa eläny viimeset pari vuotta ja lasken kaudessa todella paljon, lähinnä parkkia. Molempien jalkojeni sisäsyrjässä sijaitsevat veneluut ovat työntyneet ulommas jalasta kuin normaalisti ja tämän takia aiheuttaa kipua ja hankaa monon sisäsyrjää vatsen. Kipu on välillä niin voimakasta että laskemaankaan ei pysty. Itsellä jo kaksi vuotta olut ortopedillä teetätetyt pohjalliset ja ongelma on siinä että en ole saanut mahdutettua niitä monoihin joissa on kokonainen muotoiltava sisäkenk (esim. Full Tilt). En ole itse löytänyt vielä mitään monoja joissa olisi muotoutuva sisäkenkä mutta jonne mahtuisi pohjalliset. Toki pienemmät ohuemmat pohjalliset mahtuu tavallisiinkin monoihin mutta itse en helpostusta sillä tunne. Monon ulkokuorta voi aina muotoilla ja aijonkin kokeilla sitä seuraavissa monoissa. Se ei kuitenkaan ratkaise sitä että pohjallinen ei mahdu sisään. Tietenkin aina voi tehdä jotain säätöä kuten leikata sisäkengän alaosan pois tai jotain vastaavaa mutta sen jälkeen monolla ei ole juurikaan myyntiarvoa. Olen kokeillut dalbellon ja full tiltin monoja tähän mennessä ja parissa dalbellossa on vain se ongelma että kantapää nousee ja ovat muutenkin löysät vaikka varpaat osuisivatkin monon kärkeen. full tilteissä on juuri se ongelma että pohjallinen ei mahdu millään sisään niin että jalkaa ei painaisi. Ois kiva jos teillä olis jotain monoideoita tai jotain konsteja muokata monoja sopivimmiksi.

powerskier

Kokeilepa ottaa yhteyttä Monosportiin Tampereella. Ovat varsinaisia velhoja monojen tekemisessä. Osaavat varmaankin kertoa onnistuuko noi sun pohjalliset saamaan mahtumaan monoihisi.
Monosport
Kattilakatu 9, 33820 Tampere
info@monosport.fi
Puh: +358 (0) 40 5445 405

mcfrisk
Käyttäjän mcfrisk kuva

Vähän saman tyylisiä ongelmia oli mullakin viis vuotta sitten ja päädyin ostamaan Fischerin Vacuum Fit -monot ja vielä numeroa normaalia isompana. Näissä siis ulkokuori lämmitetään ja muokataan jalan mukana paineen alla. Isommassa monossa jäi mukavasti tilaa varpaille ja tukevalle pohjalliselle. Rinteessä ei ole kertaakaan kaduttanut. Muokattavan monon kuori on ehkä vähän pehmeämpää muovia, joten se kuluu ja hapristuu sitten käytössä, mutta sama tilanne se on kaikilla monoilla viiden vuoden, yli 150 hiihtopäivän jälkeen. Ilmeisesti useammalla valmistajalla on vastaavia malleja, joissa ulkokuori muokataan jalan mukaan.

Pistol-Pete

Full Tilt:eihin tuli käsittääkseni tälle kaudelle vihdoin ja viimein irtopohjallisilla olevat sisäkengät, joten nyt niissäkin on mahdollista käyttää omia pohjallisia. Pohjallisten on kuitenkin parempi olla laskettelukäyttöön suunniteltuja malleja, että ne ovat riittävän kapeita ja matalia monoihin, esim. Boot Doc tai Sidas. Monot kannattaa myös aina ostaa kaupasta, missä on niiden päälle ymmärtävät myyjät ja kuorien muokkaus kuuluu kauppaan. Valitettavasti nämä kaupat lasketaan Suomessa yhden käden sormilla, jos oikein kriittisiä ollaan niin kaksikin sormea voi riittää (Skiservice ja Skigarage). Myös vanhat monot voi viedä muokattavaksi, esim. Jyväskylästä löytyvään Cinderella Fit:iin ni johan alkaa tulemaan luille tilaa.